به گزارش ايرنا، عبداله فتح اله زاده شامگاه شنبه در يك گفت و گوي خبري در مهاباد اظهار داشت: تاكنون 70 درصد از مطالبه هاي چغندركاران استان از پنج كارخانه قند استان پرداخت شده و مابقي آن نيز برابر تمهيدات بعمل آمده در كميته ساماندهي اين محصول تا پيش از پايان امسال پرداخت مي شود.
وي با بيان اينكه بيشترين ميزان چغندر توسط كارخانه قند اروميه خريداري شده، افزود: قيمت چغندرقند بهاره با عيار 16 درصد حدود سه هزار و 122 ريال از بابت هر كيلوگرم با احتساب كرايه حمل و نقل است.
وي همچنين با بيان اينكه ناظران فني در سطح كارخانجات قند بر ميزان عيارسنجي محصول نظارت دقيقي دارند، ادامه داد: آذربايجان غربي به لحاظ سطح زير كشت، توليد در واحد سطح و ميزان درصد عيار قند در كشور داراي رتبه نخست كشوري است.
فتح اله زاده بيان كرد: چغندرقند يكي از محصولات اساسي و ماده اوليه صنايع قند و شكر استان بوده و از لحاظ اقتصادي و اشتغالزايي از اهميت ويژه اي برخوردار است؛ بطوريكه اين استان با دارا بودن پنج كارخانه قند، نقش عمده اي در توليد شكر و خودكفايي كشور در تامين اين محصول و جلوگيري از خروج ارز از كشور را دارد.
وي گفت: با اجراي طرح هاي حمايتي از كشاورزان استان و اختصاص نامحدود تسهيلات بانكي در قالب اعتبارات خط ويژه مكانيزاسيون و برنامه هاي ترويجي هم اكنون بيش از 85 درصد مراحل توليد چغندرقند در استان به صورت مكانيزه انجام مي شود كه نقش مهمي در كاهش ضايعات و قيمت تمام شده محصول دارد.
فتح اله زاده با اشاره به اينكه براي اولين بار در سال جاري كشت نشائي چغندرقند در سطح 12 هكتار در حوضه آبريز درياچه اروميه انجام گرفت، گفت: در سال زراعي جاري نيز اين عمليات در سطح ۲۰۰ هكتار از اراضي استان اجرا مي شود.
وي با بيان اينكه اين اقدام با هدف صرفه جويي در مصرف آب در مزارع چغندرقند اجرايي شده، اضافه كرد: در اين شيوه كشت، تعداد دفعات آبياري پنج تا 6 نوبت در زراعت چغندرقند كاهش مي يابد و به صرفه جويي ۵۰ درصدي در مصرف آب منجر ميشود.
به گزارش ايرنا و بر اساس برنامه هاي ستاد احياي درياچه اروميه در بخش كشاورزي و اجراي الگوي كشت در حوضه آبريز درياچه اروميه، در سال زراعي گذشته 30 هزار و 652 هكتار از اراضي استان زير كشت اين محصول رفته بود كه 17 درصد كمتر از سال قبل از آن است.
ميزان توليد اين محصول در سال گذشته 2 ميليون و 390 هزار تن بود كه پيش بيني مي شود امسال به 2 ميليون تن كاهش يابد.
چغندرقند به دليل مصرف بالاي آب يكي از محصولات كشاورزي نامناسب كشت شده در حوضه آبريز درياچه اروميه است كه با وجود اين امر، كشاورزان هنوز اصرار به كشت اين محصول دارند.
6185/3072
مهاباد - ايرنا - معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: تمامي مطالبات چغندركاران از كارخانه هاي قند استان تا 15 اسفند سال جاري به طور كامل پرداخت مي شود.