بهگزارش روز چهار شنبه ايرنا به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، تقي عبادي با بيان اينكه وزارت نيرو با اجراي طرح پرورش ماهي در سدهاي شرب مخالف بوده و در اين رابطه مجوزي صادر نشده ، افزود: ايجاد آلودگي توسط ماهيها و مغذي شدن مخزن سد بر اثر مواد خوراكي و در نتيجه افت كيفيت آب، عمدهترين دلايل ندادن مجوز وزارت نيرو به اين طرحهاست.
وي با اشاره به تغيير شرايط كيفي آب سدها بر اثر اجراي طرح پرورش ماهي در قفس اضافه كرد: پسماندهاي غذايي و فضولات ايجاد شده توسط ماهيها ميتواند منجر به افزايش تودههاي جلبكي ، كاهش اكسيژن آب و ايجاد شرايط بيهوازي در مخزن و در نتيجه افت كيفيت آب و ايجاد بو و طعم در آن شود كه مستلزم هزينه چند برابري براي بهبود كيفيت بهويژه مصرف شرب است.
مديركل دفتر استانداردها و طرحهاي آب و آبفاي وزارت نيرو ادامه داد: در شرايط كاهش ورودي به سدها و به دليل نوسانات تراز آب در مخازن، ناچار به آبگيري از رقومهاي پايينتر هستيم، بنابراين با مشكل بيهوازي شدن آب به ويژه در لايههاي پايين روبه رو ميشويم.
وي با اشاره به كمبود آب سالهاي اخير در سدها بهويژه سد مارون در استان خوزستان افزود: آب شبكه و زمينهاي كشاورزي در پايين دست سد مارون در اين سالها از طريق نوبتبندي تامين شده و تلاش ميشود با اعمال مديريت مصرف در اين حوزه تامين نيازهاي پايين دست كنترل شود.
عبادي گفت: در اين حوزه به دليل تكميل نشدن طرحهاي توسعهاي آبرساني، همچنان برداشت آب شرب از منابع آب خروجي سد مارون در پايين دست صورت ميگيرد، حال اگر مشكل كمي آب با مشكل كيفي نيز همراه شود، مديريت بهرهبرداري بسيار دشوارتر شده و نارضايتي اجتماعي را به دنبال خواهد داشت.
مديركل دفتر استانداردها و طرحهاي آب و آبفاي وزارت نيرو با بيان اينكه آييننامه آبزيپروري در مخازن سدها و شبكههاي آبياري و زهكشي با هدف غيرشرب با همكاري وزارت نيرو، سازمان محيط زيست و سازمان شيلات ايران تنظيم و ابلاغ شده ، گفت: هرگونه فعاليت آبزيپروري در مخازن با هدف غيرشرب بايد بر اساس مطالعات و فرآيند تعريف شده در آييننامه مذكور صورت گيرد.
وي بيان كرد: بر اين اساس تا زماني كه نتايج بررسيها مطابق آيين نامه مذكور، اجراي اينگونه طرحها را تاييد نكرده است، اقدام اجرايي در اين زمينه به صلاح نبوده و توصيه نميشود.
طرح آبزي پروري در مخازن سدها به ويژه طرح پرورش ماهي در قفس در سال هاي اخير از سوي سازمان شيلات مطرح شده اما به دليل اثرات زيست محيطي آن بر منابع آبي به ويژه در سدهايي كه منبع آب شرب هستند، سازمان آب و برق خوزستان به هيچكدام از طرح ها مجوز نداده است. اين طرح به ويژه در سد مارون در بهبهان، پيشنهاد شده است.
9754/ 6037
اهواز - ايرنا - مديركل دفتر استانداردها و طرحهاي آب و آبفاي وزارت نيرو گفت: اجراي طرح پرورش ماهي در مخازن سدها به ويژه سدهاي با هدف تامين شرب به لحاظ تاثير منفي بر شرايط كيفي ممنوع است و تاكنون هيچ مجوزي به هيچكدام از سدهاي تامين كننده آب شرب در سطح كشور داده نشده است.