به گزارش روز شنبه ایرنا، مركز توسعه مدیریت اطلاعات بلایای آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) در راستای پیادهسازی نقشه عملی كه 31 ژانویه 2018 در دومین نشست شورای حكام اپدیم در تهران به تایید رسید، نشست عالی تخصصی مدیریت اطلاعات بلایا را در تهران برگزار كرد.
این نشست تخصصی با حضور مقامات ارشد و كارشناسان كشورهای عضو اسكاپ از افغانستان، بنگلادش، كامبوج، فیجی، هندوستان، جمهوری اسلامی ایران، قزاقستان، نپال، پاكستان، روسیه، سریلانكا، تیمور شرقی و تركیه برگزار شد و آژانس همكاریهای بیناللملی ژاپن و نهادهای وابسته به سازمان ملل از جمله استراتژی بینالمللی برای كاهش بلایا و برنامه توسعه سازمان ملل نیز در این نشست شركت كردند.
در این نشست مسائل مربوط به مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه، تجربیات مشترك، چالشها و درسهای آموخته شده در توسعه و مدیریت پایگاه داده خسارت بلایا مورد بحث قرار گرفت.
در این نشست از پیشرفتهای صورت گرفته در توسعه اطلس بلایای آسیا اقیانوسیه تقدیر شد و اجرایی شدن لایههای داده اطلس به عنوان بنیان مخزن پایگاه داده آنلاین اپدیم مورد حمایت قرار گرفت.
رویكرد اپدیم درباره مدیریت اطلاعات برای بلایای طبیعی با گستره زمانی طولانی مثل طوفانهای شن و گرد و غبار نیز مورد تقدیر نشست قرار گرفت و علاوه بر آن از اجرایی شدن سیستم پایش و هشدار طوفان شن و گرد و غبار روی پلتفرم پایگاه داده آنلاین اپدیم حمایت شد.
نشست عالی تخصصی مدیریت اطلاعات بلایا پیشنهاد كرد كه اپدیم برنامه ظرفیتسازی روی چارچوب پایش را در سال 2019 با نخستین فعالیتهای ملی در جمهوری اسلامی ایران و پاكستان، در همكاری با استراتژی بینالمللی برای كاهش بلایای سازمان ملل و در هماهنگی با تیم سازمان ملل به ترتیب با سازمان مدیریت بحران ایران و سازمان مدیریت بحران پاكستان به عنوان كشورهای پایلوت آغاز كند. آموزش ملی دربرگیرنده توسعه و مدیریت پایگاه داده نیز خواهد بود، از جمله طراحی ساختار و اپلیكشنهایی كه مطابق با نیازهای كشور هستند.
این نشست همچنین تكمیل آزمایشی پایگاه داده خسارت بلایا را در همكاری با برنامه توسعه سازمان ملل و GCDS پیشنهاد میكند كه برای پایش چارچوب سندای و اهداف توسعه پایدار كه جمهوری اسلامی ایران با توجه به زمینههای خاص و نیازهای كشور متعهد به انجام آن شده، سودمند است.
بر اساس گزارش این نهاد، اپدیم میتواند در سایر كشورها نیز ظرفیتسازی پایگاه داده خسارت بلایا را به انجام برساند. بر این اساس اپدیم میتواند سریلانكا و نپال را به عنوان دو كشور پایلوت برنامه توسعه سازمان ملل حمایت كند. علاوه بر این برنامه توسعه سازمان ملل و اپدیم در همكاری با هم از بنگلادش، قرقیزستان و تاجیكستان حمایت كنند.
اپدیم همچنین میتواند از استراتژی بینالمللی كاهش بلایا و برنامه توسعه سازمان ملل برای افزایش ظرفیت افغانستان در پایگاه داده بلایا برای چارچوب پایش سندای حمایت كند. اپدیم همچنین حمایت از استراتژی بینالمللی كاهش بلایای سازمان ملل در گسترش برنامه ظرفیتسازی روی چارچوب پایش سندای در میان مدت را در نظر داشته باشد.
نشست عالی تخصصی به اپدیم توصیه میكند كه در صورت درخواست كشورهای عضو حمایتهای ظرفیتسازی را ارائه كند تا استراتژیهای ملی كاهش ریسك بلایا توسعه یابد كه میتواند مكمل تقویت ظرفیتهای ملی برای چارچوب پایش سندای در همكاری با استراتژی بینالمللی كاهش بلایای سازمان ملل باشد.
اجتمام * 3377 * 3063
تهران- ایرنا- نشست شورای حكام مدیریت اطلاعات بلایا (اپدیم) در تهران برگزار شد و طی آن 13 كشور آسیایی برای كمك به كاهش خسارات ناشی از بلایا هم پیمان شدند.