۱ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۱۵
کد خبر: 83143381
T T
۰ نفر

سفيران آرامش در جاده ها

۱ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۱۵
کد خبر: 83143381
سفيران آرامش در جاده ها

رشت- ايرنا- كسي نيست كه در تب و تاب زندگي، گذرش به جاده نيفتاده باشد . اما اگر در هنگامه بارش سنگين برف يا ريزش كوه در جاده باشي و نيازمند امداد، قدر نارنجي پوشان نجات بخش و سفيران آرامش در جاده را مي فهمي.

آنگاه كه سوز سرماي زمستان و بارش شديدبرف در جاده ها غافلگيرت مي كند، به پيش مي روي تا از اين وضعيت خلاص شوي اما شرايط بدتر در مقابلت خود نمايي مي كند، خودرويت در جاده ها گرفتار برف مي شود و ديگر حركت نمي كند، گويا جاده كه هيچ؛ دنيا خالي از سكنه است ، احساس مي كني فرسنگ ها با همه فاصله داري و ارتباطت با دنيا قطع شده است . بيشتر از خودت نگران خانواده ات هستي ؛ نه موبايلت به دادت مي رسد و نه دستت و صدايت به جايي ؛ احساس مي كني ديگر ناجي در آن بوران برف وجود ندارد ، حتي فكر مي كني معجزه اي هم كمكت نخواهد كرد، اما يكباره نارنجي پوشاني را مي بيني كه چون فرشته نجاتي خودرويت را ازبرف رهانيده و تو و خانواده ات را در مكاني گرم اسكان مي دهند.
آري؛ راهداران همان هايي هستند كه زماني كه گويا، باران از زمين و آسمان مي بارد مشغول پاكسازي سردهنه پل ها ي جاده ها هستند تا مبادا در استاني چون گيلان كه طغيان كردن رودخانه هاي فصلي اي اش هر آن احتمال هجومش به سطح جاده ها را خبر مي دهد ، خودروها را با مشكل سيلاب و آبگرفتگي در جاده ها مواجه كند.
در هنگام بارش برف سنگين ، چه شب ها و روزهايي كه بي وقفه و پي درپي در جاده ها براي باز كردن راه هاي روستايي به دور از خانه و خانواده ، حتي در شب هايي چون شب يلدا كه شيريني اش به دور هم آمدن خانواده هاست تلاش مي كنند و گاه خود در اين ورطه و ماموريت هاي سخت، گرفتار نامهرباني هاي طبيعت شده و جانشان را حين انجام وظيفه براي خدمت به مردم مي گذارند.
اين سفيران آرامش جاده ها تابستان و زمستان نمي شناسند ؛ گاه در حال پاكسازي حريم راه ها و جاده ها ، گاه در حال تعمير و نگهداري جاده ها ، گاهي درحال نصب علائم هشداردهنده و بازدارنده از خطر و خط كشي جاده ها و گاه در حال تامين روشنايي جاده ها و تونل و گاهي در بازگشايي جاده ها هستند كه البته اين ها فقط بخشي از خدمات آنهاست.
امروز (شنبه مصادف با اول دي ماه) به پاس خدمات اين مردان بزرگ روز راهدار نام گرفته است
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي گيلان در همين رابطه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، راهداري را از مشاغل سخت و طاقت فرسا عنوان و بيان كرد: مظلوميت كار اين قشر پنهان مانده است ،اما نتيجه آن براي همگان آشكار مي شود .
محمدرضا نازك كار با اشاره به رسالت راهداران و تشريح وظايف آنان افزود:تمامي راههاي مواصلاتي استان با همت نيروهاي راهداري نگهداري مي شود تا ضمن حراست از سرمايه هاي ملي ، ايمني تردد براي استفاده كنندگان از راه رافراهم سازند.
وي اضافه كرد: حضور راهداران در جاده ها آرامش دهنده و اطمينان بخش رانندگان و مسافراني است كه از آن مسير عبور مي كنند و در صورت نبود حضور راهداران ضربات بسيار سنگيني بر پيكر جاده ها و مسافران وارد مي شود.
وي با بيان اينكه راهداران در تمامي فصول سال در راههاي استان حضور دارند اضافه كرد: 475 نفر نيروي راهدار در قالب 42 اكيپ راهداري ، 288 دستگاه ماشيبن آلات سبك و سنگين 300 دستگاه انواع ماشين آلات در 25 راهدار خانه اعم از ثابت و سيار مستقر شده اند.
وي با اشاره به فرار رسيدن فصل زمستان از آمادگي بخش راه براي مقابله با مشكلات احتمالي ناشي از حوادث طبيعي خبر داد و گفت: با توجه به ورود سالانه بيش از30 ميليون گردشگر به استان، آماده هستيم تا شهروندان و گردشگران بتوانند با همين امكانات موجود بدون دغدغه از محورهاي استان مان استفاده كنند.
نازك كار تصريح كرد: پيش از شروع فصل سرما تمهيدات لازم براي راهداري زمستاني در طول راههاي حوزه استحفاظي گيلان انجام شده است و پايگاه هاي راهداري و راهدارخانه ها درطول راه هاي استان درحد امكانات موجود تجهيز شده اند تا در فصل زمستان به مسافران جاده اي خدمات و سرويس دهي مناسب ارائه شود.
وي افزود: وسايل مورد نياز( نمك و شن) براي يخ زدايي نيز آماده شده است.
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي گيلان در ادامه به بخشي از اقدامات راهداران در سيل مهر و آبان 97 نيز اشاره و بيان كرد: راهداران با استفاده از ماشين آلات اين اداره كل ؛ در سيل هاي بوقوع پيوسته در مهر و آبان ماه امسال، عمليات مختلفي مهمي همچون تنظيم بستر و دريواسيون رودخانه در محل پل ها به ميزان 375 هزار و 500 متر مكعب، تنقيه آبروها و پل هاي كوچك به ميزان دو هزار متر مكعب ، لايروبي و رسوب برداري آبروها و دهانه پل ها ، هدايت آب هاي سطحي و شن ريزي را انجام دادند.
وي تصريح كرد: همچنين طي مهمين مدت؛ براي بارش هاي برفي كه در ارتفاعات كو هستاني استان بوقوع پيوست ، 240 كيلومتر برفروبي در حوزه استحفاظي و راههاي روستايي شهرستان هاي رضوانشهر و تالش توسط راهداران انجام شد.
وي به چالش هاي بخش راهداري نيز اشاره و بيان كرد: كمبود اعتبارات راهداري و عدم تخصيص كامل آن تا كنون، كمبود ماشين آلات و نيروي انساني جهت انجام امورات راهداري و فرسودگي ماشين آلات راهداري استان بالغ بر 25 سال بوده كه نگهداري و آمادگي اين ماشين آلات با اسين وضعيت براي مواقع بحراني عزمي جدي مي طلبد.
از بيست و ششم آذرماه تا اول ديماه هفته حمل و نقل و روزاول ديماه ، روز راهدار نامگذاري شده است.
7296 /6030