دراين مطلب آمده است: معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري قم با تأكيد بر اينكه بزرگترين كشورهاي دنيا به دنبال متقاعد كردن جامعه براي استفاده از حمل و نقل عمومي و دوچرخه هستند، عنوان كرد: شهرداري قم نيز به دنبال مطالعه براي ايجاد مسيرهاي ويژه دوچرخه و اجراي طرح سه شنبههاي بدون خودروي شخصي است.
عباس ذاكريان با اشاره به شلوغي بسياري از معابر عمومي به دليل پارك وسايل نقليه كنار خيابانها و نبود پاركينگ عمومي گفت: شهرداري قم به دنبال ايجاد كميته پاركينگ است تا شاهد اشغال شدن همين معابر به دليل پارك دوبل خودروها نباشيم.
وي يكي از مشكلات بارز در قم را حركت موتورسيكلتها در مسيرهاي پيادهرو و يا پارك در كنار معابر عمومي ذكر كرد و گفت: براي رفع اين مشكلات بايد حركت جمعي صورت بگيرد و محدوديتهايي به وجود بيايد تا حمل و نقل عمومي براي مردم مطلوبيت پيدا كند.
*افزايش هزينه سفر با حمل و نقل خصوصي
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري قم، اضافه كرد: در صورتي كه اجراي طرح ترافيكي صورت نگيرد، امكان توسعه حمل و نقل عمومي به وجود نميآيد.
ذاكريان با اشاره به راهكاري كه كشورهاي بزرگ دنيا در اين زمينه پيش گرفتهاند، تصريح كرد: بالا بردن هزينه سفر با حمل و نقل خصوصي از جمله راهكارهايي است كه در آن كشورها پيش گرفتهاند تا مردم را به سمت حمل و نقل عمومي هدايت كنند.
او در بخش پاياني سخنان خويش از طراحي پروژه پيادهروسازي در خيابان چهارمردان خبر داد و خاطرنشان كرد: با توجه به محدوديت پاركينگهاي اطراف حرم حضرت معصومه(س) به دنبال ايجاد پاركينگ موتورسيكلت در اين طرح هستيم تا شاهد رفع مشكلات اين چنيني در اطراف حرم باشيم.
*اجراي طرح نوسازي ناوگان درون شهري و برون شهري
ذاكريان از اجراي طرح نوسازي ناوگان درون شهري و برون شهري در كشور خبر داد و بيان كرد: در قالب اين طرح 50 درصد از هزينه ناوگان به صورت ارزي از صندوق توسعه ملي پرداخت ميشود كه 30 درصد در قالب تسهيلات 60 ماهه تأمين خواهد شد و مابقي هم بايد به صورت نقدي توسط متقاضي پرداخت ميشود.
وي از تصويب پيش طرح خريد 23 اتوبوس توسط شهرداري در شوراي اسلامي شهر قم خبر داد و تصريح كرد: اين پيش طرح چند ماه پيش به تصويب رسيده و شهرداري قم به دنبال امضاي يك قرارداد ديگر براي خريد 50 اتوبوس درون شهري است.
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري قم با بيان اينكه در ناوگان درون شهري قم، 110 دستگاه اتوبوس فرسوده وجود دارد، بيان كرد: اين اتوبوسها به دليل مشكلات فراوان در پاركينگ قرار دارند كه پس از بازسازي اساسي ميتوانيم به مدت حداقل پنج سال ديگر از آنها در سرويس حمل و نقل درون شهري بهره ببريم.
*تاكسي هاي اينترنتي مجوز حمل مسافر در شهر قم را دريافت نكرده اند
معاون شهردار قم در بخش ديگري از سخنان خود گفت: طبق قانون حمل و نقل بار و مسافر در شهر قم بايد با اجازه شهرداري صورت بگيرد تنها مجوزي كه تاكسي هاي اينترنتي دارند مجوز نرم افزار بوده و مجوزي براي حمل و نقل مسافر در شهر ندارند.
وي با اشاره به سرنوشت تاكسي هاي آنلاين و اينترنتي بيان كرد: شهرداري قم با ورود تكنولوژي هاي جديد در حوزه حمل ونقل مشكلي ندارد اما بايد ضوابط و اصول لازم را رعايت كند ورود شركتهايي مانند اسنپ نبايد به بهاي بيكاري تاكسي ها و شاغلين اين عرصه تمام شود.
7403/ 6133/
روزنامه ايمان قم درشماره روز چهارشنبه 12 دي ماه مطلبي از قول معاون شهردار قم با عنوان ' اجراي طرح سه شنبه هاي بدون خودروي شخصي درقم' را به رشته تحرير درآورده است.