۷ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۲۳
کد خبر: 83150211
T T
۰ نفر
حدود 4 هزار نفر در خراسان شمالی آموزش مهارت دیدند

بجنورد- ایرنا- مدیركل فنی و حرفه ای خراسان شمالی گفت: سه هزار و 953 نفر از متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری آموزش فنی و حرفه ای دیدند.

محمدرضا رضایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای اجرای طرح تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری این تعداد از جامعه هدف زیر پوشش برنامه های آموزشی قرا گرفتند.
وی افزود: از مجموع این تعداد سه هزار نفر از روستائیان و عشایر در سال گذشته و امسال نیز 953 نفر آموزش فنی و حرفه ای دیدند و این تعداد به بانك ها برای دریافت تسهیلات معرفی شدند.
به گفته دبیر كمیسیون هماهنگی بانك های خراسان شمالی بانك های استان یك هزار و 264 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی از زمان تصویب پرداخت این نوع تسهیلات تاكنون داده اند كه این میزان تسهیلات به 2 هزار و 220 متقاضی پرداخت شده است.
مدیركل فنی و حرفه ای خراسان شمالی گفت: در طول مدت باقی مانده نیز هر تعدادی از جامعه هدف از سوی دستگاه های اجرایی به این اداره كل معرفی شوند زیر پوشش برنامه های آموزشی قرا خواهند گرفت.
رضایی افزود: آموزش های این اداره كل در زمینه های پرورش دام، گلخانه، گلیم بافی، قالی بافی، خیاطی، معدن و سایر موارد بوده است.
وی اظهار داشت: آموزش مهارتی روستاییان و عشایر مصوبه كارگروه اشتغال استان است تا افرادی كه با استفاده از تسهیلات كم بهره شغل ایجاد می كنند منجر به درآمد پایدار شود.
وی اظهار داشت: اداره كل فنی و حرفه ای با سازمان های مربوطه از جمله جهاد كشاورزی، اداره امور عشایر و صنعت و معدن همكاری دارد و متقاضیان از این طریق برای آموزش معرفی می شوند.
رضایی افزود: متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایر برای شركت در دوره های آموزشی در سامانه سازمان ثبت نام می كنند و نیاز مهارتی خود را نیز اعلام و با توجه به درخواست آنان دوره های مهارتی برگزار می شود و پس از مهارت آموزی وارد كسب و كار می شوند.
وی افزایش سطح مهارت افراد در محیط كار واقعی و ارتقای روحیه خلاقیت و كارآفرینی در قشر جوان را می توان از اهداف اجرای این طرح عنوان كرد.
نرخ بیكاری خراسان شمالی پارسال 11.8 درصد بود كه این رقم امسال به 9.9 درصد كاهش یافته و بر اساس هدفگذاری این رقم باید تا سال 1400 به كمتر از 5 درصد برسد.
هم اكنون سهم اشتغال استان در بخش كشاورزی 39.6 درصد، صنعت 24.3 درصد و خدمات 36.1 درصد است.
سهم این استان در اشتغال حوزه كشاورزی بیش از میانگین كشوری است اما در بخش صنعت و خدمات پایین تر است.
خراسان شمالی با دارا بودن 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی، ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال در این حوزه دارد كه می توان با راه اندازی كارخانه ها و صنایع تبدیلی و تكمیلی مرتبط، اشتغال پایدار زیادی ایجاد كرد
خراسان شمالی 863 هزار نفر جمعیت دارد كه 44 درصد از این جمعیت در روستاها سكونت دارند.
3007/ 6042