۲ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۳۲
کد خبر: 83144114
T T
۰ نفر
سند سلامت اجتماعی كشور در حال تدوین است

تهران- ایرنا- رئیس سازمان امور اجتماعی كشور گفت: سیاستگذاری های مقدماتی برای تدوین «سند سلامت اجتماعی كشور» در حال انجام است.

تقی رستم وندی روز یكشنبه در حاشیه برگزاری نشست شورای اجتماعی كشور برای بررسی سیاست اجتماعی كشور در ساختمان وزارت كشور در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در جلسه بررسی سیاست سلامت اجتماعی كشور كه سال گذشته و با حضور ریاست جمهوری برگزار شد، پس از ارایه سند سلامت روانی كشور مصوب شد كه سندی مربوط به سلامت اجتماعی كشور تنظیم شود؛ امروز اولین جلسه مقدماتی این سند بود و سیاستگذاری های این سند آغاز شد و ادامه خواهد داشت.
وی افزود: اولین ویژگی تدوین سیاست های سند اجتماعی این خواهد بود كه بر گفتمان سلامت اجتماعی در كشور تاكید كنیم و همواره قانون گذاری و تدوین سیاست های سلامت اجتماعی را مقدم بدانیم زیرا در صورت تحقق سلامت اجتماعی، در حوزه پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی توفیقات زیادی كسب خواهیم كرد.
رستم وندی گفت: همچنین در جلسه آینده نتایج پیمایش سلامت اجتماعی در كشور در صحن شورا مطرح شود. ارتباط دبیرخانه سلامت اجتماعی كه در سازمان بهزیستی مستقر است نیز با اعضای شورا ادامه پیدا خواهد كرد و نظرات تكمیلی اخذ و با اجماع و توافق حداكثری سیاست سلامت اجتماعی در كشور تدوین می شود.
وی اظهار داشت: آسیب های اجتماعی یك واژه كلی است كه دارای مصادیق زیادی است و برای هر یك از آسیب های اجتماعی در كشور معمولا یك دستگاه و نهاد متولی جمع آوری آمار، پایش آمار و ارائه آمار است.
رستم وندی تصریح كرد: برای نمونه ثبت ازدواج و طلاق برعهده سازمان ثبت احوال كشور است و وقتی بخواهیم آمار آسیب اجتماعی طلاق را دریافت كنیم، به سراغ این سازمان می رویم یا اینكه در مورد قتل و سرقت همواره آمار دقیق نزد ناجا است و نسبت به دریافت آمار خودكشی سازمان پزشكی قانونی در قوه قضاییه در این خصوص پاسخگو خواهد بود و دستگاه ها و نهادهای آن وظیفه حرفه ای و ذاتی خود را در استخراج آمار و پایش آمار انجام می دهند.
وی گفت: از سه سال پیش در وزارت كشور یك مركز رصد اجتماعی تشكیل شد كه در این مركز رصد آمارهای مرتبط با همه دستگاه ها و در ذیل هر كدام از آسیب ها جمع آوری می شود و به طور سالیانه در قالب یك اطلس اجتماعی روی نقشه به همراه آمار و جداول به طور كامل منتشر خواهد شد.
رستم وندی ادامه داد: این اطلس دارای سطوح دسترسی مختلفی است و بخشی در اختیار مدیران قرار می گیرد و بخشی هم در اختیار كانال های خبری قرار گرفته و منتشر می شود.
وی نسبت به سلامت اجتماعی برگزاری انتخابات در كشور اظهار داشت: انتخابات یك بحث سیاسی است و بخش هایی از آن مربوط به حوزه اجتماعی می شود كه نظر وزیر كشور در ارائه طریق در جنبه های اجتماعی انتخابات هم مدنظر قرار می گیرد. بعد دیگر انتخابات نیز دربرگیری مشاركت اجتماعی است كه به آن توجه می شود.
رستم وندی افزود: طی چهار دهه گذشته با برگزاری انتخابات متعدد جمهوری اسلامی ایران نشان داده كه اهل دمكراسی و مردم سالاری دینی است و مردم همواره در انتخابات مشاركت داشتند. وزیر كشور هم در این راستا از شورای اجتماعی كشور درخواست كرد كه ابعاد اجتماعی، پیشگیرانه، مداخله و اقدام در حوزه كاهش آسیب ها را بررسی كند و در این راستا یكی از متغیرها بحث نشاط سیاسی و مشاركت مردم در حوزه های اجتماعی بود.
اجتمام*1417*1834
۰ نفر