علی باقرزاده روز چهارشنبه در حاشیه مراسم تجدید میثاق مدیران نهضت سواد آموزی با آرمان های امام(ره) در حرم مطهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نهضت سوادآموزی تنها نهاد توانمند ساز و آموزشی به بزرگسالان و كودكان خارج از مدرسه به شمار می رود.
وی با تشریح عملكرد این نهاد تصریح كرد: بر اساس اعلام مركز آمار ایران، نرخ سواد در گروه سنی بالای 15 سال به نسبت ابتدای انقلاب رشد 50 درصدی داشته است و این رقم در حال حاضر به 84 درصد رسیده است.
به گفته باقرزاده، نرخ بیسوادی گروه سنی 25 تا 65 سال كه در ادبیات جهان بزرگسال نامیده می شود و در هیچ مدرسه ای آموزش ندیده اند نیز به نسبت ابتدای انقلاب به 61 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینكه زنان 80 درصد از جامعه هدف نهضت سواد آموزی را تشكیل می دهند، گفت: نرخ بی سوادی زنان در كشور از ابتدای انقلاب تاكنون 60 درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی عنوان كرد كه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاكنون 700 هزار زندانی از آموزش های نهضت سوادآموزی بهره مند شدند كه 100هزار نفر در پنج سال اخیر با سواد شدند.
وی یادآور شد: همچنین در این مدت 300 هزار سرباز در پادگان ها، 800 هزار نفر از اتباع بیگانه با سواد شدند، این در حالی است كه هم اكنون نرخ بیسوادی اتباع بیگانه از 6 درصد ابتدای انقلاب به 70 درصد رسیده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: این سازمان آموزشی خدمات خود را به كشورهای افغانستان، پاكستان، عراق و مصر هم ارائه می دهد و بر این اساس تنها سازمان انقلابی است كه پنج جایزه از یونسكو و یك جایزه از آیسك دریافت كرده است.
وی به رشد سواد در استان تهران نیز اشاره كرد و گفت: شرایط و موقعیت شهرستان های استان تهران به دلیل مهاجرت، حاشیه نشینی و ورود اتباع بیگانه بسیار ویژه است و با مشكلات زیادی در این زمینه مواجه است.
باقرزاده گفت: هم اكنون شهرستان های استان تهران از نظر رشد با سوادی در گروه سنی كمتر از 50 سال در بین استان های كشور از رتبه ممتاز و خوبی برخوردار است.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سالانه بین هزار تا یكهزار و 500 نفر در شهرستان های تهران از آموزش های نهضت بهره مند می شوند.
مدیران، كاركنان و جمعی از سواد آموزان نهضت سواد آموزی در آستانه سالروز تشكیل این نهاد امروز چهارشنبه با حضور در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آرمان های والای ایشان تجدید میثاق كردند.
هفتم دی سالروز تشكیل نهضت سواد آموزی به فرمان امام راحل(ره) و از پنجم تا 11 دی ماه هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.
1970/6003
شهرری- ایرنا- معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: سالانه 14 هزار و 570 كودك كار، در معرض آسیب، معلول و بدسرپرست تحت آموزش های نهضت سواد آموزی با سواد می شوند.