سرمایه گذاری سالانه 1200 میلیارد تومانی در حوزه مكانیزاسیون كشاورزی

تهران- ایرنا- رییس مركز توسعه مكانیزاسیون كشاورزی گفت: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاكنون سالانه یك هزار تا 1200 میلیارد تومان در حوزه ماشین های كشاورزی سرمایه گذاری و تسهیلات پرداخت شده است.

به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد كشاورزی، «كامبیز عباسی» در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی ماشین های كشاورزی، نهاده ها و سیستم های نوین آبیاری افزود: در پنج سال اخیر حدود 92 هزار تراكتور و 220 هزار دستگاه ادوات كشاورزی در اختیار كشاورزان قرار داده شده است.
وی ادامه داد: امسال در شرایط سخت تحریم نزدیك به 14 هزار دستگاه تراكتور و حدود 500 دستگاه كمباین برداشت غلات وارد مزارع شده است.
رییس مركز توسعه مكانیزاسیون كشاورزی با بیان این كه 95 درصد نیازهای ماشین آلات كشاورزی كشور توسط صنعتگران داخلی تولید می شود، گفت: تنها 5 تا 10 درصد نیازهای ماشین های كشاورزی از طریق واردات تامین می شود.
عباسی خاطرنشان كرد: ایران در حوزه ماشین های كشاورزی صادركننده به كشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان و همچنین به حوزه آفریقا و آمریكای جنوبی است.
وی همچنین گفت: ماشین های كشاورزی تولید ایران به لحاظ كیفیت دارای مزیت صادراتی است و از نظر قیمت 40 تا 60 درصد ارازنتر از برندهای مطرح دنیا می باشد.
رییس مركز توسعه مكانیزاسیون كشاورزی درباره نرخ تسهیلات بانكی برای تولید ماشین های كشاورزی اظهار داشت: تسهیلات بانكی در این حوزه با نرخ 15 درصد ارایه می شود ضمن آن بسته اشتغال نیز در كنار خط اعتباری مكانیزاسیون تامین شده كه نرخ سود آن برای مناطق مرزی چهار درصد و برای مناطق غیر مرزی با نرخ سود 6 درصد است.
عباسی افزود: توسعه مكانیزاسیون منجر به افزایش خود اتكایی و كیفیت محصولات استراتژیك مانند گندم و چغندرقند شده است.
وی در پاسخ پرسشی درباره نقش مكانیزاسیون در توسعه كشاورزی حفاظتی، گفت: مهم ترین ركن كشاورزی حفاظتی، «كم خاك ورزی» و «بی خاك ورزی» است و تجهیزاتی كه این كار را می كنند خاك ورزی های حفاظتی و بذركارهای كشت مستقیم هستند و در این زمینه در كشور ما تولید كننده بذر كار كشت مستقیم به اندازه كافی وجود دارد.
عباسی افزود: سالانه در كشور حداقل چهار هزار و 500 هزار دستگاه بذر كار تولید می شود كه 50 درصد آنها بذر كارهای كشت مستقیم است و می توانند در بقایای گیاهی، محصولات واكشت كنند.
رییس مركز توسعه مكانیزاسیون كشاورزی ادامه داد: در چند سال اخیر 2 تا 2.5 میلیون هكتار از اراضی كشور زیر پوشش روش های كم خاك ورزی و بی خاك ورزی قرار گرفته است.
وی تصریح كرد: در هر هكتار از این اراضی به طور میانگین سه هزار تا چهار هزار متر مكعب آب صرفه جویی می شود.
عباسی اظهار داشت: قیمت بذركارهای كشت مستقیم تولید ایران در مواردی یك پنجم تا یك ششم قیمت بذركارهای خارجی هستند و كیفیت آنها بسیار نزدیك به نشان های وارداتی است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اعتبار پیشنهادی بخش مكانیزاسیون كشاورزی در لایحه بودجه 98 گفت: ما حدود 2 هزار میلیارد تومان پیشنهاد تسهیلات را در حوزه مكانیزاسیون كشاورزی داده ایم كه حدود 30 تا 40 درصد آن تسهیلات با كارمزد 4 درصد و 6 درصد و حدود 60 تا 70 درصد تسهیلات با كارمزد 15درصد است؛ این اعتبارات از محل خط اعتباری مكانیزاسیون كشاورزی است و پیش بینی می كنیم با سیاست های ریالی مانند كاهش نرخ سود و افزایش طول دوره پرداخت تسهیلات بر مشكلات ارزی فائق آییم.
عباسی در عین حال نقل و انتقال پول را از مشكلات حوزه مكانیزاسیون در شرایط تحریم عنوان كرد و اظهار داشت: همه كشورهای صاحب صنایع كشاورزی مانند آلمان، ایتالیا، فرانسه، كره و ژاپن در زمینه ماشین های كشاورزی با ایران مراوده دارند و فعالند اما نقل و انتقال پول برای ما مشكل ایجاد كرده است.

**پیشنهاد تخصیص 300 میلیون دلار به سامانه های نوین آبیاری
معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی نیز اعلام كرد این وزارتخانه پیشنهاد كرد كه در سال 98، 300 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری اختصاص یابد.
به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد كشاورزی، «علیمراد اكبری» در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی ماشین های كشاورزی، نهاده ها و سیستم های نوین آبیاری افزود: در سه سال اخیر یك میلیارد و 500 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح سامانه های نوین آبیاری در اراضی كشاورزی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر تخصیص اعتبار صندوق توسعه ملی، یك هزار میلیارد تومان نیز در لایحه بودجه 98 برای اجرای طرح سامانه های نوین آبیاری در اراضی كشاورزی پیشنهاد شده است.
معاون وزیر جهاد كشاورزی گفت: با توجه به تولید لوازم و تجهیزات آبیاری های نوین در كشور، این توان وجود دارد كه سالانه بیش از 400 هزار هكتار از اراضی كشاورزی را به سامانه های نوین آبیاری مجهز كنیم.
اكبری در پاسخ به پرسشی درباره نقش تحقیقات در ارتقای كیفی لوازم و تجهیزات آبیاری گفت: نام این لوازم و تجهیزات از دو مسیر مركز آزمون مكانیزاسیون كشاورزی و مركز تحقیقات مهندسی و فنی می گذرد و گواهینامه دریافت می كنند.
به گزارش ایرنا، سومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات كشاورزی و سیستم های نوین آبیاری، صنایع، فناوری ها و خدمات وابسته» امروز با حضور 150 شركت كننده داخلی و یك شركت كننده خارجی از كشور اسپانیا در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز بكار كرد.
این در حالی است كه پارسال 50 شركت خارجی در این نمایشگاه حضور داشتند.
این نمایشگاه به مدت چهار روز ادامه دارند و در ساعت های 10 تا 18 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران (بزرگراه چمران) پذیرای علاقه مندان است.
اقتصام**9189**1336
۰ نفر