آمریكا بدون مشورت متحدانش نیروهایش را از خاورمیانه خارج می كند

كوالالامپور-ایرنا- منابع خبری به نقل از وزیر دفاع نیوزیلند گزارش دادند:برنامه آمریكا برای خروج و یا كم كردن نیروهای نظامی اش در افغانستان با نیوزیلند به عنوان متحد این كشور از پیش مطرح نشده بود و وضعیت نیروهای نیوزیلند در این كشور تغییر ناپذیر است.

به گزارش روز شنبه ایرنا ؛ اعلام خروج نیروهای نظامی آمریكا از سوریه و افغانستان با واكنش هایی در میان متحدان این كشور روبه رو شده است.
تارنمای نیوزیلندی استاف دراین زمینه گزارش داد: به رغم هشدارهای پنتاگون در مورد نیاز به نشان دادن احترام به متحدان بین المللی آمریكا ، دولت ترامپ نیوزیلند را درباره تصمیمش برای حذف نیروهای نظامی از افغانستان مطلع نكرده بود.
طبق این گزارش 'رون مارك' Ron Mark وزیردفاع نیوزیلند درپی اعلام دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریكا در مورد خروج نیروهای نظامی این كشور از سوریه و افغانستان به رسانه های این كشور گفت: وی نیز تاكنون صرفا گزارش های رسانه ای درباره خروج نیروهای نظامی آمریكا از افغانستان را دیده است وكاخ سفید یا پنتاگون تاكنون دراین زمینه هیچ سند رسمی مبنی دراین خصوص برای نیوزیلند ارائه نكرده اند.
ترامپ روز چهارشنبه (30 آذرماه) دستور بازگشت تمامی نیروهای آمریكایی از سوریه را صادر كرد.
رئیس جمهوری آمریكا پنجشنبه گذشته ،یك روز پس از اعلام خروج تمامی نیروهای این كشور از سوریه، دستور خروج هفت هزار نظامی آمریكایی از افغانستان را نیز صادر كرد.
این تصمیم ترامپ با انتقادهای گسترده از سوی مقام های نظامی و سیاسی آمریكا روبه رو شد تا جایی كه بامداد جمعه، جیمز متیس وزیر دفاع ایالات متحده استعفا كرد.
نیوزیلند از سال 2001 در افغانستان حضور نظامی داشته، اما این حضور از سال 2013 كاهش یافت اما براساس گزارش های رسانه ای همچنان تعداد كمی از نیروهای این كشور با هدف آموزش افسران محلی در افغانستان حضور دارند.
دولت نیوزیلند تاكنون آمار رسمی دراین زمینه ارائه نكرده است.
ولینگتون پیشتر اعلام كرده بود كه در مورد وضعیت نیروهایش در سال آینده میلادی بررسی های جدیدی انجام می دهد كه به گفته وزیر دفاع نیوزیلند در این موضع تغییری ایجاد نشده است.
نشریه نیوزیلندی استاف به نقل از نیویورك تایمز نوشت: این اقدام آمریكا كه بدون اطلاع متحدانش در خاورمیانه ، تصمیم به خروج هزاران نیروی نظامی اش كرده ، سوال های جدی را برای انها ایجاد كرده است.
براساس این گزارش، اكنون این سوال برای استرالیا و نیوزیلند مطرح است كه آیا با تصمیمات ناگهانی و از پیش اعلام نشده آمریكا می توان به واشنگتن به عنوان یك متحد اتكا داشت؟
استرالیا، نیوزیلند، آمریكا، كانادا و انگلیس در سالجاری اتحاد پنج چشم را برای همكاری های امنیتی بین المللی نیز ایجاد كردند.
به نوشته نیویورك تایمز این كشورها اكنون با این اقدام دونالد ترامپ نگران آن هستند كه آیا این اتحادیه به چه میزان دوام خواهد یافت؟
كشورهای عضو گروه «پنج چشم» با یكدیگر هم‌پیمان شده‌اند تا از ابتدای سال 2019 آخرین اطلاعات طبقه بندی شده دربارۀ فعالیت‌های خارجی چین را با یكدیگر به اشتراك بگذارند.
براساس گزارش های رسانه ای این اقدام با هدف مقابله با نفوذ سیاسی و اقتصادی رو به گسترش چین انجام می‌شود و اگرچه تمركز اصلی فعالیت‌های این پنج كشور، چین است اما برخی از اعضا معتقدند كه باید این همكاری را برای مقابله با فعالیت‌های خارجی روسیه نیز افزایش داد.
دولت اسكات موریسون نخست وزیر استرالیا نیز در واكنش به اعلام دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا مبنی بر خروج نیروهای این كشور از سوریه و افغانستان اعلام كرد، كانبرا برای خروج نیروهایش از خاورمیانه اقدام نخواهد كرد.
آساق**1599 **1600