۱۲ دی ۱۳۹۷، ۱۵:۵۱
کد خبر: 83156619
T T
۰ نفر

رويارويي رسانه اي حاميان و منتقدان ظريف

۱۲ دی ۱۳۹۷، ۱۵:۵۱
کد خبر: 83156619
رويارويي رسانه اي حاميان و منتقدان ظريف

ايرنا- تهران- اين روزها 'محمدجواد ظريف' در كانون انتقادات مخالفان دولت قرار گرفته است و نقد سخنان اخير او در گفت و گو با روزنامه همشهري، رويارويي رسانه هاي منتسب به دو طيف اصلاح طلب و اصولگرا را در پي داشته است.

به گزارش گروه نشريات خبري؛ به تازگي وزير امور خارجه در پاسخ به منتقداني كه ناعادلانه سخنان وي را تفسير به راي و او را متهم به تحريف مطالبات ايران از مذاكره با قدرت‌هاي بزرگ كرده اند با روزنامه همشهري گفت ‌و گو كرد كه در بخشي از آن گفت: «من با يك رسانه داخلي يك صحبتي مي ‌كنم دوستان يك تكه آن را انتخاب مي ‌كنند و برمي ‌دارند و حمله مي‌ كنند. دمتان گرم!»
بررسي امروز (12 دي ماه )روزنامه ها، خبرگزاري ها و تارنماهاي داخلي نشان مي دهد اين بخش از سخنان اخير ظريف مورد توجه قريب به اتفاق رسانه ها قرار گرفته و البته واكنش هاي متفاوتي را درپي داشته است.
رسانه هاي اصلاح طلب در واكنش به هجمه هاي سياسي عليه وزير امور خارجه آورده اند كه محمدجواد ظريف فردي است كه مورد تاييد مردم و رهبري است بنابراين زير سوال بردن ايشان با عبارات و جملاتي كه نامناسب و توهين‌آميز است جاي تاسف دارد.
اين رسانه ها تاكيد كرده اند افرادي كه به راحتي در جهت تضعيف سربازان و فرماندهان ديپلماسي كشور سخن مي گويند چگونه مي‌توانند به منافع ملي فكر كنند؟
اين درحالي است كه رسانه هاي منتسب به اصولگرايان به تحليل مصاحبه ظريف با روزنامه همشهري پرداخته و به اين بهانه سخنان اخير ظريف در خصوص برجام را نيز اعتراف بي سابقه خواندند.

رسانه هاي اصلاح طلب
---------------------------
** پاسخ به هجمه هاي سياسي عليه ظريف
روزنامه اعتماد در سرمقاله خود با عنوان «هم ‌صدايي با دشمنان خارجي» مي نويسد: بررسي برخوردهاي مخالفين و معترضين آقاي ظريف، وزير امور خارجه كشورمان از سال 1392 تا به امروز نشان مي‌ دهد كه اين روند اخلاقي نبوده است... آقاي ظريف فردي است كه مورد تاييد مردم و رهبري است. بنابراين زير سوال بردن ايشان با عبارات و جملاتي كه نامناسب و توهين‌آميز است جاي تاسف دارد. اينكه به وزيرخارجه كشور در برخي برنامه‌ها مي‌گويند خيانتكار، امريكايي و... آدم واقعا متعجب مي‌شود. ما در اين پنج سال مطالبي شنيديم كه آنها را رسانه‌هاي اسراييل، امريكا و انگليس پخش مي‌كردند.

دياكو حسيني، مدير برنامه مطالعات جهاني مركز بررسي‌هاي استراتژيك رياست جمهوري در گفت ‌و گو با روزنامه «ايران» به انتقادات عليه وزير امور خارجه پاسخ داده است، در بخشي از اين گفت و گو مي خوانيم: هرچه جايگاه يك كشور در سلسله مراتب قدرت جهاني بالاتر باشد، راحت ‌تر مي ‌تواند با كمترين هزينه تعهدات خارجي ‌اش را زير پا بگذارد. اين ماهيت سياست بين‌الملل است. كساني كه دائماً مذاكره كنندگان ما را به كم ‌كاري در نگرفتن تضمين‌ هاي معتبر متهم مي‌كنند، ديپلماسي و معاملات بين‌المللي را با معاملات سياسي و اقتصادي در داخل كشورها اشتباه گرفته ‌اند. در داخل كشورها، پليس، قانون و قدرت فائقه حكومت وجود دارد كه مي‌تواند نظم اقتدارآميز را برقرار كند ولي در سياست جهاني هيچ كدام از اينها وجود ندارند.

علي تاجرنيا فعال سياسي اصلاح‌طلب با اشاره به هجمه ها عليه ظريف از«تلاش‌ها براي منزوي كردن شخصيت‌هاي محبوب» در گفت‌ و گو با «آرمان» مي گويد: سياسيون جناح اصولگرا و منتقدان دولت با توجه به شرايط كشور به خوبي از اين موضوع مطلع هستند كه اگر دستگاه ديپلماسي كشور به درستي عمل نكرده بود وضعيت كشور بسيار دشوارتر از وضعيت كنوني بود. متاسفانه يك بخشي از افراد درون حاكميت كه به هيچ عنوان نگاه ملي ندارند به دنبال آن هستند تا از هر امكاني در جهت ضربه زدن به جناح مقابل استفاده كنند ولو اينكه منافع ملي كشور زير سوال رود. آقاي دكتر ظريف با توجه به تجربه بسيار بالا و اطلاعات خوبي كه در حوزه ديپلماسي در اين زمينه دارند به خوبي توانستند مسائل سياسي خارجي را مديريت كنند و يكي از اقدامات بسيار مهم كه در حوزه روابط بين‌الملل توانستند به خوبي شكل دهند آن است كه ايران به‌‌ رغم تمام فشارها و تهديدها مقداري از زير تيغ بيرون آمد و با تصويب برجام شرايط براي كشور مناسب‌ تر شد. افرادي كه به راحتي در جهت تضعيف سربازان و فرماندهان ديپلماسي كشورند كه در مقابل دشمنان در صف اول ايستاده‌اند، چگونه مي‌توانند به منافع ملي فكر كنند؟

رسانه هاي اصولگرا
----------------------
**تحليل مصاحبه ظريف با روزنامه همشهري
روزنامه كيهان با اشاره به مصاحبه ظريف با روزنامه همشهري مي نويسد: ظريف در اين مصاحبه گفت: «من با يك رسانه داخلي يك صحبتي مي‌ كنم دوستان يك تكه آن را انتخاب مي‌كنند و برمي‌دارند و حمله مي‌كنند».كيهان در ادامه مي نويسد: متاسفانه وزير امور خارجه به جاي پاسخ كارشناسي به منتقدان و صاحبنظران به مظلوم‌نمايي و شخصي‌سازي نقدها روي آورده است. دولتمردان به هر طريق ممكن از مواجهه فني و كارشناسي با انتقادات دقيق صاحبنظران، شانه خالي مي‌كنند. ظريف همچنين در ادعايي كذب تاكيد كرده است كه منتقدان به او فحاشي مي‌كنند. اين در حالي است كه وزارت خارجه دولت روحاني همزمان با رويكرد حقارت بار و از موضع ضعف در مقابل آمريكا و اروپا و ديگر همپيمانان واشنگتن، در داخل با منتقدان و صاحبنظران به صورت توهين آميز و با پرخاشگري و تندي برخورد مي‌ كند.

روزنامه سياست روز ذيل عنوان «آقاي ظريف دم شما هم گرم!» نوشت: آقاي ظريف وزير خارجه محترم جمهوري اسلامي در تازه ترين مصاحبه خود از منتقدين گلايه كرده كه من دارم به نتانياهو حمله مي‌ كنم شما به من حمله مي‌كنيد دمتان گرم! ...هيچ ايراني وطن دوست، انقلابي و غيرانقلابي را نمي‌ توان يافت كه تشنه خون نتانياهو نباشد، حمله شما در مقام وزير خارجه ايران به نتانياهو قابل تقدير و تشكر است، پس دم شما هم گرم كه به اين جنايتكار كودك ‌كش حمله مي ‌كنيد، اما آنجا كه گفته‌ايد «من وزير خارجه يك دولت نيستم، وزير خارجه جمهوري اسلامي هستم. يك وقتي هست مي‌خواهند سياست خارجي را نقد كنند ما هم راضي هستيم، هر چقدر مي‌خواهند نقد كنند، اما يك وقت مي‌خواهند يك دروغ را باز كنند، خب كجا؟ نشان دهيد. در حرف و عمل نشان دهيد.» اينجاست كه نخست بايد گفت بخش دوم سخن آقاي ظريف نيازمند روشنگري از سوي وزير خارجه جمهوري اسلامي است، كدام دروغ را باز كنند، چه كسي و كجا؟ شفاف بگوييد كه منظور از اين سخن چيست و كيست؟

مهرداد بذرپاش سياستمدار و صاحب‌امتياز روزنامه وطن امروز با انتشار توئيتي در صفحه شخصي ‌اش به لفظ ' دمتان گرم ' ظريف واكنش نشان داد و نوشت:'صنعت هسته‌اي را تعطيل كردند، آمريكا از برجام خارج شد، اروپا حتي بسته پيشنهادي حداقلي هم ارائه نكرد(نفت در برابر كالا) قيمت دلار 4 برابر شد...نرخ تورم بي سابقه رقم خورد...حالا با ظرافت مي‌گويند منتقدان مقصر اين وضع هستند!

تارنماي رجا نيوز همچنين بخشي از سخنان ظريف در گفت و گو با همشهري خطاب به سعيد جليلي رييس سابق تيم هسته اي مبني بر اينكه « آقاي دكتر جليلي شما كه داري مي‌گويي اگر دنيا همه‌اش غرب نيست چرا نگاهت به غرب است؟ كجا من فقط نگاهم به غرب بوده؟» برجسته كرده و مي نويسد: احتمالا ظريف بزرگترين قرباني تاريخ معاصر ايران باشد، مردي كه بعد از پيچ و مهره كردن هسته اي به فرمان اروپا و آمريكا با مصدق بعد از ملي كردن نفت از دستان بريتانيا مقايسه ميشد... چه كسي فكرش را ميكرد؟ پايان سالها خون دل خوردن اين مسابقه ظريف و اعوانش براي اثبات تئوري 'كدخداناپنداري غرب' آن هم در دوئل با جليلي باشد.

تارنماي مشرق نيوز بخشي از اظهارات ظريف در مصاحبه با روزنامه همشهري مبني بر «دري اصفهاني نماينده اقتصادي دولت در مذاكرات هسته اي براي چانه زني هاي اقتصادي و رفع تحريم ها 3ماه قبل از توافق به مذاكرات پيوست. اين نشان مي‌دهد ما كي مذاكرات كارشناسي اقتصادي را شروع كرده‌ايم، نياز به فحش دادن نيست بروند تاريخ را نگاه كنند.» را برجسته كرده و مي نويسد: ظريف باز هم از جاسوس هسته‌اي تمجيد كرد! دري اصفهاني، اطلاعات محرمانه مذاكرات را به سرويس‌هاي جاسوسي انگليسي و آمريكايي ارائه مي‌كرده است و براي اين خدمات خود ماهانه 7500 پوند حقوق دريافت مي‌كرده است.

** نقد سخنان اخير ظريف در خصوص برجام و SPV
خبرگزاري تسنيم نيز اظهارات ظريف درباره بي تاثيري برجام بر اقتصاد را اعتراف بي سابقه خوانده و مي نويسد: جمله‌ اخير جناب ظريف، پيش از آنكه از منظر يك 'ادعاي جديد' قابل بررسي باشد، بايد به عنوان يك 'اعتراف بي ‌سابقه' به منفعت 'تحقيقاً هيچ' اقتصادي ايران از برجام ارزيابي و تحليل شود.

روزنامه وطن امروز با بررسي نقادانه از سخنان وزير امور خارجه درباره (سازوكار ويژه مالي اروپا) مي نويسد: ادبيات آقاي ظريف و ساير مقامات ارشد دستگاه ديپلماسي كه در ماه‌‌هاي گذشته درباره زمان ارائه SPV اظهارات مختلفي مطرح كرده و حتي وعده نهايي شدن و ارائه آن در نزديك‌‌‌‌‌ترين زمان پيش رو را نيز داده بودند، كاملا تغيير كرده است.اظهارنظر آقاي ظريف درباره اينكه دولت هيچ ‌گاه منتظر ارائه SPV نبوده در حالي است كه نگاهي به مواضع چند ماه اخير وزير امور خارجه درباره ارائه سازوكار ويژه اروپا روايت ديگري درباره نگاه دستگاه ديپلماسي به SPV ارائه مي‌دهد.

رجا نيوز در مطلبي با روتيتر « سياسيوني كه آلزايمر گرفته اند » در واكنش به سخنان ظريف نوشت: مشخص نيست از نظر ظريف اگر هدف برجام اقتصادي و برداشته شدن تحريم‌هاي ظالمانه نبود، پس چرا دو سال و نيم پاي ميز مذاكره با غرب نشست؟ چرا سانتريفيوژهاي برنامه هسته‌اي كشورمان را كاهش داد؟ چرا در راكتور اراك بتن ريخت؟ چرا به طرف 1+5اين همه امتياز داد وهيچ امتيازي نگرفت؟ چرا چرخ فعاليت‌هاي هسته‌اي صلح آميز كشورمان را كند كرده؟ آيا تنها براي احقاق حقوق صلح آميز هسته‌اي با غرب پاي ميز مذاكره نشسته؟ مگر قبلا اين حق در دست مردم نبود؟

*گروه نشريات خبري
پژوهشم**9344**1181**1025