ایران و روسیه نیاز به مركز تحقیقات اقتصادی مشترك دارند

مسكو - ایرنا - استاد دانشگاه و معاون آكادمی علوم جمهوری تاتارستان روسیه با بیان اینكه همكاری های اقتصادی تهران و مسكو به اندازه سایر بخش ها پیشرفت نكرده است، اظهار داشت: با توجه به تحریم های یك جانبه آمریكا، باید مركز تحقیقات اقتصادی ایران و روسیه راه اندازی شود.

«وادیم خومنكو» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تصریح كرد: دو كشور اكنون چنین مركزی كه منجر به توسعه روابط اقتصادی شود ندارند حال آنكه برای گسترش روابط و افزایش تراز تجاری دو كشور ضرورت ایجاد چنین تشكلی بیش از هر زمانی احساس می شود.
وی ادامه داد: تحریم های آمریكا و غرب علیه ایران و روسیه زمینه ساز توسعه همكاریهای دو كشور شده است و تحریم ها ایران و روسیه را وادار می كند كه با یكدیگر همكاری های بیشتری داشته باشند.
خومنكو افزود: بسیاری از كشورهای غربی از ما دوری می كنند و تحریم هایی كه از سوی غرب اعمال شده باعث شده كه ما (ایران و روسیه) همكاری های تنگاتنگ و گسترده تری داشته باشیم.
معاون آكادمی علوم تاتارستان با تاكید بر اینكه سطح همكاری های اقتصادی دو كشور برخلاف همكاری های سیاسی و راهبردی خوب نیست، خاطرنشان كرد: مقامات دو كشور باید در جستجوی طرح های مشترك و سودمند باشند و نخستین گام در راستای عملی شدن این هدف ایجاد مركز تحقیقات اقتصادی است.
وی با اشاره به اینكه دو كشور می توانند كالا ها و خدمات مورد نیاز یكدیگر را تامین كنند به توانایی روسیه در ساخت لكوموتیو قطار، كشتی سازی و تجهیزات نیروگاهی برای نیروگاههای هسته ای و برق حرارتی اشاره كرد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: ایران و روسیه در حوزه بهره برداری مشترك از حوزه های نفت و گاز همكاری های نزدیكی دارند و هدف آمریكا آسیب زدن به ایران در حوزه انرژی است، بنابراین انتظار می رود همكاری های ایران و روسیه در این حوزه نیز افزایش یابد.
معاون آكادمی علوم تاتارستان با یادآوری اینكه ایران ادامه داد: این عرصه از همكاری ها برای ایران و تاتارستان بسیار مهم است زیرا این جمهوری نفت خیز است و تجهیزات پیشرفته زیادی در عرصه انرژی دارد كه می تواند آنها را در اختیار ایرانی ها قرار دهد.
خومنكو خاطرنشان كرد كه ایران و روسیه می توانند در عرصه هواپیما و بالگرد با یكدیگر همكاری های گسترده ای داشته باشند؛ جمهوری تاتارستان تولید كننده بالگرد است و می تواند بالگردهای خوبی در اختیار ایران قرار دهد.
وی یكی از راه های تسهیل همكاری های اقتصادی را استفاده از ارزهای ملی در معاملات میان تهران و مسكو دانست و گفت: ایران، روسیه، تركیه و چین نیازی به استفاده از دلار در معاملات خود ندارند اما باید توافقات لازم در این رابطه میان این كشورها صورت گیرد تا شاهد مبادله با ارزهای ملی در همكاری های اقتصادی آنها باشیم.
به گفته وی، این اقدام می تواند مانع تلاش های آمریكا برای ضربه زدن به اقتصاد این كشورها از طریق دلار در بازار جهانی باشد.
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریكا 18 اردیبهشت ماه امسال، خروج آمریكا از برجام را اعلام كرد و تحریم های آمریكا علیه ایران را بازگرداند.
دیگر كشورهای امضا كننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محكوم كردن خروج این كشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاكید كردند كه به برجام پایبند مانده و از تجارت شركت هایشان با ایران حمایت می كنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم های یك جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است، ولی تجربه ماه های اخیر و همراهی نكردن جهان با آمریكا نشان داد كه این كشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریم هایی كه آمریكا یكجانبه علیه ملت ایران اعلام می كند، از مدت ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نكرده تا جایی كه ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقب نشینی كند.
مقامات ایران نیز اعلام كرده اند كه تحریم های جدید آمریكا بیشتر یك موضوع كاملا تبلیغی و روانی است و اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
اروپام*391* 1346**