به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي داپزشكي كردستان، در اين اطلاعيه آمده است: دام هاي خريداري شده با مجوز بهداشتي هم بايد حداقل به مدت 2 هفته در محل جداگانه اي نگهداري شده و در صورت بروز علايم مشكوك بيماري از وارد كردن آنها به دامداريها خودداري كنند.
دامداران همچنين در ورودي دامداريهاي حوضچههاي ضدعفوني احداث كرده و از ورود افراد متفرقه جلوگيري به عمل آورند و از رها سازي فضولات دامي در اطراف دامداري و روستاها خودداري شود.
بره، بزغاله و گوسالههاي تازه متولد شده و شيرخوار از طريق شير مادر آلوده به بيماري تب برفكي به شدت بيمار و تلف ميشوند، بنابراين به دامداران توصيه مي شود از شيرهاي جانشين و يا شير دامهاي سالم براي تغذيه آنها استفاده كنند.
همچنين از تردد غير ضروري در ميادين دام و مراكز جمع آوري شير خودداري كرده و در هنگام ورود به دامداري نسبت به تعويض لباس و چكمه اقدام كنند.
دامداران در صورت مشاهده هرگونه علايم بيماري تب برفكي نظير آبريزش از دهان، لنگش، زخم، و تاول در دهان، لثه، زبان و سم و تلفات دامهاي جوان مراتب را به ۱۵۱۲ اطلاع دهند و با ماموران اعزامي دامپزشكي همكاري لازم را داشته باشند.
تب برفكي يا «بيماري دهان و پا» يك بيماري عفوني و گاهي كشنده ويروسي است كه كه موجب بيمار شدن حيوانات زوج سم ميشود.
اين ويروس عامل بيماري در ابتدا به مدت 2 تا سه روز تب شديد ايجاد كرده و به دنبال آن تاول هايي در داخل دهان و روي پا ظاهر ميشود كه ممكن است پاره شود.
اين بيماري بسيار واگيردار است و قطرات آيروسل دفع شده از حيوان آلوده، تماس با تجهيزات دامداري، غذا، وسايل نقليه، البسه آلوده و حيوانات شكارچي اهلي و وحشي موجب گسترش بيماري ميشوند.
اين بيماري به عنوان طاعون براي صنعت دامداري محسوب ميشود و كنترل آن منوط به واكسيناسيون، مراقبت شديد نقل و انتقال حيوانات، قرنطينه نمودن حيوانات مبتلا، اعمال محدوديت در خريد و فروش حيوانات و گاهي معدوم كردن ميليونها راس دام است.
9937/9102
سنندج - ايرنا - دامپزشكي كردستان در اطلاعيه اي با اشاره به گزارش بروز مواردي از بيماري تب برفكي در برخي استان هاي كشور از دامداران استان خواست از خريد و جابجايي هر گونه دام فاقد گواهي بهداشتي خودداري كنند.