الهام جلوداري روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ايرنا بدون اشاره به بودجه هزينه شده افزود: اين عمليات شامل زيرسازي، تسطيح و سنگفرش مسير بود كه به مدت 2 ماه انجام شد.
وي ادامه داد: اين اثر تاريخي در فهرست آثار ملي ثبت و متعلق به قبل از اسلام و از بناهاي دوره ساساني است و محل ذخيره سازي غلات، مواد غذايي و حتي براي نگهداري پول، طلا و زيورآلات روستائيان در مواقع هجوم و غارت راهزنان بود.
اين مسئول خاطرنشان كرد: قلعه سريزد مهريز سهطبقه دارد و مصالح مورداستفاده در آن خشت و گل، آجر و گچ است و تزئيناتي شامل كادربندي و شومينه سازي دارد.
جلوداري يادآور شد: اين اثر 27 خرداد 1354 با شماره 1084 به عنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيد و همواره پذيراي گردشگران داخلي و خارجي است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي مهريز تصريح كرد: 40 اثر تاريخي در سال 1396 با صرف 10 ميليارد ريال بودجه استاني مرمت و بهسازي شد.
جلوداري تصريح كرد: مهمترين اين بناها شامل باغ پهلوان پور، بافت تاريخي و مجموعه مهرپادين، قلعه باغ دهوك، خانه اخوان و قلعه دهستان بهادران است.
مهريز 600 اثر تاريخي شناساييشده دارد كه تاكنون 100 مورد آن به ثبت آثار ملي رسيد و باغ پهلوان پور و قنات حسنآباد مشير و دهنو در فهرست آثار جهاني يونسكو ثبت است.
سنگتراشي، چاقوسازي و تركهبافي از جمله صنايعدستي مهريز است كه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد، علم برداري و جوش دوره امسال نيز در فهرست آثار معنوي ناملموس ثبت خواهد شد.
مهمترين روستاهاي هدف گردشگري منطقه شامل هرفته، بنادك سادات ، منشاد و مدوار و روستاهاي نمونه گردشگري منطقه شامل ارنان و سريزد است.
در سال 1396 ، 50 هزار گردشگر داخلي و خارجي از آثار و بناهاي تاريخي منطقه ديدن كردند كه از اين تعداد پنج هزار نفر از گردشگر ان اروپايي بودند كه از قلعه زين الدين، باغ پهلوان پور و مجموعه سر يزد بازديد كردند.
مهريز كه بناي اوليه آن را به مهرنگار دختر انوشيروان ساساني نسبت مي دهند 55 هزار نفر جمعيت دارد.
مركز اين شهرستان در 30 كيلومتري جنوب شهر يزد قرار دارد.
روستاي سر يزد با يك هزار نفر جمعيت در 10 كيلومتري شهر مهريز قرار دارد.
7536/ 2047/
يزد - ايرنا - رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري مهريز مي گويد: مسير گردشگري قلعه تاريخي روستاي سريزد بخش مركزي اين شهرستان مرمت و بازسازي شد.