علي دهنوي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود : بازيافت پسماندهاي مختلف شهري و صنعتي از جنبه هاي مختلف از جمله كاهش منابع محيط زيست، جلوگيري از آلودگي محيط زيست و درآمدزايي از اهميت ويژه اي برخوردار است و در كشورهاي توسعه يافته جز جدانشدني از مديريت پسماند است.
وي اظهارداشت : اكنون در تعدادي از كشورهاي توسعه يافته و با بالاترين شاخص هاي كيفي زيست محيطي، بخش قابل توجهي از پسماند شهري بازيافت شده و به چرخه طبيعت و يا چرخه توليد صنعتي باز مي گردد كه اين موضوع در دستور كار سازمان مديريت پسماند اصفهان قراردارد.
مديرعامل سازمان پسماند شهرداري اصفهان با بيان اينكه در اصفهان روزانه حدود يكهزار تا يكهزار و 200 تن پسماند توليد مي شود، بيان كرد: حدود 6 تا هفت درصد پسماندها در مبدا و توسط شهروندان تفكيك مي شود و حدود پنج تا 6 درصد توسط پيمانكاران جمع آوري، پردازش و بازيافت مي شود كه البته چندان تحت كنترل و مديريت نيست.
وي ادامه داد: بقيه پسماندها پس از انتقال به كارخانه كودآلي به 2 بخش زير سرندي و روسرندي تبديل مي شود كه بخش نخست براي توليد كمپوست و به روش هوازي استفاده مي شود و بخش دوم (اصطلاحا به آن ريجكت مي گويند) متاسفانه سالهاست كه به صورت مستقيم دفن مي شوند.
دهنوي خاطرنشان كرد: مهم ترين ر اهبرد اين سازمان، شهر بدون پسماند در افق سال 1400 است به همين منظور احداث كارخانه پيروليز براي ريجكت در دستور كار است كه فراخوان آن به زودي در روزنامه هاي رسمي اعلام مي شود.
وي با اشاره به احداث ابن و كاهش بخش قابل توجهي از دفن پسماند توسط آن بيان كرد : بازيافت اين بخش با فناوري هاي نوين انجام مي شود.
به گفته وي از مهم ترين بخش هايي كه اين سازمان آمادگي جذب سرمايه گذار را دارد، احداث كارخانه پيروليز، پسماند سوز بيمارستاني و بازيافت پسماندهاي ساختماني اشاره كرد.
به گزارش ايرنا، حدود 6 درصد از كشورهاي جهان داراي صنعت بازيافت هستند و از مباحث بازيافتي و محيط زيستي حمايت مي كنند و اين در حالي است كه اين قوانين در ايران وجود ندارد، اجراي كامل قوانين مديريت، تشكيل صندوق ملي و لزوم بازنگري قوانين براي حفظ محيط زيست لازمه هاي صنعت بازيافت و پسماند است.
امروز با توجه به پيشرفته و صنعتي شدن، افزايش جمعيت، تغيير نوع مصرف، تغيير سبك زندگي و از همه مهم تر آلودگي محيط زيست و روبه اتمام بودن منابع طبيعي، صنعت بازيافت و مباحث زيست محيطي بسيار مورد توجه است.
يكي از تهديدات در حوزه صنعت بازيافت، زباله هاي تَر است كه در استان اصفهان بخشي از اين زباله ها به صورت كمپوست و بخشي به صورت شيرابه دفن مي شود.
9913/6026/
اصفهان- ايرنا- مديرعامل سازمان پسماند شهرداري اصفهان گفت: در ايران هرچند به موضوع پسماند توجه شده اما بدليل استفاده نكردن از فناوري نوين، ناكافي بودن قوانين مرتبط و نبود سند راهبردي و نقشه راه موثر، در اين صنعت توسعه اي نداشته ايم.