معصومه ابتكار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: به همین منظور از دستگاه های اجرایی خواسته شده است كه در بودجه سال 98 شاخص های عدالت جنسیتی را ببینند و امیدواریم در سال آینده در بودجه دستگاه ها و بر اساس مطالعاتی كه در استان ها بوده است، این موضوع مدنظر همه دستگاه ها باشد.
وی اظهار داشت: اكنون در این مرحله برای بودجه سال ٩٨ چند اتفاق افتاده است؛ به همه استان ها اعلام كردیم كه برنامه های خود را برای ارتقای شاخص های حوزه های زنان و خانواده اعلام كنند. ٣١ سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده را داریم كه آخرین مرحله را می گذارنند.
ابتكار افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی زن و خانواده و ابلاغ آن توسط دولت، كمیسیون هایی با حضور همه دستگاه ها، شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاون قوه قضاییه تشكیل و روی این شاخص ها بحث شد.
وی ادامه داد: نظرات همه دستگاه های ذیربط در این زمینه گرفته و دخالت داده شد. از این دستگاه ها خواسته شده است روی این موضوع بحث كنند. در مرحله اول شاخص های كلی نهایی شده است و همه روی این موضوع اتفاق نظر دارند و اقدامات در این زمینه خوب پیش رفته است.
ابتكار با بیان اینكه با مكاتبه رسمی تمام شاخص های عدالت جنسیتی در بخش های مختلف ابلاغ شده است، افزود: وزرا و دستگاه هایی كه نماینده داشتند، بر اساس تقسیم كار در ستاد ملی زنان و خانواده روی این موضوع صحبت كردند، اكنون شاخص ها برای دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: به همین منظور هر استانی سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده را در شورای برنامه ریزی تصویب كرده است. برنامه های استانی برای ارتقا و بهبود وضعیت زنان درحال انجام است تا یك حركت برنامه ای مبتنی بر این شاخص ها در سطح ستاد و استان ها داشته باشیم.
وی به برگزاری ستاد ملی زن و خانواده در اسفند سال گذشته با حضور رئیس جمهوری اشاره كرد و گفت: در این ستاد شاخص های عدالت جنسیتی شامل آموزش های قبل، حین و بعد از ازدواج و موضوع ورزش و نشاط دختران با ١6 محور تصویب و به دولت ابلاغ شد.
ابتكار خاطرنشان كرد: درباره شاخص های عدالت جنسیتی جلسات مختلفی برگزار كردیم كه به مجموعه شاخص های ملی و اصلی در این زمینه رسیدیم، چون تكلیف ما در برنامه ششم است، این شاخص ها را به طور دقیق در جلسات مختلف نهایی كردیم و بر اساس دستورالعمل و مصوبه دولت شاخص ها برای اعضای دولت ابلاغ شد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: حركت این معاونت بر اساس این سندها و شاخص های عدالت جنسیتی است، ما یك سازوكار اجرایی برای هر استان خواهیم داشت، نمونه ای از شاخص ها در بخش آموزش، اشتغال، حقوق، بهداشت و ورزش است و زیرشاخص ها و شاخص های جزیی هم پیش بینی شده است كه در مراحل بعد ارزیابی می شود.
وی اظهار داشت: اجرای شاخص های عدالت جنسیتی، فضایی عادلانه برای استفاده زنان و مردان از تمام امكانات در كشور ایجاد می كند كه انتظار می رود همه دستگاه ها برای تحقق آن تلاش كنند.
اجتمام* 7268*1834
ابتكار در گفت و گو با ایرنا:
شاخص های عدالت جنسیتی در بودجه سال 98 دستگاه ها گنجانده شد
۱ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۰۳
کد خبر:
83142867
تهران- ایرنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بر اساس برنامه ریزی ها و اقداماتی كه در تمام استان ها انجام شده است، موضوع اجرا و تحقق شاخص های عدالت جنسیتی در بودجه سال 98 وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی گنجانده شد.