۱۶ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۱۴
کد خبر: 83160787
T T
۰ نفر
بودجه پيشنهادي براي آموزش زنان روستايي 5 ميليارد تومان است

تهران- ايرنا- مديركل زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي، از پيشنهاد پنج ميليارد تومان اعتبار براي آموزش زنان روستايي و عشايري در سال 1398 خبر داد.

به گزارش يكشنبه تارنماي وزارت جهاد كشاورزي، «فروغ السادات بني‌هاشم» در نشست با رئيس و مديران سازمان امور عشاير ايران و اعضاي فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي افزود: در سال 95 اين ميزان بودجه سه ميليارد تومان بود كه براي سال 98، پنج ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
وي يادآوري كرد: از سال 95 رديف بودجه‌اي به آموزش زنان روستايي اختصاص يافت كه خوشبختانه امسال مجوز آن داده و در كميسيون آموزش مجلس تصويب شد كه اين ميزان اعتبار براي آموزش زنان عشايري صرف شود.
بني‌هاشم ادامه داد: قانون بهبود فضاي كسب و كار نيز همه استانداري ها و شهرداري‌ها را موظف كرده است براي توزيع مشاغل خانگي، بازارهاي وطني ايجاد كنند كه اميدواريم به اين امر توجه بيشتري شود.
وي تاكيد كرد «متاسفانه دستورالعمل‌هاي قانون حمايت از اشتغال روستاييان و عشاير سنگين و سخت است و به هيچ وجه روستاييان و عشاير نمي‌توانند از آن بهره‌اي ببرند».
مديركل زنان روستايي و عشايري وزارت جهادكشاورزي تصريح كرد: در قانون برنامه ششم توسعه بندي وجود دارد كه يكصد هزار تسهيلگر روستايي تربيت شوند كه متاسفانه در اين زمينه اقدام چنداني صورت نگرفته است.

** بازارسنجي محصولات روستايي، مقدمه برگزاري نمايشگاه هاي خارجي
نايب رئيس كميسيون زنان مجلس شوراي اسلامي در اين نشست گفت: در بودجه سال 98 تسهيلاتي براي افزايش صادرات غيرنفتي ديده شده و اين بهترين فرصت براي عرضه صنايع دستي عشاير در خارج از كشور است.
معصومه آقاپور عليشاهي بازارسنجي محصولات روستايي را مقدمه برگزاري نمايشگاه در خارج از كشور دانست و افزود مي‌توان از محل سرمايه‌هاي اجتماعي وزارت نفت براي عشاير كمك بگيريم. همچنين بايد پيگيري كنيم فضاي ارتباطي و آنتن‌دهي تلفن‌هاي همراه در مناطق عشايري بهبود يابد.
وي از خيران مدرسه‌ساز دعوت كرد تجهيزات مدارس عشايري را تامين كنند.

** مطالبات زنان روستايي و عشايري در حوزه آموزش، بهداشت و درمان در مجلس پيگيري مي‌شود
رئيس فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي گفت: قوانين بسياري مربوط به زنان را در برنامه ششم تصويب كرده‌ايم كه نيازمند پيگيري و اجرا در دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاست.
فريده اولادقباد افزود: بند 'د' ماده 102 مربوط به حمايت و توسعه بيمه سلامت در بيمه پايه و تكميلي براي زنان در كليه مراحل دوران بارداري است كه مي‌توان در حوزه زنان روستايي و عشايري آن را پيگيري كرد.
وي ارائه پيشنهادها به فراكسيون زنان مجلس و كميسيون‌ها در مورد اختصاص رديف مستقل و افزايش اعتبار در مورد زنان عشايري را خواستار شد و ادامه داد: بايد بر اساس آمارها و توليد ناخالص داخلي، نقش زنان روستايي و عشايري در اقتصاد كشور را در رسانه ملي و صحن علني مجلس تبيين كنيم.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس ابراز اميدواري كرد تعامل سازمان امور عشاير و سازمان ميراث فرهنگي در مورد عرضه صنايع دستي در بازارهاي داخلي و فراملي افزايش يابد.
به گزارش ايرنا، معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري در برنامه هاي خود بر آموزش دختران روستايي و عشاير بازمانده از تحصيل، بهبود و ارتقاي وضعيت زنان روستايي و عشايري، توسعه گردشگري روستايي و عشايري، توسعه فعاليت زنان كارآفرين، ارايه تسهيلات پايدار براي اشتغال و كسب و كار زنان و كارآفريني در روستاها و توسعه آموزش هاي مهارتي براي توليد صنايع دستي دختران روستايي تاكيد كرده است.
توسعه بهداشت و اشتغال روستايي و عشايري، ضرورت تغيير سبك زندگي براي نجات منابع آبي، طرح تشخيص زودرس سرطان هابراي زنان روستايي و عشايري، آموزش فناوري اطلاعات براي بازاريابي كالاهاي روستايي و توليد لباس محلي و سنتي ايران براي ايجاد كارآفريني نيز در اين برنامه ها ديده مي شود.

اقتصام**9186*1961*