۱۲ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۳۳
کد خبر: 83156346
T T
۰ نفر
پاكستان و قطر همكاریهای دوجانبه را گسترش می دهند

اسلام آباد - ایرنا - روابط دیپلماتیك و اقتصادی پاكستان و قطر طی سال های گذشته در همه زمینه ها به ویژه اقتصاد گسترش یافته و اخیرا نیز دو كشور در راستای افزایش همكاری های دوجانبه در زمینه های مختلف به ویژه تجارت، آموزش و پرورش و حمل و نقل توافق كردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا تفاهم قطر و پاكستان در سفر اخیر 'شاه محمود قریشی' وزیر امور خارجه پاكستان به قطر مطرح شد.
وی در دیدار با 'عبدالله بن حمد بن خلیفه آل ثانی' امیر قطر، گفت:دولت قطر همیشه از مواضع پاكستان برای پیشبرد پروسه صلح افغانستان حمایت كرده است.
دو طرف در آن نشست، در خصوص افزایش همكاری های دوجانبه در زمینه های مختلف از جمله تجارت و آموزش و پرورش گفت و گو كردند.
وزیر امور خارجه پاكستان همچنین در سفر اخیر خود به قطر، با 'شیخ عبدالله بن ناصر بن خلیفه' نخست وزیر قطر دیدار كرد.
وزیر امور خارجه پاكستان با استقبال از پیشنهاد دولت قطر برای افزایش همكاری دوجانبه، اطمینان داد كه پاكستان در زمینه مسائل مشترك با دولت قطر همكاری می كند.
وزیر امور خارجه پاكستان همچنین در دیدار با 'شیخ محمد بن عبدالرحمان' همتای قطری خود گفت:تجارت دوجانبه بین اسلام آباد و دوحه طی سال های گذشته، افزایش چشمگیری را تجربه كرده است.
قریشی اضافه كرد:پاكستان در تمامی سطوح همكاری های خود را با دولت قطر برای برگزاری جام جهانی فوتبال سال 2022 ادامه می دهد.
وزیر امور خارجه قطر نیز در آن دیدار، از فراهم شدن فرصت های كاری بیشتر برای نیروی انسانی پاكستان در كشورش خبر داد.

***تاثیر جام جهانی 2022 قطر بر دانش آموزان پاكستانی
هر چند به زمان برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 قطر، زمان زیادی باقی مانده و فاصله بین قطر با پاكستان هم به هزاران كیلومتر می رسد اما قرار است این مسابقات بر زندگی بسیاری از كودكان پاكستانی تاثیر بگذارد.
با اجرای طرح ها و برنامه هایی با كمك دولت قطر، تاكنون 150 هزار نفر دانش آموز مناطق محروم پاكستان توانسته اند به تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود ادامه دهند.
این برنامه قرار است تا سال 2022 میلادی 135 هزار كودك محروم دیگر در كنار ورزش به تحصیل بپردازند .
بر اساس برنامه 'طرح دوستی'، 20 هزار دانش آموز در 200 مدرسه ابتدایی در مناطق محروم و فقیرنشین شهر بندری كراچی در جنوب پاكستان كه از تسهیلات ورزشی بی بهره اند می توانند از امكانات ورزشی نیز بهره مند شوند .
این طرح كوچك در پاكستان زیر مجموعه طرح بزرگ 'آموزش و كودك' است كه تقریبا 61 میلیون نفر از كودكان جهان را كه به دلیل فقر ،جنگ و سوانح طبیعی از آموزش ابتدایی محروم مانده اند تحت پوشش قرار می هد.
در حال حاضر 33 هزار دانش آموز در كشورهای لبنان، سوریه، نپال و پاكستان از این طرح استفاده می كنند.

**** قطر و پاكستان؛ توسعه همكاری های نفت و انرژی
«سعد شریده الكعبی» مدیر عامل شركت نفت قطر ششم آذرماه امسال در دیدار با عمران‌خان نخست وزیر پاكستان برای همكاری با این كشور اعلام آمادگی كرد.
در پیشرفت قابل توجه در همكاری ها و توسعه روابط قطر و پاكستان، «سعد شریدا الكعبی» در دیدار با عمران خان در شهر اسلام آباد با بیان افزایش جهانی تقاضای گاز طبیعی گفت:دولت قطر برای تامین نیازمندی های انرژی پاكستان در حوزه گاز و نفت به همكاری با این كشور ادامه می دهد.
الكعبی در دیدار خود، از سرمایه‌گذاری بیشتر شركت نفت قطر در پاكستان و همكاری برای تأمین سوخت و گاز این كشور خبر داد.
وی با اعلام علاقه مندی برای سرمایه گذاری در بخش انرژی در پاكستان گفت: موقعیت برای تقویت مناسبات بین دو كشور بیش از پیش فراهم شده است.
عمران‌خان نخست وزیر پاكستان نیز با استقبال از سرمایه‌گذاری قطر در پروژه‌های نفتی پاكستان گفت: دولت در این زمینه با شركت‌های نفتی قطری همكاری می‌كند.
وزرای امور خارجه پاكستان و قطر نیز در ملاقات دو جانبه در حاشیه اجلاس سازمان ملل بر گسترش روابط فی‌مابین در همه حوزه ها به توافق رسیدند.
شاه محمود قریشی با بیان اینكه پاكستان بازاری بزرگ برای قطر است گفت:پاكستان می تواند صادرات خود به قطر از جمله موادغذایی، ساختمان سازی، تجهیزات پزشكی و لوازم جراحی، اقلام دارویی و وسایل ورزشی با كیفیت و معیارهای بین المللی افزایش دهد.
«محمد بن عبدالرحمن الثانی» نیز در دیدار با شاه محمود قریشی از افزایش 53 درصدی تبادلات اقتصادی بین دو كشورخبر داد.
وزیر خارجه قطر در دیدار خود با وزیر خارجه پاكستان گفت كه كشورش 100 هزار فرصت شغلی برای كارگران ماهر و نیمه ماهر پاكستانی فراهم می كند.
پیش از این شیخ «تمیم بن حمد الثانی» امیر قطر از عمران خان نخست وزیر پاكستان برای سفر به این كشور دعوت كرده بود.
بیش از 50 هزار تن از كارگران پاكستانی در بخشهای مختلف بویژه در حوزه ساخت و ساز در قطر فعالیت می كنند.
بر اساس توافقنامه دوجانبه كه سال 2016 بین مسئولان عالیرتبه قطر و پاكستان به امضا رسید، قطر به مدت 16 سال گاز مایع به پاكستان صادر می كند.
دو كشور همچنین توافق هایی در حوزه امورش و پرورش همكاری های رادیو و تلویزیونی و بهداشت امضا كرده اند.
این در حالی است كه با توجه به اختلافات عمیق بین عربستان سعودی و قطر، دولت پاكستان اعلام كرده كه در این خصوص بی طرف خواهد ماند.
آساق**6125**1337