۴ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۴۵
کد خبر: 83147262
T T
۰ نفر
12.5 میلیون ایرانی از یكی اختلالات روانپزشكی رنج می‌برند

یزد - ایرنا - معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: بر پایه آخرین پژوهش‌ها، میزان شیوع اختلالات روانپزشكی در كشور 23.6 درصد است كه حدود 12.5 میلیون نفر از جمعیت گروه سنی 15 تا 64 سال ایران از یكی اختلالات روانپزشكی رنج می‌برند.

علی اسدی روز سه‌شنبه در حاشیه آغاز به كار كارگاه ملی سه‌روزه طرح تحول سلامت روان در یزد در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: باید این افراد شناسایی شوند و با مداخله كارشناسان حوزه سلامت روان در مراكز خدمات سلامت تحت درمان قرار گیرند.
وی شایع‌ترین اختلالات روانپزشكی در كشور را افسردگی با شیوع 12.7 درصد و اضطراب 15.6درصد ذكر كرد و گفت: برای جلوگیری از تشدید این اختلالات هم برای افراد در معرض آسیب و دیگر شهروندان برنامه‌های آموزشی برای والدین ، كودكان و نوجوانان با موضوع مهارت‌های زندگی و فرزند پروری برنامه‌ریزی‌شده است.
معاون سلامت روانی وزارت بهداشت بابیان اینكه ازنظر علمی، در شیوع اختلالات یا بیماری‌های روانپزشكی عوامل بیولوژیكی، محیطی و فردی نقش دارد، تأكید كرد: بسیاری از افراد به دلیل نداشتن یكسری مهارت‌های زندگی و توانمندی‌ها دچار بیماری می‌شوند.
وی ادامه داد: همچنین برخی افراد هم به خاطر شرایط زندگی، مسائل خانوادگی ، شغلی ، اقتصادی و اجتماعی از آن رنج می‌برند كه بر جسم و روان آن‌ها تأثیر می‌گذارد و دچار اختلالات روانپزشكی می‌شوند.

**ابتلای زنان به افسردگی و اضطراب بیشتر است
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تصریح كرد: اختلال افسردگی و اضطراب در میان زنان ایران نسبت به همانند آمارهای جهانی بیشتر است.
وی یادآور شد: اختلالات افسردگی در مناطق غربی كشور زیاد است كه دلایل مختلفی دارد و دراین‌ارتباط توضیح بیشتری ارائه نكرد.

** مصرف الكل به‌صورت پنهانی و زیرزمینی
وی افزود: مصرف الكل به دلیل اینكه ازنظر شرعی در كشور حرام است، عرضه و مصرف آن به‌صورت پنهانی و زیرزمینی است .
اسدی با اشاره به عوارض الكل و آسیب‌های آن خاطرنشان كرد: متأسفانه در چند ماه گذشته در كشور افرادی به دلیل مصرف الكل نابینا یا فوت كردند.
وی اضافه كرد: كارشناسان حوزه سلامت و روان وزارت بهداشت در مراكز جامع سلامت كشور، سازوكارهایی را فراهم كردند، افرادی كه داوطلبانه به این مراكز مراجعه كنند مورد غربالگری قرار می‌گیرند و به آن‌ها خدمات ارائه می‌شود.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اضافه كرد: عرضه و توزیع مصرف الكل به‌صورت پنهانی علاوه بر اینكه ابعاد گسترده‌ای دارد در پس پرده تجارت آن نفوذ برخی شبكه‌ها و افراد سودجو نیز وجود دارد، بنابراین افراد باید در جریان عوارض خطرناك این ماده حرام قرار گیرند.
اسدی همچنین در آیین افتتاحیه كارگاه یادشده گفت: شناسایی ، تشخیص و مراقبت از بیماری‌های روان‌پزشكی در حوزه سلامت ازجمله اولویت‌های این دفتر است و برنامه‌های حوزه سلامت و روان در قالب 10 و 12 سرفصل تعریف‌شده است.
وی شناسایی و تشخیص بیماران روانی، ارائه خدمات به آن‌ها در جهت كاهش آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از خودكشی را ازجمله مهم‌ترین اولویت‌های دفتر سلامت روانی ذكر كرد.
اسدی ادامه داد: مصرف مواد مخدر، مواد دخانی و الكل عوارض بسیاری به همراه دارد كه علاوه بر آسیب‌های جدی بر جسم و روان به اقتصاد و اجتماع زیان زیادی وارد كنند كه با ارائه خدمات از سوی مراكز جامع سلامت به این افراد می‌توان از بسیاری آسیب‌ها جلوگیری كرد.
در كارگاه ملی طرح تحول سلامت روان ، مدیران گروه سلامت روانی ، اجتماعی و اعتیاد ، كارشناسان مسئول سلامت روان، رئیسان اداره پیشگیری از اعتیاد و اداره سلامت دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور حضور دارند.
در این كارگاه سه‌روزه در مورد چالش‌های اجرای برنامه‌ سلامت اجتماعی، مهارت‌های زندگی ، فرزند پروری ، پیشگیری و درمان مصرف مواد دخانی و الكل بحث و بررسی می‌شود.
2088/ 2047/
۰ نفر