۱۱ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۳۰
کد خبر: 83154946
T T
۰ نفر
مشاركت دانش آموزان هفت كشور در سومين دوره مسابقه نور

تهران- ايرنا- فراخوان مسابقه دانش‌آموزي نور گراميداشت ابن رزار جزري با مشاركت بيش از پنج هزار دانش‌آموز از هفت كشور جهان و توليد و ارسال يكهزار و 700 فيلم كوتاه پايان يافت كه در مراسمي از منتخبين اين مسابقه تجليل خواهد شد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رساني بنياد مصطفي (ص)، در اين دوره از مسابقه، دانش‌آموزان در يك فرصت 9 ماهه بايد آثار و آزمايش‌هاي علمي خود را تا پايان شهريور به دبيرخانه مسابقه دانش آموزي نور ارسال مي كردند. پنج هزار و 122 دانش‌آموز در قالب 2 هزار و 183 گروه در اين مدت در فراخوان ثبت نام كردند و يك هزار و 733 فيلم به سايت دبيرخانه ارسال شد.
بعد از پايان فراخوان شركت در مسابقه دانش آموزي نور، گراميداشت ابن رزار جزري، آثار دريافتي براي ارزيابي به داوران ارائه شد. داوران مسابقه دانش آموزي نور را مربيان و معلمان باسابقه از نهادهاي مختلف دانش آموزي تشكيل مي‌دهند.
اين دوره از مسابقه دانش آموزي نور با مشاركت چشمگير دانش آموزان جهان اسلام از كشورهاي عراق، تانزانيا، تونس، پاكستان، افغانستان، تركيه و ايران بود و بعد از پايان داوري، اسامي منتخبان در پايگاه اينترنتي مسابقه منتشر مي شود.
مسابقه دانش‌آموزي نور به عنوان يكي از رويدادهاي علمي در بنياد علم و فناوري مصطفي (ص) در حوزه دانش‌آموزي هر سال با هدف ايفاي نقش در انگيزش نسل نوجوان جهان اسلام، ايجاد افق هاي نوين در زمينه علم و فناوري و كمك به رشد استعدادهاي درخشان برگزار مي شود.
مسابقه دانش‌آموزي نور هر سال براي بزرگداشت يكي از دانشمندان بزرگ جهان اسلام نام آن دانشمند را مي گيرد؛ در دوره نخست با عنوان مسابقه دانش آموزي نور؛ گراميداشت ابن هيثم به مناسبت يكهزارمين سال انتشار كتاب المناظر ابن‌هيثم، رياضي دان و فيزيك ‌دان شهير جهان اسلام و اولين دانشمند فيزيك نور در جهان برگزار شد. موضوع اين دوره از مسابقه كه مباحث نور و كاربردهاي آن بود، مشاركت بيش از چهارهزار دانش‌آموز در سراسر كشور را با ارسال 1650 فيلم ثبت كرد و از صاحبان 200 اثر برگزيده، تقدير شد.
مسابقه دانش‌آموزي نور در سال دوم برگزاري گراميداشت پروفسور جكي يينگ؛ برگزيده جايزه مصطفي (ص) 2015 نام گرفت. اين دوره از مسابقه در تمام حوزه‌هاي علمي همچون فيزيك، شيمي، زيست‌شناسي، رياضيات، نجوم و يا تركيبي از علوم مختلف بود كه در نهايت بيش از پنج هزار دانش‌آموز، دو هزار فيلم از آزمايش‌هاي علمي خود را ارسال كردند و در آيين پاياني از 100 گروه دانش‌آموزي منتخب تقدير شد.
دور سوم مسابقه دانش آموزي نور به نام و بزرگداشت ابن رزاز جَزَري در دو بخش مدارس و پژوهش‌سراها در حوزه رباتيك برگزار شد. الجزري از موثرترين دانشمندان در علم رباتيك و بدون شك بنيان گذار مكانيزم‌هاي مكانيكي در جهان بوده است.
فراخوان اين دور از مسابقه از ابتداي دي سال گذشته منتشر شد و شهريور سال جاري پايان يافت. موضوع اين دوره از مسابقه، ساخت فيلم هاي علمي كوتاه يك دقيقه اي توسط دانش آموزان با موضوع ساخت ساز و كارهاي (مكانيزم هاي) حركتي و آزمايش هايي در مباحث مختلف مكانيك بود.
به گزارش ايرنا بنياد علم و فناوري مصطفي (ص) رويدادهايي از جمله جايزه مصطفي (ص)، مسابقه دانش آموزي نور، رقابت علمي كنز (ارائه برترين دستاوردهاي علمي و كاربردي محققان جوان مسلمان/ knowledge application and notion for society)، نشست هاي استپ و ارائه فرصت مطالعاتي به برترين دانشمندان و محققان جوان جهان اسلام را برگزار مي كند.
علمي**9157*2017
۰ نفر