به گزارش ایرنا، «عمران خان» نخست وزیر پاكستان عصر امروز جمعه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه دیدار كرد.
تاكنون جزئیاتی از این دیدار منتشر نشده است ولی بر اساس گزارش رسانه های پاكستان، دو طرف در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه، موضوعات منطقه ای و بین المللی بویژه صلح افغانستان بحث و تبادل نظر كردند.
دو طرف همچنین در خصوص افزایش همكاری ها در زمینه های مختلف به رایزنی پرداختند.
** حمایت از سرمایه گذاران تركیه
نخست وزیر پاكستان امروز در نشست مشترك با فعالان اقتصادی تركیه به آنان اطمینان داد كه سیاست و برنامه دولت كنونی اسلام آباد با دولت های پیشین كاملاً متفاوت است و به تولید ثروت از مسیر كسب و كار اعتقاد كامل دارد.
عمران خان خطاب به بازرگانان و فعالان تجاری تركیه گفت كه دولت اسلام آباد، اعتقاد دارد كه تولید ثروت می تواند كشور را از بحران اقتصادی خارج، بدهی ها را بازپرداخت كرده و مردم را از فقر خارج كند.
وی با تجلیل از مدل اقتصادی چینی، گفت: این مدل ظرف مدت 30 سال توانسته است 700 میلیون نفر را از فقر خارج كند.
نخست وزیر پاكستان در این دیدار بر عزم دولت خود در راستای رفع موانع سرمایه گذاری و حل كردن موانع كسب و كار تأكید كرده است.
عمران خان روز پنجشنبه سفر دو روزه به تركیه را آغاز كرد و امیدوار است كه این دیدار ها به بهبود هر چه بیشتر روابط دو جانبه میان این دو كشور كمك كند.
وزیران ارشد كابینه پاكستان در این سفر نخست وزیر این كشور را همراهی می كنند.
بر اساس بیانیه دولت پاكستان، سفر عمران خان با دعوت رسمی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری تركیه صورت گرفته و این نخستین سفر وی به آنكارا از زمان روی كار آمدنش در رأس قدرت در اگوست سال ۲۰۱۸ میلادی (مرداد) به دنبال انتخابات پارلمانی اخیر این كشور است.
وزارت امور خارجه پاكستان اعلام كرد: اسلام آباد و آنكارا یك میراث فرهنگی و مذهبی مشترك دارند كه تاریخ آن به قرنها پیش باز میگردد و این سفر عمران خان به تركیه روابط میان این دو كشور را بیش از پیش تقویت خواهد كرد.
سفیر تركیه در اسلام آباد نیز در این خصوص گفت: سفر عمران خان روابط و برادری میان این دو كشور را تقویت میكند.
«احسان مصطفی یورداكول» افزود:پاكستان و تركیه روابط تاریخی دارند و این سفر روابط و برادری میان این دو كشور را بیش از پیش تقویت میكند.
سفیر تركیه در پاكستان تصریح كرد: توافقاتی كه ما برای فروش بالگردهای شناسایی تهاجمی و تاكتیكی ATAK امضا كردهایم، آغازی برای همكاری صنایع دفاعی میان این دو كشور است.
بر اساس گزارش امروز جمعه رادیو پاكستان، تعهد دو كشور برای تحقق صلح در افغانستان، در دیدار «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاكستان و همتای تركیه ای وی مورد تاكید قرار گرفت.
وی از نزدیكی دیدگاه های دو كشور در خصوص مسائل مهم منطقه ای و بین المللی، از جمله كشمیر و افغانستان ابراز رضایت كرد.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه تركیه نیز در این دیدار اذعان كرد كه پاكستان، برای بازگرداندن صلح و ثبات به افغانستان نقش مهمی ایفا كرده است.
شبس**آساق**274**6125**1917
اسلام آباد- ایرنا- پاكستان و تركیه بر تداوم تلاش و همكاری برای حل مسالمت آمیز مسائل و مشكلات افغانستان تاكید كردند.