هفته گذشته حجت الاسلام محمدجواد حاج علي اكبري با حكم مقام معظم رهبري به عنوان امام جمعه موقت تهران منصوب شد. وي در اولين خطبه هاي خود ابراز داشت كه عزيزان نمازگزار از وجود ميلههاي نمازجمعه خشنود نيستند و بنده از ستاد نمازجمعه خواهش كردم و دوستان حفاظت هم محبت كردند و دو رديف از موانع برداشته شد و بخش باقي مانده مورد نياز است كه نسبت به آن هم اصلاح دقيقتري خواهد داشت. حاجعلياكبري در ادامه افزود: نمازگزاران علاقهمند هستند محيط نمازجمعه دوستانه باشد و مسئولين عزيز هم چنين احساسي دارند و من ميبينم كه برخي از آنها در بين جمعيت حضور دارند. انشاءالله اگر فاصلهاي بين مردم و مسئولين وجود دارد برداشته شود و راه نهضت را پرشورتر از هميشه و با قوت بيشتر ادامه دهيم.
به گزارش گروه نشريات خبري؛بررسي رسانه هاي داخلي حاكي از آن است كه مهم ترين محورهاي طرح شده در مطالب رسانه هاي اصلاح طلب عبارتند از:نردههاي نماز جمعه تنها مانع رابطه مردم و مسئولان نيست؛ تاكيد بر ارزنده بودن چنين اقداماتي؛ گذاشتن اين نردهها از ابتدا هم اشتباه بود؛ از اين كارهاي اشتباه زياد داريم؛اتفاقي مبارك با نتايجي خوب؛ مشكلات مردم خيلي فراتر از اين حرفهاست؛ چنين كاري اولويت كشور نيست و مسائل مهمتري بايد در دستور كار قرار گيرد.
محورهاي مورد بررسي در رسانه ها اصولگرا نيز عبارتند از: اقدامي شايسته؛ كاهش فاصله مسئولان و مردم ؛ لزوم عمل گرايي در بين مسئولان و دير هنگام بودن اين اقدام.
محورهارسانه هاي اصلاح طلب
........................................
**نتايج بهتر مستلزم اقداماتي ديگر
روزنامه آرمان در يادداشتي به قلم «محسن غرويان» با عنوان «به حذف نردهها بسنده نشود» عنوان داشت: چندي است كه ائمه جمعه بر حذف ميلههايي تاكيد دارند كه ميان مردم و آنهاست و هدف اين اقدام را نبود فاصله ميان مردم و مسئولان و اعتمادآفريني عنوان ميكنند. اقداماتي از قبيل حذف ميلهها در نمازجمعه در ميان مردم و مسئولان كار ارزندهاي است، چرا كه بايد براي حفظ دستاوردهاي انقلاب و تحقق آرمانهاي كشور، جامعه فاصلهاي ميان خود و مسئولان احساس نكند اما اقداماتي هم براي حصول به نتايج بهتر وجود دارد كه نبايد از آنها غافل بود از جمله اين اقدامات كه سبب افزايش اعتماد جامعه به مسئولان ميشود در موضوع حل معضلات و مشكلات اقتصادي، بهبود وضعيت اشتغال جوانها و غيره است كه بايد مسئولان درصدد محقق كردن آنها باشند و اين موضوعات را در اولويت نخست خود قرار دهند. بنابراين در كنار كاهش فاصله ميان مردم و مسئولان بايد به موضوع نظارت بر بازار هم توجه شود، چرا كه در اين صورت اعتماد مردم به مسئولان افزايش بيشتري پيدا ميكند.
روزنامه اعتماد در گزارشي بيان كرد: حجتالاسلام «هاشمزادههريسي» نماينده مردم تبريز در مجلس خبرگان در باره حذف نرده ها در نماز جمعه ها گفت كه گذاشتن اين نردهها از ابتدا هم اشتباه بود و از اين كارهاي اشتباه زياد داريم. اين نردهها تنها فاصله ميان مردم و مسوولان را بيشتر كرد. نبايد فراموش كنيم، اقداماتي مانند برداشتن نردها هر قدر هم اقدام مثبتي باشد اما موضوع كوچكي است. مشكلات مردم خيلي فراتر از اين حرفهاست كه مسوولان بايد به دنبال رفع آنها بروند. مردم اينروزها درد دارند و انتقادشان تنها به بود و نبود چند تا نرده ختم نميشود.
به گزارش ايسنا، «منيره نوبخت» عضو شوراي مركزي جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي گفت كه در سالهاي اخير متاسفانه حضور مسئولان در نماز جمعه كمتر شده است و ما بايد حالتي را تجربه كنيم كه غير از برداشتن نردههاي محل برگزاري نماز جمعه نزديكي مسئولان به مردم بيشتر احساس شود و نمايندگان مردم در مجلس و مسئولان دولتي در خود نماز جمعه حضور پيدا كنند. بايد فضايي براي ارتباط مسئولان با مردم فراهم شود و نماز جمعه در اين زمينه ميتواند محمل مناسبي باشد.
خبرآنلاين در يادداشتي به قلم «حسن لاسجردي» مي نويسد: در اخبار خوانديم كه برخي ائمه محترم جمعه درخواست جمع آوري نرده هاي قسمت جلويي محل اقامه نمازجمعه را داشتند.به گزارش نامه نيوز، دراين باره مثل همه حوادث و اتفاقات داخلي افراد به دو دسته موافق و مخالف تقسيم شده و به ابراز عقيده پرداختند. موافقين اين اقدام را راهي براي نزديكي بيشتر مردم با مسئولين دانسته و با توجه به شرايط كشور ترجيح شان بر نبودن فاصله ميان اقشار جامعه است. مخالفان بر مباحث امنيتي و ضرورت حفظ مقامات دركشور تاكيد دارند ولي معتقدند كه چنين كاري اولويت كشور نيست و مسائل مهمتري بايد در دستور كار قرار گيرد.
روزنامه ايران در گزارشي نوشت: نماز جمعه هفته گذشته تهران با امامت خطيبي جديد و به نسبت ديگر خطباي موقت جمعه پايتخت جوان برگزار شد. محمدجواد حاجعلياكبري كه دي ماه سال گذشته از سوي مقام معظم رهبري به رياست شوراي سياستگذاري ائمه جمعه منتصب شده بود. علي اكبري در خطبه هاي نماز جمعه گفت به نظر ميرسيد عزيزانمان از وجود ميلههاي زياد در محوطه نماز جمعه خشنود نيستند، لذا از ستاد برگزاري نمازجمعه خواهش كردم، دوستان حفاظت هم محبت كردند و دو رديف از موانع برداشته شد. بخشي كه باقي مانده، مورد نياز هست كه آن هم انشاءالله اصلاح دقيقتري خواهد شد. چون در نماز جمعه دوستان علاقهمندند محيط دوستانه باشد، مسئولين هم همين احساس را دارند، خيلي از آقايان بين مردم نشستند. هر قدر اين ارتباطها مخصوصاً در محيط نماز صميميتر و دلنشينتر باشد، بهتر است.
** عدم ضرورت براي وجود نرده ها
خبرگزاري ايسنا در گزارشي ابراز داشت: «حميدرضا ترقي» عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي مي گويد كاهش فاصله مردم و مسئولين در اماكن عمومي به ويژه نماز جمعه اقدامي است كه از چندي پيش توسط امامان جمعه در استانها انجام شده است، با اين حال اين اتفاق در تهران به خاطر حساسيتهاي موجود و ضريب امنيتي مسوولاني كه در نماز جمعه شركت ميكنند، به تاخير افتاده بود، اما اقدام اخير امام جمعه موقت تهران با استقبال مردم و كارگزاران نظام مواجه شد. وضعيت امنيتي در حال حاضر براي مسئولان سفيد است و اقدامات امنيتي در نماز جمعه موجب افزايش ضريب امنيتي اين مراسم شده است. بنابراين ايجاد موانع بين مردم و مسئولان ديگر ضرورتي ندارد. به طور قطع نردههاي نماز جمعه تنها مانع رابطه مردم و مسئولان نيست بلكه سبك زندگي و معاشرت اجتماعي مسئولان است كه فاصله را ايجاد ميكند. وقتي مسئولان در ماشينهاي حفاظتي تردد كرده و به خواسته مردم بيتوجه باشند، فاصله بين آنها و مردم ايجاد ميشود. اما اگر مسئولان دنبال كاهش مشكلات مردم باشند، زندگي آنها در سطح مردم باشد و از روحيه اشراف گري و رياست طلبي به دور باشند، اين فاصله كمتر ميشود.
تارنماي عصرايران به نقل از ايرنا پلاس نوشت: «ابوالحسن نواب» رئيس دانشگاه اديان و مذاهب گفت محمدجواد حاج علي اكبري خطبه نماز جمعه را نسبتا پر شور و با اقدامي متفاوت آغاز كرد. ديروز او در حالي به محل نماز جمعه تهران رفت كه بخشي هايي از نردههاي حائل ميان نمازگزاران و مسئولين براي اولين بار طي سالهاي گذشته برچيده شده بود. اين اتفاق ميتواند به ارتباط مستقيم و بهتر مسئولين با مردم منجر شود. بايد پرسيد مگر آنهايي كه طي سالهاي گذشته محافظ نداشتهاند كشته شدهاند؟ يا مگر ائمه جمعهاي كه شهيد شدند، محافظ نداشتند؟ به نظر بنده اين اقدامات به نوعي تشريفات تبديل شده است. و الا آدمهاي بزرگي هم هستند كه سالهاست بدون محافظ رفتوآمد ميكنند و تاكنون هم مشكلي برايشان پيش نيامده است. به طور كلي به نظرم اين اتفاق خيلي مبارك و خوبي بود و نتايج خيلي خوبي هم خواهد داشت.
رسانه هاي اصولگرا
.........................
**برداشتن نرده هاي نماز جمعه كاهش فاصله مسئولان و مردم
به گزارش تسنيم، صديقي كاظم صديقي امام جمعه موقت تهران با اشاره به اقدامات حجتالاسلام علياكبري در نماز جمعه تهران، گفت كه حضور آقاي علياكبري به عنوان امامجمعه موقت مسرتبخش است و بايد قدردان تدبير مقام معظم رهبري بود. برداشتن نردههاي اضافي در نماز جمعه تهران و دعوت از مسئولين براي نشستن ميان مردم از اقدامات شايسته آقاي علياكبري بود؛ واقعاً هيچ معناي ندارد كه بين مردم و مسئولين فاصله باشد چراكه مسئولين هرچه دارند، از مردم دارند. وي ابراز اميدواري كرد كه تحول در نماز جمعه در تهران و ساير استانهاي كشور ادامه داشته باشد چراكه به گفته، اين تحول مطالبه جدي مردم و متدينين است.
روزنامه رسالت به نقل از آيتالله «كاظم صديقي» امامجمعه موقت تهران اعلام كرد: برداشتن نردههاي اضافي در نماز جمعه تهران و دعوت از مسئولين براي نشستن ميان مردم از اقدامات شايسته آقاي علياكبري بود؛ واقعاً هيچ معنايي ندارد كه بين مردم و مسئولين فاصله باشد چراكه مسئولين هرچه دارند، از مردم دارند.
**شجاعت برخي براي به عقب برگشتن و اصلاح انحرافاتي از اين دست
روزنامه سياست روز در يادداشتي بيان كرد: بعد از چهل سال شايد نبايد تازه به جايي برسيم كه در همان اوايل انقلاب بوديم، شايد شنيدن خبري مانند برداشتن ميلههاي نماز جمعه بين مسئولين و مردم خبري دلسردكننده به نظر آيد اما وقتي بداني افرادي هستند كه شجاعانه حاضرند به عقب برگشته و انحرافاتي هر چند كوچك را اصلاح كنند و دوباره صراط مستقيم جاده انقلاب را ادامه دهند، شنيدن اين خبر ميتواند دلگرمكننده شود. برخي شعار ميدهند كه به هيچ قيمتي به عقب بر نميگردند و فكر ميكنند اين افتخار است! واقعيت اين است كه نه بازگشت به عقب در همه موارد اقدام ناپسندي است و نه برداشتن سد بين مردم و مسئولان عمليات پوپوليستي! شايد اصليترين ايراد آنهايي كه اين اقدامات را با برچسبهاي اينچنيني در نزد افكار عمومي خدشهدار ميكنند، نشناختن زمان و مكان و رفتار انسانهاست. حالا ديگر تصوير ائمه جمعه از قاب سنتي تريبون نماز جمعه خارج شده و جزئيات رفتار آنها در زندگي عادي و در سطح شهر به رسانهها راه پيدا كرده است. همين رويه كلي باب طبع مردم بوده و مورد استقبال مردم قرار گرفته است ميتواند نشان دهد كه انتظار مردم از مسئولان انقلابيشان چيست.
تارنماي نيز مشرق واكنش «دهنمكي» به حذف نردههاي نماز جمعه را منتشر كرد. به گزارش مشرق، مسعود ده نمكي كارگردان سينما با انتشار تصويري از حجت الاسلام حاج علي اكبري امام جمعه موقت و جديد تهران در واكنش به برداشتن ميله ها در نماز جمعه هفته گذشته، در اينستاگرام نوشت:خدا را شكر گر چه دير بود ولي شروع خوبي بود.زماني به خاطر اين مطالبات و مطالب در نشريه شلمچه و جبهه متهم به افراطي گري مي شديم و حالا در تريبون هاي رسمي طرح مي شود.
خبرگزاري تسنيم نوشت: مهرداد بذرپاش طي مطلبي در صفحه اجتماعي خود، برداشتن نردههاي بين مردم و مسئولين در نماز جمعه تهران را خبر خوب توصيف كرد. برداشتن نردهها ميان مردم و مسئولين خبري بود كه بايد سالها قبل انجام ميشد.
*گروه نشريات خبري
پژوهش**9160**1732
تهران-ايرنا- حذف نرده هاي حائل بين مسئولان و مردم در نمازجمعه تهران با خواست حجت الاسلام والمسلمين حاج علي اكبري امام جمعه موقت تهران مورد توجه رسانه هاي داخلي قرارگرفت.