محمد عبده زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اینكه همه بانك های ایرانی تحت فهرست تحریم ها قرار گرفتند، تامین غذا و دارو را تحت تاثیر قرار داده است بنابراین لازم است كه بانك های خاصی برای تامین دارو مشخص شوند.
وی اضافه كرد: مشخص شدن بانك های خاصی در ایران برای تامین دارو یك طرف قضیه است و لازم است بانك هایی در اروپا، كره جنوبی، ژاپن، تركیه و تمام كشورهایی كه با آنها معاملات دارویی داریم، از تحریم آزاد شوند تا پولی را كه از ایران حواله می شود را بپذیرند و به شركت های دارویی انتقال دهند.
وی اظهار امیدواری كرد كه به زودی فهرست بانك های ایرانی كه از تحریم خارج می شوند، اعلام شود تا كار تامین دارو بدون مشكل انجام شود.
مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو تاكید كرد: هنگامی كه گفته می شود «دارو تحریم نیست» به آن معنا است كه راه ها برای تامین دارو باز باشد بنابراین این گفته دروغ محض است.
عبده زاده در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر امكان تبادل نفت با دارو نیز گفت: این فرآیند تهاتر ( تبادل كالا با كالا به صورت پایاپای) خوانده می شود اما موضوع این است كه بحث اقتصاد تمام كشور است و این موضوع فقط محدود به دارو نمی شود بلكه غذا هم هست و در حال حاضر بانك مركزی و وزارت امورخارجه در تلاش هستند تا بانك های قبلی برای انجام مبادلات مالی، فعال بمانند یا بانك های جدیدی در این زمینه معرفی شود.
وی افزود: باید منتظر اخباری باشیم كه از دولت خواهد رسید بنابراین باید صبر كنیم تا موانع بانكی برطرف شود.
اجتمام *9185 * 3063
مدیركل دارو وزارت بهداشت در پاسخ به ایرنا:
محدودیت های بانكی عملا دارو را هم تحریم كرده است
۱۷ دی ۱۳۹۷، ۸:۵۶
کد خبر:
83161316
تهران- ایرنا- مدیركل امور دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو گفت: تحریم نشدن دارو سخنی زیبا اما دروغ است زیرا برای تامین دارو به فرآیندهای بانكی نیاز است و شاهدیم كه همه بانك های ایرانی تحت فهرست تحریم ها قرار گرفته اند، بنابراین عملا دارو و غذا نیز مشمول تحریم است.