به گزارش ايرنا، مرتضي آخش جان روز چهارشنبه به مناسبت هفته سوادآموزي در نشست با خبرنگاران افزود: 67 درصد از جمعيت هرمزگان در سال 55 بي سواد بودند كه با گذشت چهار دهه از انقلاب با تشكيل نهضت سواد آموزي اين ميزان بي سوادي طبق سرشماري سال 95 به 12 و 2 دهم درصد رسيده است.
وي بيان داشت: براساس آخرين آمار سرشماري سال 55، ميزان باسوادي در گروه سني 6 سال به بالاتر 33 درصد بود كه در سال 95 با انجام فعاليت هاي گسترده مراكز آموزشي سواد آموزي اين آمار به 87 و 8 دهم درصد رسيد.
معاون سوادآموزي هرمزگان اظهارداشت: از جمعيت 370 هزار و 425 نفر در گروه سني 6 سال به بالاتر تعداد 246 هزار و 133 نفر در سال 55 بي سواد بودند كه در سال 95 از يك ميليون و 532 هزار و 278 نفر 185 هزار و 886 نفر بي سواد هستند و اين جهش خيلي خوبي در چهار دهه پس از انقلاب اسلامي است.
آخش جان افزود: هم اكنون درصد باسوادي در كشور 94 و 7 دهم درصد و در هرمزگان 94 و 4 دهم درصد است، يعني درصد بي سواد در هرمزگان 5 و 6 دهم درصد است.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش وپرورش هرمزگان با بيان اين كه درصد باسوادي مردان اين استان در گروه سني 10 تا 49 سال بالاتر از زنان است، گفت: درصد سواد مردان اين استان در اين گروه سني 95 و 6 دهم درصد و زنان 93 و 3 دهم درصد است.
آخش جان افزود: در گروه سني 10 تا 49 سال نيز ميانگين باسوادي مردان در كشور 96 و يك دهم درصد و زنان 93 و 4 دهم درصد است.
وي بيان داشت: براساس سرشماري سال 95 در گروه سني 10 تا 49 سال، 64 هزار و 764 نفر در هرمزگان بي سوادي خود را اعلام كردند كه از اين تعداد 36 هزار و 399 نفر مرد و 38 هزار و 365 نفر زن هستند.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش هرمزگان اظهارداشت: اين آمار نشان دهنده اين است كه تعداد زنان بي سواد در اين استان از مردان آن بيشتر است.
وي گفت: استان هرمزگان سال گذشته در گروه سني 6 سال به بالاتر در بين استان هاي كشور رتبه 12 را كسب كرده است و در جذب سوادآموز نيز رتبه 4 كشوري را به دست آورد.
اين مسوول ادامه داد: معاونت سوادآموزي هرمزگان در راستاي شناسايي و جذب افراد بي سواد و كمك به ترويج فرهنگ سوادآموزي در استان با سازمان هاي مختلف همچون بهزيستي، شيلات، علوم پزشكي، كميته امداد و اداره كل كار و تعاون و رفاه اجتماعي توافقنامه هايي منعقد كرده است كه در اين راستا همكاري بسياري داشته اند.
**80 آموزشيار به زنان بي سواد در هرمزگان آموزش مي دهند
معاون سواد آموزي هرمزگان اعلام كرد: با توجه به اينكه بر اساس آمارها زنان درصد بيشتري از بي سوادي را در استان تشكيل مي دهند، لذا در اين راستا طرح توانمند سازي زنان روستايي در حال اجراست.
آخش جان افزود: در اين راستا 80 آموزشيار آموزش هاي سوادآموزي را به 540 نفر از زنان بي سواد و كم سواد در روستاهاي هرمزگان ارايه مي دهند.
وي بيان داشت: مادران و زنان در تربيت فرزندان و فرهنگ سازي جامعه بسيار تاثيرگذار هستند كه مي توانند با فراگيري اين آموزش ها، فرزندان بهتري را تربيت كنند و در اصلاح فرزندان و تشويق و ترويج آنان به درس خواندن كمك كنند.
اين مسوول با اشاره به اين كه در اين طرح به مدت سه روز مهارت هاي تدريس، مهارت هاي اساسي زندگي و فني و حرفه اي به زنان آموزش داده مي شود، اظهارداشت: سال گذشته اين طرح با موفقيت در شهرستان رودان اجرا شد و امسال نيز در شهرهاي ميناب، ناحيه يك و دو بندرعباس و جاسك در حال اجراست.
آخش جان ابرازداشت: در سال گذشته 72 درصد از زنان بويژه روستاييان تحت پوشش برنامه هاي سوادآموزي هرمزگان قرار گرفتند.
**بوموسي بيشترين و بشاگرد كمترين درصد باسوادي درهرمزگان
معاون سواد آموزي هرمزگان ادامه داد: در گروه سني 10 تا 49 سال شهرستان بوموسي با 99 و 7 درصد بيشترين و شهرستان بشاگرد با 81 و 8 دهم درصد كمترين ميزان باسوادي را در استان داشته اند.
آخش جان با اشاره به اين كه ميانگين باسوادي در هرمزگان 94 و 3 دهم درصد است، افزود: ميزان باسوادي در شهرستان هاي بندرعباس نيز 97 درصد، بستك 95 و 8 دهم درصد، قشم 95 و 5 دهم درصد، بندرخمير 94 و 9 درصد، حاجي آباد 94 و 4 درصد، بندرلنگه 94 و 1 درصد، رودان 93 و 2 دهم درصد، سيريك و پارسيان 92 و 8 دهم درصد، ميناب 92 و 3 دهم درصد و جاسك 81 و 9 دهم درصد است.
**افتتاح 11 مركز يادگيري محلي سوادآموزي در هرمزگان
معاون نهضت سوادآموزي آموزش و پرورش هرمزگان گفت: هم اكنون 11 مركز يادگيري محلي سوادآموزي با هدف توليد علم و دانش همراه با مهارت آموزي در شهرستان هاي اين استان راه اندازي شده است.
آخش جان افزود: اين مراكز در شهرستان هاي ميناب (2 مركز)، جاسك، قشم، حاجي آباد، سيريك، رودان، پارسيان و ناحيه يك (2 مركز) و ناحيه دو بندرعباس تاسيس شده است.
وي اظهارداشت: در اين مراكز، سوادآموزان بعد از مطالعه، مهارت هايي اساسي زندگي و فني و حرفه اي همچون حقوق شهروندي، فرزند پروري، احكام نماز، گلدوزي، صنايع دستي وغيره فرا مي گيرند.
معاون سوادآموزي هرمزگان گفت: اجراي كميته سوادآموزي در روستاها نيز از ديگر طرح هاي اين معاونت است كه با همكاري دهياران، شوراها و بهورزان در روستاها برگزار مي شود كه مي تواند نقطه ي عطفي در رسيدن به ريشه كني بي سوادي باشد.
** امسال1180 اولياي بي سواد در هرمزگان شناسايي شد
معاون سواد آموزي آموزش و پرورش هرمزگان گفت: آموزش اولياي بي سواد دانش اموزان نيز از ديگر طرح هاي سواد آموزي است كه اين طرح با مشاركت خانواده ها براي ياددهي فرزندان تاثيرگذار است.
آخش جان افزود: امسال يكهزار و 180 نفر اولياي بي سواد در هرمزگان شناسايي شد كه 550 نفر مرد و 630 نفر زن هستند كه در سه دوره سوادآموزي، انتقال و تحكيم آموزش هاي لازم را فرا مي گيرند.
وي ادامه داد: دوره هاي آموزشي سوادآموزي 400 ساعت، انتقال 600 سال و تحكيم 200 ساعت است.
اين مسوول در راستاي پوشش سوادآموزي تبعه بيگانه نيز افزود: سال گذشته 200 تبعه افغاني را تحت پوشش سواد آموزي قرار داديم و امسال نيز طبق سهميه اختصاص داده شده 200 نفر جذب كرديم و 660 جلد كتاب رايگان به آنها اهدا شد.
**طرح آموزش رايانه براي سوادآموزان
معاون سواد آموزي آموزش و پرورش هرمزگان اظهار داشت: طرح آموزش رايانه به افراد كم سواد و بي سواد اين استان از سال گذشته آغاز شده است كه سال گذشته200 نفر و امسال نيز 200 نفر تحت پوشش قرار گرفتند و با مهارت هاي رايانه اي آشنا شدند.
آخش جان افزود: سال گذشته سازمان نهضت سواد آموزي طرح رايانه اي را به سازمان جهاني يونسكو ارايه كرد كه در اين زمينه مقام نخست را كسب كرد.
وي اظهارداشت: دستگاه هاي اجرايي همچون علوم پزشكي، بهزيستي و كميته امداد در تكميل بانك اطلاعات اسمي معاونت سواداموزي تاثيرگذار بودند كه موجب شد به جايگاه مورد نظر دست يابيم.
وي گفت: امسال نيز طبق سهميه سازمان نهضت سوادآموزي كشور 9 هزار و 982 نفر شامل 5 هزار و 173 نفر دوره سوادآموزي، 3 هزار و 72 نفر انتقال و يكهزار و 737 نفر دوره تحكيم تحت پوشش قرار دهيم كه در همه اين دوره ها پوشش 100 درصدي داشتيم.
آخش جان اضافه كرد: يكهزار و 990 نفر آموزش دهنده داريم كه از اين تعداد يكهزار و 129 زن و 466 مرد هستند.
وي گفت: آموزشيان به صورت برون سپاري با معاونت سوادآموزي هرمزگان فعاليت مي كنند و زير مجموعه موسسه هاي غير دولتي هستند و هيچ رابطه استخدامي با ما ندارند.
** 11 ميليون ريال تشويقي به ازاي باسوادي هر فرد بيسواد در روستا
معاون سواد آموزي هرمزگان گفت: اين مديريت به ازاي باسواد كردن هر نفر بي سواد در روستا 11 ميليون ريال و به ازاي باسواد كردن هر فرد ناشنوا و نابينا 15 ميليون ريال به آموزش دهنده پرداخت مي كند.
آخش جان به ارايه سرانه هاي آموزشي به آموزش دهنده ها اشاره كرد و گفت: در دوره سواد آموزي 8 ميليون و 100 هزار ريال، دوره انتقال 8 ميليون و 600 هزار ريال و دوره تحكيم يك ميليون و 400 هزار ريال پرداخت مي شود.
آخش جان افزود: در شيوه خودآموز نيز هر فرد بي سوادي كه درس هاي سوادآموزي را به هر نحوي بياموزد و در امتحانات قبول شود، 8 ميليون و 660 هزار ريال اهدا مي شود.
وي بيان داشت: آموزش در سوادآموزي رايگان است و كساني كه در دوره هاي مختلف سوادآموزي شركت مي كنند هيچ پولي از آنها دريافت نمي كنيم و حتي نوشت افزاد و كتاب نيز به صورت رايگان در اختيار آن ها قرار مي گيرد.
اين مسوول گفت: امسال 64 هزار و 750 قلم نوشت افزار رايگان شامل كتاب، دفتر، مداد، پاك كن و تراش و 59 هزار جلد كتاب رايگان به سوادآموزان ارايه شد.
7195/6048
بندرعباس- ايرنا- معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: رشد 54 و 8 دهم درصدي باسوادي گروه سني 6 سال به بالاتر يكي از دستاوردهاي مهم 40 ساله انقلاب اسلامي در اين استان است.