به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از پایگاه روزنامه 'القدس العربی'، این وزارتخانه در گزارش پایان سال خود با بررسی آخرین وضعیت اسیران فلسطینی نوشت: سال 2018، نیروهای رژیم صهیونیستی در حدود سه هزار و 550 شهروند فلسطینی را در نقاط مختلف كرانه باختری و نوار غزه بازداشت كردند.
این وزارتخانه افزود: در میان دستگیر شدگان حدود یكهزار فلسطینی زیر 18 سال و 140 زن نیز دیده می شوند.
رژیم صهیونیستی پیش از این هم شش هزار و 500 اسیر فلسطینی را كه در میان آنان 358 كودك زیر 18 سال، 54 زن، 500 كارمند، 6 نماینده پارلمان و 23 خبرنگار دیده می شوند را بازداشت كرده و در 22 زندان و بازداشتگاه این رژیم با حداقل امكانات نگهداری می كرد.
به گزارش این وزارتخانه، فلسطینیان بازداشت شده از ساده ترین حقوق اولیه خود محروم بوده و بر خلاف تمامی قوانین و كنوانسیون های بین المللی با سخت ترین شكنجه های فردی و گروهی مواجه هستند.
وزارت امور اسیران فلسطینی همچنین در ادامه فهرست از اساسی ترین مشكلات اسیران ارائه كرده است. بر اساس این گزارش مهم ترین معضل، قصور و اهمال عمدی درمانگاه ها در رسیدگی به وضعیت درمانی اسیران می باشد، سیاستی كه منجر به افزایش چشمگیر بیماران در زندان های رژیم صهیوینستی شده است.
بر اساس گزارش منتشر شده، یك هزار و 800 اسیر فلسطینی با مشكلات جدی درمانی مواجه هستند كه به دلیل نبود رسیدگی های لازم 95 درصد از آنان با خطر معلولیت مواجه هستند، 25 اسیر نیز به دلایل مشابه در سخت ترین شرایط با بیماری سرطان دسته و پنجه نرم می كنند.
در پر سر و صداترین اتفاق یك كودك از ساكنان قدس به دلیل اهمال پزشكی در زمان بازداشت یك چشم خود را از دست داد.
وزارتخانه فلسطینی در گزارش خود به تعدادی از قوانین ضد انسانی و نژادپرستانه رژیم صهیونیستی علیه اسیران فلسطینی هم اشاره كرده است.
بر اساس گزارش، قانون 'منع ملاقات'، 'اعدام اسیران' ، 'عدم تامین مالی اسیران بیمار'، 'تبعید خانواده اسرا' و ' تحویل نشدن پیكر شهدای اسیر' همه قوانینی هستند كه بخشی از ابعاد ضد انسانی این رژیم نژادپرست را آشكار می كند.
وزارتخانه فلسطینی همچنین فهرستی از نقض های آشكار حقوق اسیران ارائه كرده است، مواردی همچون حمله ناگهانی به اتاق های اسرا توسط یگانها ویژه سركوب، تخریب اموال شخصی و بازداشت های انفرادی طولانی مدت كه فقط گوشه ای از نقض آشكار حقوق اسیران فلسطینی را نشان می دهد.
رژیم صهیونیستی در اقدامی دیگر برای پیشگیری از وقوع هرگونه حركت اعتراضی در زندان ها، اسیران را پس از مدتی اقامت در یك محل به زندان و بازداشتگاه دیگر منتقل می كند تا مانع از ایجاد شبكه های ارتباطی میان فلسطینیان زندان شود.
وزارتخانه امور اسیران فلسطینی در پایان گزارش خود اشاره ای هم به كهنه اسیران فلسطینی كرده و افزوده است: بر اساس اطلاعات منتشر شده در میان اسیران فلسطینی 12 اسیر با بیش از 35 سال حبس بی وقفه دیده می شوند كه در زندان های رژیم صهیونیستی روزگار خود را سپری می كنند، 73 اسیر دیگر نیز بالای 20 است كه در زندان های صهیونیست ها به سر می برند.
رژیم صهیونیستی هر ساله هزاران فلسطینی را از طریق سازمانهای مختلف امنیتی و نظامی خود دستگیر كرده وعلیه آنان احكام ظالمانه ای را صادر می كند.
پس از دستگیری ابتدایی ترین حقوق اسیران نادیده گرفته می شود تا روی دیگری از آزادی و احترام به قانون رژیم صهیونیستی نمایان شود.
خاورم*9469*1144
تهران - ایرنا - وزارت امور اسیران فلسطینی در آخرین گزارش تفصیلی خود، از سال 2018 به عنوان بدترین سال برای اسیران فلسطینی یاد كرد و آن را سال 'مجازات گروهی' فلسطینیان نامید.