به گزارش روز سه شنبه ایرنا، 'مارك دبو ویتز' مدیر اجرایی این اندیشكده و 'رائول مارك گرشت' از اعضای ارشد بنیاد دفاع از دموكراسی ها در این مطلب با عنوان 'ترامپ پیروزی را تحویل ایران داد' افزودند : در دوران مبارزات انتخاباتی، چیزی كه سخنرانی های 'ترامپ' را از بقیه جدا می كرد، سیاست خارجی وی در قبال ایران بود.
رفتار ترامپ در قبال ایران كاملا متفاوت از رئیس جمهوری سابق آمریكا بود. ترامپ توافق هسته ای را'بدترین معامله'ممكن می دانست كه در دوران اوباما به امضا رسید.اوباما نسبت به تهران وتلاش برای هژمونی منطقه ای این كشور سست عمل می كرد و علاقه ای به برچیدن سلاح های كشتار جمعی درخاورمیانه نداشت. اما ترامپ در سخنرانی هایی كه در كارزارهای انتخاباتی داشت، به شدت با نظرات اوباما مخالف بود.
در ادامه یادداشت درج شده دراین اندیشكده طرفدارتحریم های ایران آمده است:زمانی كه ترامپ به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد همین دیدگاه را دنبال كرد . برجام (برنامه جامع اقدام مشترك) را كنار زد، تحریم ها را از سر گرفت و علی رغم دمدمی مزاج بودن، در مورد اعزام نیرو به سوریه، عراق و افغانستان به سرعت وارد عمل شد و تمایلی به عقب نشینی نداشت، اما به نظر می رسد حالا برای حاكمیت ایرانِ خود را آماده كرده است.
تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریكایی از سوریه با قصد وی برای كاهش شدید شمار سربازان آمریكایی در افغانستان همزمان شده و احتمالا به زودی اعلام می كند كه تعداد بیشتری از نیروهای آمریكایی در عراق را هم كاهش می دهد، اهدافی كه مقابله باایران را به شدت تحت الشعاع قرارمی دهد.اگرشماموافق هستید با این تصمیم چه كسانی پیروز میدان می شوند(ایران، روسیه،سوریه،حزب الله،عراق ورجب طیب اردوغان) وچه كسانی دراین میدان شكست خورده اند(اردن، اسراییل وكشورهای حوزه خلیج فارس)، به وضوح می توان گفت فهرست كشورهایی كه از این عقب نشینی متضرر می شوند، حامیان منافع آمریكا هستند.
پیش از اینكه ترامپ تصمیم خود مبنی برخروج نیروهای آمریكا از سوریه را اعلام كند، تمام سیاست های وی بر راهبرد جدیدمتكی بود كه در تاریخ 21می (اردیبهشت ماه) 2018 در بنیاد هریتج توسط 'مایك پمپئو' وزیر خارجه اعلام شد. پمپئو در سخنرانی خود در بنیاد هریتج فهرست 12بندی درخواست های دولت آمریكا از ایران را اعلام كردوبه عبارتی قصد داشت بر كارزار فشار حداكثری بر ایران تاكید كند و روشن نماید آمریكا هرگز در برابر ایران تسلیم نمی شود.
نگاهی كوتاه به درخواست های اعلام شده پمپئو در بنیاد هریتج نشان می دهد، تناقض های تاكتیكی بسیاری در نگاه او به ایران وجود دارد. وزیر خارجه بایدها ونبایدهای بسیاری در خواسته های دولت آمریكا از ایران اعلام و به وضوح نشان نداد كه ایالات متحده هر كاری انجام می دهد تا ایران را مجازات كند.
بی شك همه مقامات دولت ترامپ از جمله پمپئو، نیكی هیلی سفیر آمریكا در سازمان ملل، جان بولتون مشاور امنیت ملی و بسیاری دیگر طرفدار اعمال فشار برایران هستند.حتی'جیمز متیس' وزیر دفاع كه در مورد نگهداشتن نیروهای آمریكا درعراق وسوریه همواره محتاطانه صحبت كرده است تمایل به حفظ نیرو در این كشورها دارد. همه این مقامات به طور قطع موافق بودند كه نیروهای ایالات متحده در سوریه كه هزینه زیادی هم در بر ندارند و تلفات كمی متحمل شده اند، باید باقی بمانند.اما بی شك تمامی مقامات ذكرشده درخروج نیروهای آمریكا از سوریه نقشی نداشته اند و این كنگره است كه بودجه نیروهای فرستاده شده به خارج از كشور را تعیین می كند و اگر تشخیص دهد این نیروها از هدف اصلی خود دور مانده اند بودجه آنها را قطع می كند. اما سوریه تنها جایی است كه دمكرات ها و جمهوریخواهان بر سر ماندن نیروهای آمریكایی در آنجا توافق دارند پس این تصمیم با كنگره هم نبوده است.
دراین میان توییت های ترامپ در خصوص خروج نیروهای آمریكایی از سوریه هم حاكی از سردرگمی وی است؛ در یك لحظه، او فكر می كند داعش نابودشده و به همین دلیل سربازان می توانند به خانه برگردند، در توئیتی دیگرپیشنهاد می دهد كه پایان دادن به داعش ربطی به آمریكا ندارد زیرا این گروه علیه سوریه، ایران و روسیه است.('چرا ما برای دشمن مان، سوریه، ایران و روسیه بجنگیم و سربازان خود را برای آنها از دست بدهیم؟) اینها نشان می دهد كه رئیس جمهوری فقط می خواهد از سوریه خارج شود و اهمیتی به پیامدهای آن نمی دهد.
از سوی دیگر فراموش نكنیم هنگامی كه ترامپ برنده انتخابات ریاست جمهوری شد،آیت الله خامنه ای،رهبرجمهوری اسلامی،پیروزی احتمالی كشورش را حدس زد و آن خروج آمریكا از خاورمیانه بود. آیت الله خامنه ای می تواند نقاط ضعف و قوت دشمن و دوستان خود را ببیند. در اینجا هم به نظر می رسد كه دشمن خود را به درستی شناخته است.
خروج ترامپ از سوریه به شدت سیاست وی در قبال ایران را تضعیف كردونشان دهنده خستگی، ناپایداری و ترس اوست.اومتحدان آمریكا در منطقه را تضعیف كرد.
حالا بزرگترین مسابقه طناب كشی میان ایران و آمریكا احتمالا به پایان رسیده است. اما عجیب تر از همه آنكه همه احزاب چپ و راست آمریكایی بر این باورند آنچه برای ایران خوب است، شاید برای ایالات متحده هم مفید باشد.
'بنیاد دفاع از دمكراسیها یا به اختصار، اف.دی.دی كه در سال 2001 تاسیس شد، یك اندیشكده نومحافظه كار مستقر در واشنگتن، دی سی است كه تمركز آن بر امنیت ملی و سیاست خارجی این كشور است. رئیس این سازمان 'می كلیفورد' و مدیر اجرایی آن 'مارك دوبوویتز' است. این نهاد از جمله سازمان های خواهان تحریم نهادهای مختلف ایران از جمله بخش انرژی، بانك مركزی و سوئیفت بوده است. بیشتر بودجه این بنیاد از سوی حامیان اسرائیل، تأمین گردیده است و از جمله اهداكنندگان مالی این نهاد می توان به 'شلدون ادلسون' مولتی میلیارد یهودی اشاره كرد كه از حامیان مالی كارزار انتخاباتی 'دونالد ترامپ' نیز بوده است'.
اروپام**7276**1590
بنیاددفاع ازدموكراسی ها:رهبر ایران خروج آمریكا از سوریه را پیش بینی كرده بود
۴ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۵۹
کد خبر:
83146797
تهران - ایرنا - بنیاد دفاع از دموكراسی ها در مطلبی نوشت، آیت الله خامنه ای، رهبر عالی جمهوری اسلامی ایران خروج آمریكا از خاورمیانه را پیش بینی كرده بود.