۹ دی ۱۳۹۷، ۱۵:۴۸
کد خبر: 83152674
T T
۰ نفر
مردان بالای 50 سال آزمایش سرطان پروستات انجام دهند

تهران- ایرنا- استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: مردان بالای 50 سال باید برای پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات، آزمایش تشخیصی PSA بدهند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا از انجمن رادیوتراپی آنكولوژی ایرن، حمیدرضا دهقان روز یكشنبه افزود: سرطان پروستات یكی از شایع‌ترین سرطان‌ها در دنیا و ایران است كه مردان زیادی را گرفتار می‌كند و در واقع این سرطان پس از سرطان ریه دومین سرطان شایع در میان مردان به شمار می رود.
وی اظهار داشت: باریك شدن مجاری ادراری، ‌باقی ماندن ادرار در مثانه، شب ادراری از جمله علائم اولیه سرطان پروستات است و با علائم بزرگی پروستات مشابهت دارد كه راه افتراق این دو مشكل از طریق انجام آزمایش PSA و معاینه است و در صورتی كه شك به بدخیمی تومور پروستات باشد، آزمایش های تكمیلی مانند بیوپسی و سونوگرافی پروستات انجام می شود و روش درمانی مناسب ارائه خواهد شد.
این متخصص رادیوتراپی آنكولوژی با بیان اینكه درمان سرطان پروستات به دو روش جراحی و رادیوتراپی صورت می‌‌گیرد، ادامه داد: درمان سرطان پروستات با روش های جدید رادیوتراپی فرد را كمتر نیازمند به جراحی می‌كند ولی به طور كلی در صورتی كه بیمار جوانتر باشد، در مراحل اولیه توصیه به برداشت تومور از طریق جراحی می‌شود.
دهقان اضافه كرد: مشكلات جنسی و اختلالات ادراری از عوارض احتمالی این جراحی به شمار می‌رود و بر همین اساس باید جراحی توسط پزشك حاذق صورت گیرد تا بیمار با مشكلات بسیار اندكی روبه رو باشد.
به گفته وی، درمان سرطان پروستات از طریق رادیوتراپی معمولی، IMRT و براكی تراپی صورت می‌گیرد كه اگر تومور پیشرفته باشد، از روش IMRT به همراه براكی تراپی استفاده می‌شود ولی اگر تومور غیرپیشرفته باشد، به همان روش براكی تراپی بسنده می‌شود.
این متخصص رادیوتراپی آنكولوژی خاطرنشان كرد: روش IMRT نوعی رادیوتراپی است كه در مراكز خصوصی مانند مركز روشنا و در بیمارستان دولتی شهدای تجریش استفاده می‌شود. در این روش بیشترین اشعه به تومور سرطانی منتقل و بیمار عوارض كمتری دارد.
به گزارش ایرنا، نتایج آخرین تحقیقات آژانس بین‌المللی مطالعات سرطان نشان می‌دهد در سال 2018 میلادی حدود 9 میلیون و 600 هزار نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست خواهند داد. این سازمان همچنین تخمین زده است كه تعداد موارد جدید ابتلا به سرطان به 18.1 میلیون مورد برسد.
این مركز تحقیقاتی و پژوهشی همچنین می‌گوید در سال 2012 و به صورت تخمینی، 8 میلیون و 200 هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری سرطان جان خود را از دست دادند. این در حالی است كه موارد جدید ابتلا به این بیماری 12 میلیون و 100 هزار مورد بوده است.
سرطان های پروستات، سینه، ریه و معده بیشترین میزان ابتلا به این بیماری ها را به خود اختصاص داده‌اند.
اجتمام*9022*1834
۰ نفر