كاوه كاشاني، دوشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: ميگرن، نوعي بيماري با زمينه ژنتيكي و يكي از شايعترين بيماري هاي مغز و اعصاب است كه بر روي افراد در سراسر جهان تاثير ميگذارد.
وي بيان كرد: ميگرن، يك اختلال در سيستم عصبي مركزي است و شايعترين نوع سردرد اوليه است كه تنها نشانه هاي آن سردرد نيست بلكه همراه با سردرد و يا قبل از شروع آن علائم ديگري نيز آشكار مي شود.
كاشاني با اشاره به تفاوت اصلي ميگرن با سردرد اظهار داشت: ميگرن يك بيماري است اما سردرد ميتواند خود نشانه يك بيماري باشد.
وي ادامه داد: به طور معمول سردردهاي ميگرني، يك طرف سر و نزديك به شقيقه و چشم، ايجاد ميشود و بين چهار تا 72 ساعت طول مي كشد اما در سردرد معمولي درد در اطراف پيشاني است.
اين متخصص مغز و اعصاب افزود: نوع درد در ميگرن به صورت شديد، ضربان دار و يا تپش دار است و به طور مكرر و دورهاي رخ ميدهد و فرد در اين حالت با فشار روي سر تلاش مي كند، جلوي سردرد خود را بگيرد اما در سردرد معمولي، فشار ملايم و كنُد است.
كاشاني بيان داشت: برخي از بيماران ممكن است پيش از آغاز ميگرن، تغييراتي در خلق و خوي آنها ايجاد شود و به عنوان مثال تحريك پذير، برانگيخته، و يا افسرده شوند.
به گفته وي، برخي ديگر از افراد قبل از شروع ميگرن ممكن است، بو و يا طعم هاي خاصي را احساس كنند و يا دچار
خستگي، خميازه هاي مكرر يا تنش عضلاني شوند.
كاشاني افزود: حدود يك چهارم از افراد ممكن است با موارد ياد شده مواجهه شوند و اين موضوع تا 24 ساعت پيش از هر گونه سردردي اتفاق بيفتد.
متخصص مغز و اعصاب بيمارستان دكتر علي شريعتي فسا اضافه كرد: استرس و هيجانهاي شديد، بيخوابي، پُر خوابي، گرسنگي، خستگي، مصرف بعضي از غذاهاي خاص مانند انواع پنير، ادويه، بعضي غذاهاي كنسرو شده، ترشي، آلودگيهاي زيستمحيطي اعم از آلودگي هوا و گرد و غبار، برخي از بوها، تغييرات فشار هوا، ضربه به سر و تغييرات هورموني قاعدگي از عوامل تاثيرگذار در بروز و شدت ميگرن هستند.
كاشاني اظهار داشت: ميگرن عمدتا از روي نشانه هاي آن تشخيص داده ميشود اما پزشك ممكن است انجام اسكن مغزي را تجويز كند تا منشا بيماري هاي ديگري كه موجب سردرد مي شوند مانند، تومور مغزي يا خونريزي مغزي را تشخيص دهد.
وي گفت: هر سردرد جديدي كه به طور غير معمول شديد است يا بيش از چند روز به طول مي انجامد بايد توسط پزشك مورد بررسي قرار بگيرد.
كاشاني ادامه داد: همچنين افراد بايد الگوي تغييرات سردرد، مانند محرك هاي جديد، را با پزشك در ميان گذارند و اگر سردرد همراه با گيجي، تب، سفتي گردن يا فلجي همراه است بايد به فوريت هاي پزشكي مراجعه كنند.
9653 /6118
شيراز-ايرنا- متخصص مغز و اعصاب بيمارستان دكتر علي شريعتي فسا با تاكيد بر اينكه افرادي كه مبتلا به ميگرن هستند حتما بايد براي درمان آن اقدام كنند، گفت: سردردهاي ميگرني مي توانند خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي و سكته مغزي را افزايش دهند.