۱۹ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۱۸
کد خبر: 83164703
T T
۰ نفر

آنفولانزا 57 كردستاني را بستري كرد

۱۹ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۱۸
کد خبر: 83164703
آنفولانزا 57 كردستاني را بستري كرد

سنندج - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: با شيوع موج اول آنفولانزا در استان، 57 مبتلا به اين بيماري در مراكز درماني بستري شدند.

فرزام بيدارپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: از 175 بيماري كه با علائم شديد تنفسي به مراكز درماني استان مراجعه كرده بودند، نمونه گيري انجام شد و در نهايت 57 بيمار مبتلا به آنفولانزا بستري شدند.
وي افزود: افراد در معرض خطر مانند بيماران قلبي، ريوي، ‌افراد بالاي 60 سال از بيماراني بودند كه در مراكز درماني بستري شده اند.
بيدارپور با تاكيد بر لزوم توجه شهروندان به توصيه‌هاي بهداشتي يادآور شد: شست و شوي مداوم دست ها باعث قطع زنجيره انتقال عفونت هاي ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني از جمله آنفولانزا و سرماخوردگي مي‌شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كردستان با اشاره به علائم اين بيماري تاكيد كرد: علائم ابتلا به آنفولانزا شامل سردرد شديد، افزايش ناگهاني دماي بدن به بيش از 39 دجه، درد عضلاني شديد، ضعف و خستگي طولاني مدت، سرفه دائمي خشك و شديد و اسهال و شكم درد بويژه در كودكان است.
وي گفت: ويروس اين آنفولانزا همانند ويروسي است كه سال هاي گذشته هم در فصل سرما گريبانگير افراد مي شد و هيچ تفاوتي با آن ندارد.
بيماري آنفولانزا يك عفونت حاد ويروسي دستگاه تنفسي است كه در صورت سالم و فعال بودن سيستم ايمني فرد مبتلا، عوارض بيماري بعد از طي دوره چند روزه تخفيف يافته و بهبودي حاصل مي‌شود.
در افراد مبتلا به بيماري هاي مزمن و نقص ايمني و در موارد همه‌ گيري، عوارض بيماري شديدتر و مرگ‌ و مير بيشتري دارد.
آنفولانزا معمولا در فصول سرد سال بخصوص دي ‌ماه و بهمن‌ ماه به دليل ازدحام بيشتر شيوع و احتمال انتقال آن افزايش مي‌ يابد زيرا در زمستان و پاييز مردم تمايل بيشتري دارند كه در فضاهاي سرپوشيده بمانند، همين مساله عامل تسريع انتقال ويروس از فردي به فرد ديگر است.
اين بيماري بعد از يك دوره نهفته يك تا2 روزه يعني از زماني كه فرد با شخص مبتلا به آنفولانزا يك تا 2روز در تماس است، ظاهر مي‌شود.
دوره بيماري آنفولانزا را 3 تا 5 روز است ولي اين دوره در بيماران با قواي جسمي كمتر مانند كودكان و سالمندان ممكن است 7 تا 10 روز نيز طول بكشد.
9937/9102