به گزارش ایرنا، به نقل از تارنمای 'اسپوتنیك'،راویش كومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند در گفت وگو باخبرنگاران افزود:هند در راستای دستیابی به امنیت انرژی ،ارتباط خود را با كشورهای مختلف حفظ می كند.
این سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه هند دو روز پس از تهدید آمریكا در خصوص وضع تحریم های شدیدتر علیه ایران بیان می شود.
'مایك پامپئو' وزیر امور خارجه آمریكا چندی پیش از كشورهای مختلف خواسته بود كه خرید نفت از ایران را كاهش دهند.
پس از خروج آمریكا از توافق هسته ای ایران یا برجام در ماه مه (اردیبهشت)، این كشور به كشورها برای توقف واردات نفت از ایران فشار وارد كرد.
بخشی از تحریم های آمریكا علیه ایران در ششم ماه اوت (15 مرداد) اجرایی شدند درحالی كه تحریم های ایران در بخش انرژی در چهارم ماه نوامبر (13 آبان) به اجرا گذاشته شدند.
آمریكا در ماه نوامبر(آبان) سال 2018 با اعطای معافیت به هشت كشور از جمله هند برای ادامه واردات نفت از ایران موافقت كرد.
هفته گذشته یك مقام هندی تایید كرد كه دهلی نو پرداخت بهای نفت ایران با استفاده از روپیه را آغاز كرده است. ارزش واردات نفت هند از ایران بین ماه های آوریل تا نوامبر(فروردین تا آبان) سال 2018 حدود 11 میلیارد دلار بود كه 90 درصد این واردات مربوط به نفت خام می شود.
هند همچنین با افتتاح یك شعبه بانك پاسارگاد در شهر بمبئی موافقت كرده است تا مسائل مالی موجود میان دو كشور تسهیل یابند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در سفر هفته گذشته خود به دهلی نو برای شركت در كنفرانس بین المللی 'رایسینا' اعلام كرد كه تهران قابل اعتمادترین تامین كننده انرژی برای هند است و این كشور اجازه نخواهد داد روابط میان دو كشور خدشه دار شود.
هند پس از دریافت معافیت از تحریم های ایران، می تواند روزانه 300 تا 350 هزار بشكه نفت خام از تهران نفت وارد كند.
معافیت شش ماهه هند در ماه مارس(اسفند) به پایان خواهد رسید اما انتظار می رود كه این كشور درخواست تمدید این معافیت ها را به واشنگتن ارائه كند.
آساق**267**1600
دهلی نو-ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه هند اعلام كرد به رغم تحریم های آمریكا دهلی نو برای تامین نیاز خود به انرژی به واردات نفت از ایران ادامه می دهد.