به گزارش خبرنگار ايرنا؛ اين كارگاه آموزشي به نمايندگي از انجمن حمايت از هنرمندان صنايع دستي و سنتي و هنرهاي سنتي زيبا، توسط شركت جهان تهاتر غرب برگزار مي شود.
مديرعامل شركت جهان تهاتر غرب روز دوشنبه در نشست خبري برگزاري اين كارگاه آموزشي گفت: تاكنون 600 نفر از استان هاي كرمانشاه، كردستان و مازندران براي حضور در اين كارگاه آموزشي اعلام آمادگي كرده اند.
الهام حيدريان ، با اشاره به اينكه در اين كارگاه چهار رشته صنايع دستي توسط اساتيد برجسته صنايع دستي ايران آموزش داده مي شود، افزود: كچه (نمد) و كار روي لباس، گليم سوزني و ميناكاري از جمله رشته هايي است كه توسط اساتيد به هنرجويان آموزش داده مي شود.
به گفته او ، خانم اميريان كچه و كار روي لباس را تدريس مي كند، خانم حقيقي گليم سوزني و خانم اردهالي نيز تدريس ميناكاري را بر عهده دارد.
وي دليل انتخاب اين چهار رشته را درآمدزايي بالا و امكان كارآفريني و ايجاد شغل آنها دانست و گفت: بازار كار اين چهار رشته و امكان بروز خلاقيت و نوآوري در آنها بالا است.
وي در ادامه با بيان اينكه اين كارگاه را به صورت ملي طراحي كرده ايم، افزود: اگرچه از چند استان كشور افراد علاقه مند ثبت نام كرده اند اما تعداد متقاضيان استان كرمانشاه زياد بود و به همين دليل بيشتر شركت كنندگان از كرمانشاه هستند.
وي با بيان اينكه كارگاه ها از روز 18 دي و از ساعت 8 صبح تا 15 عصر برگزار مي شود، گفت: در مدت چهار روز برگزاري كارگاه از ساعت 15 تا 19 نيز موسيقي زنده اجرا مي شود.
مجري برگزاري كارگاه ملي صنايع دستي در ادامه رونق دادن به كسب و كار در حوزه صنايع دستي را يكي از مهمترين اهداف برگزاري اين كارگاه ذكر كرد و تصريح كرد: بايد صنايع دستي متناسب با ذائقه مردم عرضه شود تا از آن استقبال شود.
حيدريان با بيان اينكه شركت جهان تهاتر غرب در زمينه رونق بازار كار مي كند، افزود: بايد با حمايت از صنايع دستي مانع از بين رفتن اين هنر و صنعت در استان شويم و از اين محل به رونق كسب و كار، ايجاد اشتغال و درآمدزايي كمك نماييم.
او بازار پوشاك در كشور را امروز پررونق و پرطرفدار دانست و گفت: متاسفانه مردم گرايش بيشتري به استفاده از پوشاك خارجي دارند در حاليكه اين توانمندي در كشور وجود دارد كه پوشاك با كيفيت توليد شود.
وي روي آوري مردم به محصولات داخلي را نيازمند خلاقيت و نوآوري دانست و افزود: اين موارد را بايد از طريق آموزش هاي به روز و كاربردي به هنرمندان و صنعتگران آموزش داد.
وي هزينه هر نفر براي شركت در اين كارگاه را 50 هزار تومان اعلام كرد و گفت: هدف اصلي ما توانمندي علاقه مندان به صنايع دستي و حمايت و حفظ فرهنگ و هنر بومي است و از اين رو ورودي پاييني براي علاقه مندان در نظر گرفتيم.
به گفته او به شركت كنندگان در اين كارگاه آموزشي، گواهينامه معتبر ملي اعطا مي شود.
به گزارش ايرنا؛ استان كرمانشاه به دليل پيشينه قديمي و فرهنگ مردمان آن يكي از مهدهاي صنايع دستي و هنرهاي سنتي است كه آوازه جهاني دارد.
جاجيم بافي، چاقوسازي و ابزارآلات فلزي قلمزني منبت، معرق، پارچه دستباف، نازك كاري چوب و ريزه كاري چوب، نمد مالي، مصنوعات چرمي و ساخت زيورآلات محلي، چيخ بافي و فلزكاري را مي توان از جمله صنايع دستي كرمانشاه نام برد.
همچنين دوخت هاي سنتي (رودوزي)، گليم گل برجسته، سفالگري، طراحي سنتي، سبد بافي، نساجي (موج بافي و اهرامي بافي) تراش شيشه، رنگرزي سنتي، طراحي فرش، تذهيب، نگارگري، خراطي و مجسمه سازي از جمله ديگر توليدات كنوني استان كرمانشاه است.
ماشته بافي، دواتگري سنتي (مسگري)، علامت سازي يا علم سازي، دباغي سنتي، هور بافي، جاجيم بافي، رنگريزي سنتي، داور بافي (سياه چادر)، موج بافي را مي توان از جمله صنايع دستي فراموش شده كرمانشاه دانست كه در گيلانغرب، كرمانشاه، دالاهو، اورامانات، سومار و در ميان عشاير استان بيشتر وجود داشته است.
3033/8066
كرمانشاه - ايرنا - كارگاه ملي صنايع دستي با حضور هنرمندان و صنعتگران استان هاي مختلف كشور و اساتيد حوزه صنايع دستي به مدت چهار روز از 18 تا 21 دي در سرسراي اجتماعات هتل پارسيان كرمانشاه برگزار مي شود.