به گزارش ايرنا هادي مقيمي روز چهارشنبه در نشست كميته مبارزه با مواد مخدر افزود: شهرستان اردكان در مركز كشور و در خط ترانزيت مواد مخدر واقع شده و داراي وسعت زياد با منطقه كويري است .
فرماندار با بيان اينكه اردكان از 14 استان كشور مهاجر مي پذيرد كه داراي فرهنگ هاي متفاوتي مي باشند تصريح كرد: اين موقعيت سبب شده خطر افزايش مواد مخدر در اين منطقه زياد شود .
مقيمي اظهار داشت: رسانه ها و سازمان هاي مردم نهاد نقش مهمي در مبارزه با مواد مخدر دارند و بايد از ظرفيت آنها در اين شهرستان براي مقابله با معضل اعتياد به شكل فراگير استفاده شود.
معاون سياسي اجتماعي امنيتي فرمانداري اردكان نيز گفت: از رويكرد هاي مهم دولت در مبارزه با مواد مخدر، استفاده از ظرفيت هاي اجتماعي براي مبارزه و فرهنگ سازي براي پيشگيري است.
رقيه كرمانيان اظهار داشت: مهمترين محور مبارزه با مواد مخدر، اقدامات پيشگيرانه است و خانواده ها با تبيين و آموزش مهارت هاي زندگي، بايد موجب كاهش آسيب ها و افزايش اثرات مقابله شوند.
وي بيان داشت: اجراي برنامههاي دقيق و بهرهمندي از ظرفيت هاي اجتماعي با خلاقيت و نوآوري، موجب بالا رفتن آمادگي جامعه در اقدامات پيشگيرانه ميشود و نبايد از ظرفيتهاي موجود غافل بود.
معاون فرماندار اردكان از مسئولان ادارات درخواست كرد گزارشات و طراح هاي اجرايي شده درخصوص كاهش اعتياد و مبارزه با مواد مخدر را به صورت ماهيانه به فرمانداري ارسال نمايند.
دادستان اردكان نيز در ادامه اعتياد به مواد مخدر را يك آسيب اجتماعي و معضل دانست و افزود: اين مساله ، دادگستري و ديگر ارگان هاي مرتبط را دست به گريبان كرده است .
محمدعلي ابوالحسني اظهار داشت : بيشتر جرايم و طلاق ها ناشي از سرقت است ، مجرمان تا اعتيادشان حل نشود جرمشان را ادامه مي دهند .
وي با بيان اينكه اعتياد خانمان سوز و ريشه بنياد خانواده ، عفت و اخلاق را در جامعه از بين مي برد گفت: راهكار جديد و ارائه برنامه در خصوص مبارزه با آن ضروري است.
دادستان اردكان اظهار داشت : نيروي انتظامي، دادگستري، زندان و ديگر ارگان ها بايد دست به دست هم دهند تا در امر پيشگيري كاري صورت بگيرد.
رئيس مركز بهداشت ودرمان اردكان هم در اين نشست با بيان اينكه اعتياد يك بيماري است كه ناشي از كمبود هرمون نيكوتين در مغز انسان به وجود ميآيد افزود: در كشورهاي اروپايي اين نگاه تغيير يافته و فعاليت هاي اجتماعي در جهت رفع آن انجام گرفته است.
محمدرضا اعلايي اظهار داشت: جامعه اي كه نشاط در آن كاسته شده بيشتر افراد آسيب پذير ميشوند، نگاه بايد نگاه علمي باشد ، زنجيره اي عمل شود و با همديگردر جهت مبارزه با مواد مخدر كارها صورت بگيرد.
وي اظهار داشت: عوامل اعتياد خيلي قوي وارد ميدان شده اند در نتيجه با حمايت ها و برنامه جامع بايد وارد حوزه عمل شد.
طبق آمار آژانس اجتماعي اردكان 46 درصد از پرونده هاي طلاق ناشي از اعتياد به مواد مخدر است.
مركز شهرستان 98 هزارنفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 6197
يزد- ايرنا- فرماندار اردكان گفت: موقعيت جغرافيايي شهرستان باعث شده مردم و مسئولان با چالش افزايش مواد مخدر روبرو باشند .