۳ دی ۱۳۹۷، ۸:۰۶
کد خبر: 83145022
T T
۰ نفر
مطالبه اصلی مردم مهریز توجه به مبلمان شهری است

یزد - ایرنا - میزگردی با عنوان «بررسی وضعیت مبلمان شهر مهریز » با حضور جمعی از مسئولان و كارشناسان شهرستان برگزار شد، شركت كنندگان با اشاره به اینكه مهمترین مطالبه شهروندان بهبود مبلمان شهری است بر انجام آن تاكید كردند.

به گزارش ایرنا، مبلمان شهری (سیما و منظر شهر) به مجموعه وسیعی از وسایل، اشیا، دستگاه ها، نمادها ،خرده بناها ،فضاها و عناصری گفته می شود كه در خیابان و در فضای باز شهر نصب و مورد استفاده همگان است به این اصطلاح معروف شد.
مبلمان شهری انواع مختلف دارد كه هر یك از لحاظ طراحی در راستای هویت شهر و سیمای آن گام بر می دارد و آیینه ای از فرهنگ شهر است كه مهمترین آنها می توان به صندلی ها و نیمكت ها، ایستگاه های اتوبوس، سطل های زباله، تابلوهای آگهی، نمادهای شهری و سنگ فرش پیاده روها ،تابلو مغازه ها و غیره اشاره كرد.
شركت كنندگان در این میزگرد همگی با توجه به وجود مناطق ییلاقی، مهاجر پذیر بودن و ورود مسافران زیاد به خاطر موقعیت شهر كه در كنار جاده اصلی شمال به جنوب كشور در محدوده استان یزد قرار دارد، بر اهمیت پیگیری موضوع تاكید و همكاری تمام بخش ها را با محور شهرداری و شورای شهر خواستار شدند.
شركت كنندگان در میزگرد یادشده با اشاره به اینكه در سال های اخیر با همت مجموعه شهرداری و شورای شهر كارهای زیربنایی خوبی در ساخت معابر عمومی، خصوصا ساخت میدان های مختلف انجام شد، مهمترین نیاز منطقه را، توجه به زیبایی ظاهر و مبلمان شهری دانستند.

**مبلمان شهر، هویت هر منطقه است
كارشناس امور عمرانی فرمانداری مهریز بر این باور است: مبلمان هر شهر در اصل همان هویت، اصالت و نشانه فرهنگ مردمان آن كه موضوعی مهم است، باید برای انجام آن اقدام مناسب شود.
حامد شیشه بری افزود: برای انجام درست و مناسب مبلمان شهری و توجه به زیباسازی آن احتیاج به طرح، برنامه، همكاری و همیاری تمام دستگاه های مختلف و مردم دارد.
وی تصریح كرد: انجام فعالیت های بدون برنامه و جزیره ای عمل كردن اداره های مختلف قطعا به نتیجه نمی رسد، با توجه به اهمیت موضوع، همه مردم و مسئولان باید همكاری كنند.
این مسئول تصریح كرد: فعالیت هایی كه در بخش مبلمان شهری انجام می شود نه تنها هزینه بر نیست بلكه نوعی سرمایه گذاری زیربنایی است، بنابراین فواید فرهنگی و اجتماعی زیادی برای همه مردم دارد.
شیشه بری خاطر نشان كرد: برای موفقیت در كارها باید برنامه ها تیمی و با همكاری تمام دستگاه ها ، نظارت عالی و عملی انجام شود كه دولت از انجام برنامه ها حمایت می كند.

**اولویت شهرداری ،رسیدگی به سیما و منظر شهری است
به گفته معاون شهرداری مهریز رسیدگی به سیما و منظر شهر با همكاری برخی دستگاه ها، مردم و تشكل ها، رسیدگی به آن در قالب مبلمان شهری در دستور كار است.
عباسعلی زارع زاده افزود: تاكنون برای سنگ فرش و موزائیك خیلی از پیاده روهای اصلی با همكاری كسبه و پیگیری آنها فعالیت های خوبی خصوصا در سال 1397 انجام شد.
وی به نصب تابلو های جدید راهنمای مسیر ، حصاركشی برخی زمین های متروكه در شهر، جمع آوری تابلوی اضافی، نامناسب و نظارت بر نصب بنرهای تبلیغاتی از جمله این اقدامات اشاره كرد.
به گفته وی، لكه گیری آسفالت فرسوده خیابان ها، جمع آوری صنوف مزاحم و انتقال آنها به مكان دیگر و رنگ آمیزی سنگ جدول ها را بخشی از اقدامات برشمرد.
معاون شهرداری مهریز با بیان اینكه رسیدگی به سیما و منظر شهر جزو خواسته های مردم و مسئولان است، ابراز امیدواری كرد با همكاری و مشاركت بخش خصوصی این امر محقق شود.

**زمین های متروكه كنار خیابان ها حصاركشی شود
همچنین عضو سابق شورای شهر مهریز اظهار داشت: بهترین و آسان ترین راه ها برای مبلمان شهری حصاركشی زمین های بدون دیوار كنار خیابان های اصلی شهر است.
حجت الاسلام سیدحسین حسینی افزود: شهرداری و شورای شهر باید به صاحبان این زمین ها بر اساس مقررات اخطار دهند كه در مهلت مشخص نسبت به حصاركشی اقدام كنند.
وی تصریح كرد: در صورتیكه صاحب ملك اقدامی نكرد، شهرداری برای زیباسازی و سیمای مناسب شهر اقدام كند.
عضو سابق شورای شهر به ورودی مهریز كه در كنار جاده سنتو قرار دارد، اشاره كرد و گفت: همه روزه ده ها دستگاه خودرو از برخی استان ها از این مسیر به شمال- جنوب ، شرق و غرب كشور رفت و آمد می كند كه ادامه وضعیت موجود زیبنده نیست.
حسینی پیشنهاد كرد: در طول مسیر نسبت به ایجاد فضاهای فرهنگی، تفریحی و پارك با همكاری بخش خصوصی اقدام و نسبت به تامین روشنایی مناسب و ساماندهی اطراف آن اقدام شود.

** آمادگی اصناف و كسبه برای اجرای مبلمان شهری
رئیس اتاق اصناف مهریز هم می گوید: كسبه و اصناف برای اجرای مبلمان شهری آماده همكاری با شهرداری و شورای شهر هستند.
محمدرضا زارع زاده با اشاره به اینكه وضعیت كنونی به هیچ وجه زیبنده نیست خاطر نشان كرد: اگر شهرداری و شورای شهر طرح را ارائه دهند كسبه برای اجرا آماده همكاری هستند.
وی تصریح كرد: رسیدگی به سیما و منظر شهر در قالب برنامه مدون نه تنها به نفع مردم و كسبه است بلكه در زییایی شهر و جذب مشتری نقش موثری دارد.

**مبلمان شهری جزو اولویت شورای شهر است
عضو شورای شهر مهریز تصریح كرد: مهمترین اولویت این نهاد در یك و نیم سال گذشته بر اساس درخواست مردم و مسئولان رسیدگی به سیما و منظر و زیباسازی شهر بود.
محمدرضا زارعیان افزود: در این ارتباط جلسه های متعددی با همكاری و حضور مسئولان شهری انجام شد كه همگی آنها بر رسیدگی به موضوع تاكید كردند.
وی خاطر نشان كرد: در این ارتباط نسبت به رنگ آمیزی دیوارهای شهر و اجرای طرح های هنری، رنگ آمیزی سنگ جدول و خط عابر پیاده با همكاری برخی اداره ها اقدام شد.
این مسئول جابه جایی تعدادی از پایه های برق در خیابان ها و نصب پایه های جدید را از دیگر برنامه ها عنوان كرد و یادآور شد: در این ارتباط با اداره برق جلساتی برگزار شد.
زارعیان از دیگر برنامه های شورا را، حصاركشی زمین های اطراف خیابان های اصلی شهر ذكر كرد كه در سال جاری كارهای خوبی اتجام شد

**مبلمان مناسب شهری موجب روحیه و شادابی است
عضو كانون خبرنگاران مهریز هم در ادامه نشست میزگرد گفت: مبلمان شهری اگر درست تعریف و اقدام شود به خاطر زیبایی هایی كه دارد موجب شادی و نشاط مردم و مسافران می شود.
زهرا جوانمردی افزود: كارهای خوبی در سال های گذشته از لحاظ عمرانی در شهرستان انجام شد كه به هیچ وجه به سیما و منظر شهر مهریز رسیدگی نشده است.
وی تصریح كرد: مطالبه مردم و نسل جوان از شهرداری و شورا این است در عمل، رسیدگی به مبلمان شهر را در اولویت كارها قرار دهد و از دیدگاه و ظرفیت افراد علاقه مند نیز استفاده كنند.
از جمعیت 55 هزار نفری مهریز حدود 65 درصد در بافت قدیم و جدید شهر مهریز و در 30 محله و شهرك زندگی می كنند.
بنای مهریز را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت می دهند و به خاطر وجود حدود 600 اثر تاریخی و فرهنگی در سال میزبان مسافران و گردشگران زیادی از اقصی نقاط كشور است.
ایرنا، تنها خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران است كه به‌عنوان ششمین خبرگزاری جهانی در 19 مرداد 1313 خورشیدی با عنوان « آژانس پارس» و باهدف تولید و بازتاب اخبار و رویدادهای مهم ایران، منطقه و جهان شكل گرفت.
این رسانه ملی در هشتم دی 1360 با تصویب مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری جمهوری اسلامی تغییر نام داد و هم‌اكنون 84 سال از فعالیت آن می‌گذرد و قدیمی‌ترین خبرگزاری ایران است.
ایرنا دارای شبكه‌ای گسترده از دفاتر و خبرنگاران در داخل و خارج از كشور است به‌گونه‌ای كه علاوه بر 54 دفتر در مراكز استان‌ها و شهرهای مهم، شبكه گسترده از خبرنگاران محلی در نقاط مختلف دارد.
ایرنا همچنین در حال حاضر با بهره‌گیری از 22 دفتر خارجی، تحولات و رویدادهای جهان را از نزدیك پوشش می‌دهد و علاوه بر آن، اخبار تحولات ایران را علاوه بر فارسی به 8 زبان زنده و مهم دنیا در اختیار مخاطبان می‌گذارد.
ایرنا همچنین صاحب‌امتیازی روزنامه‌های ایران، ایران ورزشی، روزنامه عربی زبان الوفاق، انگلیسی‌زبان ایران دیلی و روزنامه ویژه نابینایان - «ایران سپید»- را در اختیار دارد و دانشكده خبر به‌عنوان یكی از مهمترین مراكز تربیت خبرنگاران و متصدیان حوزه اطلاع‌رسانی كشور نیز وابسته به آن است.
7536/ 2047/