۹ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۴۲
کد خبر: 83152572
T T
۰ نفر
منافع ملی تعیین كننده نوع روابط خارجی است

تهران - ایرنا - استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: در روابط خارجی نه دوستان دائمی وجود دارند و نه دشمنان دائمی و منافع ملی تعیین كننده این نوع روابط است.

دكتر حسن روحانی رییس جمهوری روز سه شنبه چهارم دی ماه در هنگام ارائه لایحه بودجه 98 به مجلس شورای اسلامی گفت: روابط خارجی خوب لازمه مقابله با تحریم است.
اصغر زارعی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره این سخنان اظهار داشت: تعامل در روابط خارجی بعنوان اصلی ترین گزینه ای است كه می تواند باعث توسعه و رونق روابط یك كشور با دنیای خارج شود.
وی با بیان این كه چیدمان و چگونگی این تعامل و برقراری ارتباط به سابقه و روابطی بین كشورها بر می گردد، افزود: در عرصه سیاست خارجی حسن ظن مبنای مذاكره و گفت وگو است اما دیپلماسی نیازمند زیركی، كیاست و آگاهی از پیچیدگی ها است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان كرد: اعتماد كامل و قرار دادن همه تخم مرغ ها در یك سبد و یا ترسیم فضای تاریك و تیره در روابط خارجی ادامه مسیر را در دیپلماسی با مشكل مواجه خواهد كرد.
زارعی با یادآوری این كه در روابط خارجی نه دوستان دائمی وجود دارد و نه دشمنان دائمی، تاكید كرد: منافع ملی تعیین كننده این نوع روابط است بنابراین نادیده گرفتن منافع ملی و عدم شناخت دقیق نسبت به این منافع و چگونگی تحصیل آن می تواند باعث انحراف در عرصه روابط خارجی شود.
وی در ادامه به خروج آمریكا از برجام اشاره كرد و گفت: ساختار حاكمیتی در ایالات متحده به گونه ای است كه می تواند به هر شكلی تغییر مسیر بدهد و تصمیمات جدیدی را اتخاذ كند و عدم صداقت در اعمال و رفتار از ویژگی هایی است كه ما در سیاست خارجی غربی و كشورهای آمریكایی مشاهده می كنیم.
این كارشناس مسائل سیاسی با بیان این كه ما شاهد نقض وعده های آمریكا در برجام بودیم، یادآور شد: ما خود را برای این شرایط آماده كرده بودیم و می دانستیم مسائل آنچنان گفته شد، نخواهد بود.
زارعی با اشاره به سخنان دكتر روحانی درباره توسعه روابط با كشورها، اظهار داشت: امروز جمهوری اسلامی ایران عوامل قدرت بسیار خوبی را در اختیار دارد و در منطقه دارای قدرت و جایگاه برتر و پایگاه و نفوذ خوبی است.
وی خاطرنشان كرد: امروز تمامی تلاش های طرف های مقابل ما در منطقه دچار آسیب و شكست شدند و متحدین منطقه ای دشمنان ما در یمن، سوریه، عراق و لبنان كاملا دچار سراسیمگی هستند.
این استاد دانشگاه با یادآوری این كه اتحادیه عرب به سمت سوریه بازگشته است، گفت: هزینه ها وشكست سنگین عربستان و ائتلاف عربی – عبری این كشورها را در رویكردهای منطقه ای دچار تردید و تغییر كرده و امروز این دولت ها به دنبال بازسازی روابط خارجی خود با برخی كشورهای منطقه از جمله سوریه و عراق و حتی جمهوری اسلامی ایران هستند.
زارعی ادامه داد: پالس های مثبتی از طرف عربستان سعودی به سمت ایران ارائه می شود و جمهوری اسلامی ایران می تواند از این فرصت های طلایی برای تنظیم مجدد روابط خارجی خود بر اساس یك برنامه بلند مدت و منافع ملی و منافع ملت های منطقه، با اتكا به مولفه های قدرت ملی و همین طور ظرفیت های منطقه ای و جهان اسلام از آن استفاده كند.
سیام**9314**1535
۰ نفر