جعفر عليزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: يكهزار و 860 هكتار از اراضي كشاورزي اين شهرستان در سال زراعي گذشته به كشت چغندرقند اختصاص يافت كه تاكنون بيش از 82 هزار تُن از محصول برداشت شده تحويل كارخانه هاي قند شده است.
وي ادامه داد: بيشترين ميزان چغندرقند برداشت شده در اين شهرستان به ميزان 60 هزار تُن تحويل كارخانه قند اروميه شده و بقيه به كارخانه هاي قند مياندوآب و خوي تحويل داده شده است.
وي اظهار داشت: ميانگين برداشت چغندرقند در مزارع اين شهرستان امسال بيش از 50 تن در هكتار است كه اين ميزان نسبت به پارسال در هر هكتار پنج تُن افزايش داشته است.
عليزاده گفت: هنوز بيش از يكهزار و 500 تُن چغندر برداشت شده اين شهرستان در نوبت تحويل به كارخانه هاي قند قرار دارند و پيش بيني مي شود كه تا پايان دي سال جاري، تحويل كارخانه هاي قند شود.
رييس اداره توليدات گياهي جهاد كشاورزي مهاباد اضافه كرد: امسال در راستاي كمك به مشكلات حوضه آبريز درياچه اروميه، ميزان اراضي زير كشت اين محصول در مقايسه با پارسال 700 هكتار كمتر شده و به كشت گندم پيشگام اختصاص يافته است.
وي گفت: بيش از 1.5 ميليون مترمكعب با كاهش اين سطح از زيركشت در مصرف آب كشاورزي اين شهرستان صرفه جويي شده است.
عليزاده در خصوص پرداخت مطالبه هاي چغندركاران نيز گفت: كارخانه هاي قند، 30 درصد مبلغ كل محصول را در لحظه تحويل به آنان پرداخت مي كنند و مابقي آن را در طول فعاليت اين واحدها به كشاورزان پرداخت خواهند كرد.
وي افزود: امسال چغندرقند با عيار 16 به قيمت هر كيلوگرم 31 هزار و 200 ريال خريداري مي شود كه از اين مقدار 410 ريال به ازاي هر كيلوگرم بابت هزينه حمل به كشاورزان پرداخت مي شود.
به گزارش ايرنا برداشت چغندرقند از 15 شهريور آغاز شده است و تا پايان آذرماه ادامه مي يابد؛ سال گذشته در مجموع 95 هزار تُن چغندرقند در 2 هزار هكتار از مزارع مهاباد برداشت شده بود.
مهاباد در جنوب آذربايجان غربي و 116 كيلومتري مركز استان واقع شده و داراي بيش از 80 هزار هكتار اراضي مستعد كشاورزي و باغي است.
3020/6185/7129
مهاباد- ايرنا- رييس اداره توليدات گياهي جهاد كشاورزي مهاباد گفت: كشاورزان اين شهرستان از ابتداي شروع برداشت چغندر تاكنون 82 هزار تُن از اين محصول را به كارخانه هاي قند آذربايجان غربي تحويل داده اند.