قربانعلی قائمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بجنورد اظهار داشت: هم اینك مدیریت این رشته بین پنج متولی شامل فدراسیون های كشتی و ورزش های روستایی و حتی فدراسیون كارگران، كوراش و جودو توزیع شده است.
وی افزود: البته كشتی باچوخه به تمامی این فدراسیون ها نفع می رساند ولی توجه لازم به خود این رشته، كه ریشه در فرهنگ و تاریخ كشور و به ویژه خراسان شمالی دارد، نمی شود.
قائمی از نبود متولی واحد، به عنوان شاه كلید تعلل و كوتاهی در برگزاری مسابقات كشتی با چوخه یاد كرد و گفت: لازمه توسعه این ورزش قانونمندی آن است.
* فدراسیون كشتی باچوخه، آرزوی برنیامده
وی افزود: مراحل اولیه ایجاد فدراسیون بین المللی كشتی با چوخه در مقطعی از زمان طی شد ولی چون این رشته عملا در كشور فدراسیون ندارد، جایگاه بین المللی مستقل خود را پیدا نكرد و تنها در حد یك آرزو باقی ماند.
قائمی با بیان اینكه آخرین بازنگری در قوانین این ورزش سال ۹۵ در بجنورد انجام شد، اظهار داشت: این بازنگری توسط افزون بر ۱۰۰ نفر از نخبگان، چوخه كاران و مربیان این ورزش انجام شد ولی باز هم نیازمند بازنگری و به روزرسانی است.
رئیس انجمن كشتی با چوخه یادآور شد: هم اینك تربیت داوران استاندارد و مربیان آموزش دیده در شهرهای بجنورد، شاهرود، مشهد و تهران در حال برنامه ریزی است و داوران خوبی در این رشته داریم.
وی اظهار داشت: اولین لیگ باشگاه های كشتی باچوخه كشور سال ۹۴ در اصفهان و مشهد برگزار شد كه نتایج خوبی داشت و در طول سال های اخیر نیز مسابقات خوبی در سطح باشگاهی برگزار شده ولی نیاز به تقویت دارند.
قائمی با اشاره به نبود آمار مشخص از تعداد ورزشكاران این رشته، گفت: با این وجود حداقل افزون بر پنج هزار نفر در سطوح مختلف كشوری در این رشته فعالیت دارند.
وی افزود: در گذشته علاقه مندان، این ورزش را از دامنه كوه ها و ارتفاعات كه مشرف به مكان برگزاری مسابقات بود به تماشا می نشستند ولی در سال های پس از انقلاب توجه خوبی به این امر شده و امروز سكوهای ویژه برای تماشاچیان در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: با این وجود نیاز است در كنار این سكوها امكانات جانبی نیز برای تماشاچیان فراهم شود تا علاقه مندان از حداقل امكانات بهره مند شوند.
رئیس انجمن كشتی با چوخه، با بیان اینكه در برخی گودها فقط یك بار در سال مسابقه برگزار می شود، گفت: این امر زیبنده كشور آن هم در شرایط اقتصادی فعلی نیست در حالی كه با مدیریت واحد می توان كاری كرد كه از این فضاها در طول سال به بهترین نحو برای برگزاری مسابقات و ورود جوانان استفاده شود.
قائمی، كشتی با چوخه را عقب تر از آن چیزی دانست كه شایسته این رشته است و افزود: این در حالی است كه این رشته با فرهنگ مردم ما به ویژه در خطه خراسان عجین شده و مردم در مناسبت های مختلف برای ایجاد نشاط و شادابی اقدام به برگزاری آن می كنند.
ط/5132
بجنورد - ایرنا- رئیس انجمن كشتی با چوخه كشور گفت: رشته ورزشی كشتی باچوخه به دلیل نبود متولی واحد، برنامه ریزی برای برگزاری مسابقات منسجم و موثر از جایگاه واقعی اش دور شده است.