۹ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۳۳
کد خبر: 83152284
T T
۰ نفر
مصرف كورتون احتمال پارگي رباط صليبي را افزايش مي دهد

تهران- ايرنا- ارتوپد و متخصص جراحي استخوان و مفاصل، گفت: بيماري ‌هاي مفصلي، ديابت و مصرف كورتون ‌ها رباط صليبي زانو را شكننده مي‌ كند و در اين حالت ممكن است فرد با يك حركت ساده دچار پارگي رباط شود.

دكتر حميد روشندل روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، اظهار داشت: رباط صليبي زانو رباط بسيار محكمي در بدن است كه با شرايط خاصي دچار آسيب ديدگي و پارگي مي ‌شود و خطر ابتلا به اين عارضه به ويژه در بين ورزشكاران بالا است.
وي توضيح داد: علت اينكه ورزشكاران نسبت به ساير اقشار جامعه بيشتر در معرض پارگي رباط صليبي هستند، اين است كه حالت تهاجمي و رودررو شدن در ورزشكاران بيشتر است و همين عامل موجب پارگي رباط صليبي مي‌ شود.
روشندل، گرم كردن بدن قبل از ورزش را روشي مناسب در پيشگيري از پارگي رباط برشمرد و اظهار داشت: توصيه ما اين است كه افراد قبل از ورزش كردن حتما خود را به اصطلاح امروزي با نرمش سبك، گرم كنند و اگر مي‌ خواهند ورزش هايي مانند فوتبال انجام دهند، با دقت و احتياط بيشتري ورزش كنند تا دچار پارگي رباط نشوند. همچنين اينكه هنگام ورزش به پاي خود زانوبند ببندند تا محافظ خوبي براي زانوها و پيشگيري از پارگي رباط صليبي باشد.
وي گفت: علاوه بر اين، تقويت عضلات چهارسر ران و همسترينگ (قوي كردن عضلات پشت و جلوي زانو)، يكي از روش‌ هاي بسيار مفيد و مهم براي جلوگيري از پارگي رباط صليبي زانو است.
روشندل در توصيه اي به رانندگان گفت: رانندگان ماشين هاي سنگين در هنگام پايين آمدن از ركاب ماشين بسيار مواظب پاهاي خود باشند تا دچار پارگي صليبي يا كشيدگي رباط نشوند.

* افراد بالاي 50 سال معمولا جراحي نمي‌ شوند
متخصص جراحي استخوان و مفاصل گفت: رباط وقتي دچار پارگي مي شود، اوايل بسيار دردناك و داراي ورم است و بيمار تحمل وزن خود روي زانوها را ندارد.
روشندل اظهار داشت: توصيه مي شود بيمار ابتدا به پزشك ارتوپد مراجعه كند و به هيچ وجه پاي خود را تكان ندهد تا بعد از معاينه توسط پزشك ارتوپد و انجام ام آر آي و تشخيص آسيب ديدگي و پارگي رباط توسط پزشك، عمل جراحي صورت مي‌ گيرد.
وي با بيان اينكه در كنار ام آر آي، معاينه باليني توسط متخصص ارتوپدي از راه‌ هاي تشخيص پارگي رباط صليبي است، خاطر نشان كرد: در مواردي خاص كه سن بيمار بالاي 50 سال است، ورزش حرفه اي انجام نمي‌دهد يا داراي علايم حاد نباشد، مي‌توان عمل جراحي انجام نداد.
متخصص ارتوپدي، به افرادي كه اقدام به جراحي رباط صليبي آسيب ديده نكرده اند، توصيه كرد: در افرادي كه دچار پارگي رباط صليبي زانو شده اند و جراحي نكرده اند، خطر ابتلا به آرتروز و ساييدگي مفصل بسيار زياد است و لازم است با جراحي خود را درمان كنند و اين در حالي است كه بر اساس تجربه ميزان رضايتمندي بيماران بعد جراحي رباط صليبي بالاي 90 درصد بوده است.
روشندل خاطر نشان كرد: نسبت به تكنيك جراحي و انجام يك جراحي خوب نيازي نيست بيمار بعد از عمل استراحت كامل و مطلق يك ماهه داشته باشد و فرداي روز عمل با زانوبند مي ‌توانند راه بروند و برگشت به زندگي عادي معمولا بين دو تا سه ماه است اما براي ورزش حرفه اي بايد 6 ماه صبر كنند.
اين پزشك، جراحي را بهترين گزينه براي درمان رباط صليبي برشمرد و تصريح كرد: درمان غيرجراحي يا دارودرماني گزينه ‌هاي خوبي براي درمان رباط صليبي نيستند و معمولا براي درمان جراحي و 10 تا 20 جلسه فيزيوتراپي بعد از جراحي توصيه مي‌ شود.
وي تصريح كرد: تغذيه براي بيماران دچار پارگي رباط صليبي و ترميم بافت رباط بسيار مهم است و براي موفقيت بيشتر در درمان لازم است بيماران سيگاري، مصرف سيگار را ترك كنند و از مواد مغذي براي تغذيه استفاده كنند.
اجتمام* 7268*1834
۰ نفر