به گزارش ايرنا، جنگنده هاي رژيم صهيونيستي سه شنبه گذشته مناطقي را در اطراف دمشق هدف حملات موشكي خود قرار دادند.
رژيم صهيونيستي بارها به سوريه حملات هوايي كرده كه تمامي اين حملات با استفاده از حريم هوايي لبنان انجام شده است.
لبنان بارها اعتراض خود را نسبت به اين اقدام رژيم صهيونيستي اعلام كرده است.
*نبرد ديپلماتيك
رژيم صهيونيستي بارها و بارها در اقداماتي تحريك آميز، حريم هوايي، دريايي و زميني لبنان را نقض كرده است؛ مساله اي كه مقام هاي لبنان آن را تجاوز به حاكميت كشورشان عنوان كرده اند و در نبردي ديپلماتيك در سازمان ملل، شوراي امنيت و دادگاه بين المللي چندين پرونده شكايت عليه اسرائيلي ها گشوده اند.
لبنان اعلام كرده كه رژيم صهيونيستي به طور متوسط سالانه بيش از 1800 بار به حريم لبنان تجاوز مي كند.
صهيونيست ها از بدو تاسيس دولت جعلي اسرائيل با ادعاي داشتن از نيل تا فرات، علاوه بر اشغال فلسطين، هيچ گاه به حاكميت كشورهايي مانند لبنان، سوريه، مصر و اردن توجهي نكردند.
از سال ها پيش مصر و سپس اردن توافقنامه هاي به اصطلاح صلح را با اسرائيل امضا كردند. اين كشورها از آنجا كه در جنگ هاي اعراب و اسرائيل شكست خورده بودند، در برابر تجاوزهاي رژيم صهيونيستي سر و صداي چنداني نمي كردند.
در سوي ديگر اما لبنان و به ويژه سوريه در برابر تجاوزها و اشغالگري هاي صهيونيست ها سكوت نكردند. سوريه سال ها با وجود فشارها و توطئه هاي رژيم اسرائيل، دست از «جولان اشغالي» برنداشته و در طول جنگي كه حالا به هشتمين سال خود نزديك مي شود، در برابر مزدوران تكفيري صهيونيسم از پا ننشست.
در لبنان هم علي رغم اينكه سال ها جنگ داخلي خانمان سوز در جريان بود، اما گروه هاي مقاومت، آنقدر در برابر اشغالگران اسرائيلي ايستادند و عمليات كردند تا دشمن را پس از 18 سال مجبور كردند در سال 2000 ميلادي (1379 خورشيدي) از خاك آنان خارج شود. هرچند كه مناطق محدودي از مزارع «شبعا»، تپه هاي «كفرشوبا» و بخشي از شهرك «الغجر» از لبنان در چنگ اسرائيلي ها مانده و لبناني ها بارها بر ضرورت آزادسازي آن تاكيد كردند.
دولت هاي مختلف لبنان بارها از شكايت به سازمان ملل و شوراي امنيت خبر داده اند. همين تيرماه امسال بود كه «جبران باسيل» وزير خارجه لبنان از بي توجهي نهادهاي بين المللي نسبت به حسابرسي از رژيم صهيونيستي به دليل جنايت هايش انتقاد كرد و گفت كه اين وضعيت مشوق صهيونيست ها براي ادامه ارتكاب به تروريسم است.
بنابر همين سياست لبنان چند پرونده شكايت عليه رژيم صهيونيستي در سازمان ملل، دادگاه بين المللي لاهه و شوراي امنيت تشكيل داده است.
در خرداد ماه 1385 «فؤاد السنيوره» نخست وزير وقت لبنان پس از انفجار خودروي دو تن از رهبران جنبش جهاد اسلامي فلسطين در لبنان، از شكايت كشورش عليه دشمن اسرائيلي خبرداد كه به خاطر دست داشتن عوامل سازمان جاسوسي آن در چندين پرونده ترور فرماندهان مقاومت فلسطيني و حزب الله در لبنان صورت گرفت.
بهمن ماه 1389 لبنان از رژيم صهيونيستي به خاطر عبور از مرز و ربودن شهروندان لبناني در سازمان ملل شكايت كرد.
فروردين ماه 1390 وزارت خارجه لبنان طي يادداشتي به «بان كي مون» دبيركل وقت سازمان ملل و رييس شوراي امنيت عليه رژيم صهيونيستي به دليل نصب دستگاه هاي جاسوسي به شكل صخره در اراضي لبناني شكايت كرد. آن نامه، اقدام صهيونيست ها در نصب اين نوع دستگاه جاسوسي، براي «بار دوم» عنوان شده بود كه نقض آشكار حاكميت و حريم لبنان و قوانين و عرف بين المللي و قطعنامه 1701 شوراي امنيت تلقي مي شود.
ارديبهشت ماه 1391 «عدنان منصور» وزير خارجه وقت لبنان، اقدام رژيم صهيونيستي در احداث جاده اي در منطقه حوالي مناطق شمالي مزارع اشغالي شبعا را تجاوزي جديد خواند و از نماينده دائم كشورش در سازمان ملل خواست به شوراي امنيت شكايت كند.
لبنان همچنين در دادگاه جنايت هاي بين المللي عليه رژيم صهيونيستي به جرم ارتكاب جنايت جنگي ضد فلسطينيان پرونده اي گشوده است.
در تازه ترين تحول نيز وزير خارجه لبنان ديروز چهارشنبه به نماينده دائم اين كشور در سازمان ملل دستور داد تا شكايتي را به شوراي امنيت عليه رژيم اسرائيل به دليل استفاده از حريم هوايي لبنان در حمله به سوريه ارائه كند.
اينها چند نمونه از شكايت هايي است كه دستگاه ديپلماسي لبنان در مقابله با رژيم اشغالگر و متجاوز اسرائيل در محافل بين المللي دنبال كرده است.
**آسمان لبنان، جولانگاه اسرائيلي ها
طي سال هاي اخير به ويژه در جريان جنگ سوريه، بارها رژيم صهيونيستي براي حمله به مواضعي در آن كشور از آسمان لبنان استفاده كرده است. اما پرواز هواپيماهاي بدون سرنشين اسرائيلي به مساله اي عادي تبديل شده است و مردم جنوب لبنان مي گويند از صداي آنها خواب آرام ندارند. اوج اين پروازهاي غيرمجاز شهريور و مهر ماه سال گذشته بود.
شهريور ماه 1396 جنگنده هاي رژيم صهيونيستي با پرواز در ارتفاع بسيار پايين، ديوار صوتي را بر فراز شهر صيدا و اطراف آن شكستند. چندين بار هم اين جنگنده هاي اسرائيلي با استفاده از حريم هوايي لبنان، مناطقي در داخل خاك سوريه را هدف قرار دادند.
مهرماه همان پارسال نيز انبوه هواپيماهاي بدون سرنشين اسرائيلي به صورت شبانه روز در حريم هوايي شهرهاي «نبطيه» و صور و شهرك ها و روستاهاي كفرجوز، حبوش، عربصاليم، اقليم التفاح، زوطر، يحمر، ارنون، الليطاني و الزهراني واقع در جنوب لبنان، جولان مي دادند.
سرانجام پس از اينكه خود صهيونيست ها به استفاده از آسمان لبنان براي بمباران «مصياف» سوريه اعتراف كردند، وزارت خارجه لبنان، شكوائيه اي عليه اسرائيل به اتهام نقض حاكميت و تجاوز به حريم هوائي لبنان هنگام حمله موشكي به خاك سوريه به سازمان ملل ارائه كرد.
«سعد الحريري» نخست وزير لبنان هم از وزارت خارجه خواست تا پرونده اي به دليل استفاده دشمن اسرائيلي از تجهيزات جاسوسي در خاك لبنان و تجاوزهاي مستمر به حريم هوايي تشكيل دهد.
«ميشل عون» رئيس جمهوري لبنان نيز در آخرين روز تابستان سال 96 در سخنان خود در مجمع عمومي سازمان ملل از اقدامات رژيم صهيونيستي در تجاوز به حاكميت لبنان انتقاد كرد و گفت: اسرائيل هر ماه دست كم 100 بار به حريم لبنان تجاوز مي كند. لبنان شكايت هاي خود را به شوراي امنيت ارائه مي دهد اما اين نهاد نتوانسته در مقابل اين تجاوزها اقدامي انجام دهد. اسرائيل از خاك لبنان به سوريه حمله مي كند و دستگاه هاي جاسوسي را در لبنان كار مي گذارد. اين تجاوزها طي 7 دهه اخير جديد نيست.
وي در مهرماه سال 96 در گفت و گو با مجله فرانسوي 'Valeurs Actuelles' با اشاره به تجاوزهاي هوايي رژيم صهيونيستي به لبنان خاطرنشان كرد: ما شكايت خود را به سازمان ملل تقديم كرديم، اميدواريم در برابر اين تجاوزات دامنه دار كه خطر درگيري را با خود دارد، تدابيري اتخاذ شود.
فروردين ماه امسال نيز پس از استفاده جنگنده هاي رژيم صهيونيستي از آسمان لبنان براي حمله به پايگاه نظامي تيفور سوريه كه منجر به شهادت چندين نفر از مستشاران ايراني، روس و نظاميان سوري شد، وزارت خارجه لبنان اعلام كرد كه از رژيم صهيونيستي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد به دليل استفاده از حريم هوايي لبنان براي حمله به سوريه شكايت مي كند.
وزارت خارجه لبنان ديشب با صدور بيانيه اي ضمن اعلام خبر دستور باسيل به نماينده دائم اين كشور در سازمان ملل براي شكايت از رژيم صهيونيستي، حملات هوايي اين رژيم به سوريه را محكوم و بر حق اين كشور در دفاع مشروع از تماميت ارضي و حاكميت خود تاكيد كرد.
وزارت خارجه لبنان از جامعه جهاني و شوراي امنيت خواست تا حملات هوايي اسرائيل و استفاده جنگنده هاي اين رژيم از آسمان لبنان براي حمله به «كشوري دوست» را به دليل نقض آشكار قطعنامه 1701 شوراي امنيت محكوم كند.
قطعنامه 1701 در سال 2006 و پس از جنگ سي و سه روزه بين لبنان و رژيم صهيونيستي به تصويب رسيد كه در آن خواستار پايبندي دو طرف به حريم يكديگر و جلوگيري از اقدامات تنش زا شده است.
وزارت خارجه لبنان، تجاوزات اسرائيل را خطرناك و تهديدي براي ثبات منطقه خواند.
«يوسف فنيانوس» وزير حمل و نقل لبنان هم ديروز چهارشنبه گفت كه در جريان حملات سه شنبه شب جنگنده هاي رژيم صهيونيستي به سوريه كه از طريق آسمان لبنان صورت گرفت، نزديك بود كه دو هواپيماي مسافربري در حال پرواز، هدف حملات قرار بگيرند و فاجعه اي انساني رخ دهد.
خاورم**2054
بيروت-ايرنا-استفاده جنگنده هاي رژيم صهيونيستي از آسمان لبنان در حمله اخير به سوريه، بار ديگر موضوع نقض مكرر حريم و تماميت ارضي لبنان توسط اين رژيم را پيش كشيد.