به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه علمی سایك سنترال، تحقیقات جدید محققان دانشگاه كالج لندن نشان می دهد میان دفعات 'تعامل فرهنگی' و احتمال ابتلای افراد بالای 50 سال به افسردگی ارتباط روشنی وجود دارد؛ این اولین مطالعه است كه نشان می دهد فعالیت های فرهنگی نه تنها برای رهایی از افسردگی، بلكه برای پیشگیری از آن نیز می تواند به افراد كمك كند.
پژوهشگران به واسطه این مطالعه دریافتند خطر ابتلا به افسردگی در افرادی كه چند ماه یكبار به تماشای فیلم، نمایش یا بازدید از نمایشگاه های فرهنگی و هنری می پردازند، 32 درصد كمتر است. همچنی افرادی كه یكبار در ماه یا بیشتر در فعالیت های فرهنگی مشاركت دارند، 48 درصد كمتر در خطر ابتلا به افسردگی هستند.
محققان معتقدند این تاثیر فعالیت های فرهنگی حاصل تركیبی از تعامل اجتماعی، خلاقیت، تحریك ذهنی و فعالیت جسمی ملایم است.
دكتر «دیزی فانكورت» مدیر این تحقیق درباره آن توضیح داد: به طور كلی، مردم از اهمیت و مزایای غذا خوردن و ورزش منظم برای سلامتی جسم و روحیه مطلع هستند، اما اطلاعات چندانی در مورد آثار مثبت فعالیت های فرهنگی ندارند. به عبارتی آنها از انجام فعالیت های فرهنگی لذت می برند، اما باید از مزایای گسترده تر این فعالیت ها نیز آگاهی داشته باشند.
وی افزود: میزان ثروت یا سطح تحصیلات تاثیر چندانی در ارتباط میان تعامل فرهنگی و افسردگی افراد ندارد بلكه توالی میزان مشاركت مهم است.
فانكورت معتقد است مشاركت فرهنگی برای اثرگذار بودن در زمینه سلامت روان باید بلندمدت و همچون ورزش منظم باشد.
به گفته وی، افسردگی یك مساله مهم است كه میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد و بر این اساس، مبادرت به فعالیت فرهنگی ساده قبل از مراجعه به پزشك می تواند به سلامت روانی كمك كند.
در این تحقیق وضعیت روانی بیش از دو هزار فرد بالای 50 سال به مدت 10 سال بررسی و اطلاعاتی در مورد میزان دیدن نمایش، رفتن به كنسرت، اپرا، سینما، نگارخانه ها، نمایشگاه ها و موزه ها در مورد آنان جمع شد.
نكته قابل توجه در این تحقیق این كه مزایای فعالیت فرهنگی فارغ از تفاوت ها در سن، جنس، سلامت، ثروت، تحصیلات و ورزش، یكسان بود و ارتباط داشتن با دوستان و اعضای خانواده یا مشاركت در فعالیت های اجتماعی مانند باشگاه ها و انجمن ها نیز در آن تاثیر نداشت.
علمی*9294*2017
تهران- ایرنا- محققان دریافتند انجام فعالیت های فرهنگی مانند دیدن یك نمایش و مراجعه مكرر به نگارخانه ها یا موزه ها می تواند همانند پادزهر عمل كرده و به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به افسردگی را در میانسالی و بزرگسالی كاهش دهد.