۳ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۳۲
کد خبر: 83145567
T T
۰ نفر
مقام قضایی: 60هزار دیده بان با سامانه سجام همكاری دارند

تبریز- ایرنا - مدیركل پیشگیری های مردمی و مشاركت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: هم اكنون تعداد 60 هزار دیده بان پیشگیری از وقوع جرم با سامانه سجام (سیستم جامع اطلاعات مردمی ) همكاری دارند.

علی رفاهی روز دوشنبه در حاشیه برگزاری همایش آموزشی سجام در تبریز، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این در حالی است كه طبق برآوردهای انجام شده و با توجه به جمعیت كشور و وقوع جرایم گوناگون، باید یك میلیون و 500 هزار نفر دیده بان پیشگیری از وقوع جرم در سطح كشور وجود داشته باشد تا روند پیگیری و پیشگیری از وقوع جرایم هموارتر و تسریع شود.
وی با تاكید بر اینكه مشاركت و حضور مردم در سامانه سجام بهترین و راحت ترین كانال برای جلوگیری از انواع جرایم است، اظهار داشت: این سامانه كه در نوع خود جزو قدرتمندترین سامانه های برای پیگیری و پیشگیری از وقوع جرم در كشور است، می تواند با مشاركت مردم و بهره مندی از ظرفیت های مردمی، فساد مالی و اداری را جمع كند.
رفاهی، كاهش آمارهای مربوط به ناهنجاری هایی چون طلاق، اختلافات خانوادگی، اعتیاد، تصادفات جاده ای، اختلاس و تبانی های اداری، حوادث كارگری و فسادهای مالی و اداری را از مزیت ها و فواید مهم مشاركت مردمی در سامانه سجام نام برد.
وی با بیان اینكه سامانه سجام برای قوه قضاییه به دلیل حضور شایسته ها بسیار مهم و دارای اهمیت است، یادآور شد: این سامانه امكان عمل به تكلیف افراد جامعه برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی را فراهم می كند تا آحاد مردم به صورت غیرفیزیكی و غیرحضوری در این راستا وارد میدان شوند.
رفاهی، ارایه اطلاعات موثق و مورد استناد از سوی مردم به قوه قضاییه را مهم و تعیین كننده بر شمرد و ادامه داد: باید توجه داشت كه مبارزه با ناهنجاری های اجتماعی بدون بهره مندی و استفاده از ظرفیت های مردمی غیرممكن است و باید تلاش شود تا این سامانه روز به روز گسترده تر شود.
وی گفت: احیای حقوق عامه، دفاع از منابع طبیعی، جلوگیری از تغییر كاربری ها، حراست از بیت المال، حفظ ثروت های عمومی و حل و فصل مشكلات مربوط به بهداشت عمومی از زمینه های مهم بهره مندی قوه قضاییه از ظرفیت های مردمی عنوان و اضافه كرد: با ورود مردم به این مقولات و ارایه گزارش های مستند می توان از ورود سالانه چندین هزار فقره پرونده به سیستم قضایی و تذكرهای قانونی به دستگاه های مختلف اجرایی، جلوگیری شود.
رفاهی، نبود نظارت های همگانی را از دلایل اصلی گرفتاری های جامعه بیان كرد و افزود: تغییر كاربری ها از جمله این موارد است كه تصرف اراضی دولتی و ایجاد و بروز گرفتاری برای مردم و دولت را فراهم می كند و افرادی هستند كه میلیاردها تومان بدون نظارت دستگاه های نظارتی به جیب زده و برای كشور مشكل ایجاد می كنند كه نظارت های مردمی در این رابطه كارساز خواهد بود.
وی همچنین از فوت سالانه 17 هزار نفر از مردم كشور در اثر تصادفات رانندگی در جاده ها خبر داد و اظهار داشت: این آمار بسیار بالا بوده و زمانی عمق این فاجعه بیشتر می شود كه متوجه می شویم بخش اعظمی از این آمار را جوانان تشكل می دهد كه موجب بیوه شدن زنان جوان، یتیمی كودكان و سایر مشكلات اجتماعی و اقتصادی برای خانوارها می شود.
رفاهی ادامه داد: این در حالی است كه با نظارت های مردمی در قالب سامانه سجام از بروز چنین ناهنجارها و آسیب های اجتماعی جلوگیری كرد.
وی با اشاره به اینكه طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران احیای حقوق عامه، مطالبه گری و اقدام برای پیشگیری از وقوع جرم را جزو وظایف و ماموریت های ویژه و اصلی قوه قضاییه است، افزود: اما طبق برآوردهای انجام شده، تنها دو پنجم وظایف این قوه در قالب تعقیب و رسیدگی به پرونده ها مربوط است.
رفاهی از دادستان های مراكز استان ها خواست تا به همان اندازه كه به تعقیب و رسیدگی به پرونده ها اهمیت می دهند، به همان میزان نیز به مباحث مربوط به پیشگیری از وقوع جرم بها دهند.
وی ، وجود 80 هزار هیات مذهبی، 91 هزار مسجد، 20 هزار تشكل مردم نهاد و 180 هزار انجمن اولیا و مربیان در مدارس را از جمله پتانسیل های مهم و تعیین كننده برای بهره مندی از ظرفیت های مردمی برای كاهش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی بیان كرد كه متاسفانه تاكنون از این ظرفیت وسیع به خوبی بهره برداری نشده است.
به گزارش ایرنا، همایش یك روزه سالانه سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام ) با شركت 700 نفر از از دیده بانان پیشگیری از جرم شهرهای مختلف آذربایجان شرقی در سالن اجتماعات دادگستری استان برگزار شد.
3077/3038