به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سوسن باستانی روز دوشنبه در چهارمین نشست تخصصی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران امور بانوان و خانواده دستگاه ها و وزارتخانه ها با موضوع بررسی شاخص های عدالت جنسیتی افزود: این محورهای اصلی شاخص های عدالت جنسیتی شامل آموزش و پژوهش، سلامت تندرستی، حقوق و امنیت، جمعیت و خانواده، كار و اقتصاد، حمایت های اجتماعی، سیاست و فرهنگ است.
وی تصریح كرد: برای این هشت محور 28 شاخص درباره عدالت جنسیتی نهایی شده است كه برای نهایی كردن آنها نیز نمایندگان دستگاه های اجرایی و وزارتخانه های مختلف نیز حضور داشتند كه امیدواریم پس از این مراحل در بودجه سال 98 تمام دستگاه های اجرایی دیده شود.
باستانی ادامه داد: برای اجرا و تحقق عدالت جنسیتی در دستگاه ها و وزارتخانه ها اولویت بندی هایی صورت گرفته است كه مهمترین آنها اولویت قرار دادن گروه های محروم در تحلیل های جنسیتی، تهیه و ارائه گزارش شاخص ها بر اساس داده های مبتنی بر جنسیت و در نظر گرفتن سطوح محلی، منطقه ای و ملی در طبقه بندی داده ها است.
وی اضافه كرد: به همین منظور معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، همه دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها مكلف هستند بر اساس ماده 101 و 102 قانون برنامه ششم توسعه، این شاخص ها را اجرایی كنند چون ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهوری، برنامه های شاخص های عدالت جنسیتی را به عنوان یك تكلیف بر عهده ما گذاشته است.
معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: تاكید ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه بر عدالت جنسیتی است به همین منظور وظایف دستگاه های مختلف تعیین شده است كه نمونه ای از این وظایف، سازماندهی و تقویت جایگاه امور خانواده و زنان، اعمال رویكرد عدالت جنسیتی در سیاست ها، برنامه ها و طرح های دستگاه ها و ارزیابی آثار و تصمیمات دستگاه ها براساس شاخص های ابلاغی ستاد ملی زن و خانواده بر مبنای رویكرد عدالت جنسیتی است.
وی اظهار داشت: در این راستا با تصویب هیات دولت و مصوبه ستاد ملی زن و خانواده این مصوبه به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است و تكالیف مصوب برای این دستگاه ها نیز مشخص است .
باستانی ابراز امیدواری كرد كه همه دستگاه ها و وزارتخانه ها بتوانند در بودجه سال 98 میزان بودجه اختصاص یافته به این طرح را پیگیری و اجرایی كنند.
اجتمام * 7268 * 3063
تهران- ایرنا- معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بر اساس برنامه ریزی ها و اقداماتی كه انجام شده است، هشت محور اصلی شاخص های عدالت جنسیتی برای دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها تعیین شده است.