خانا، نویسنده كتاب آینده آسیا، در گفت وگو با روزنامه 'نیكی' ژاپن گفت، آمریكا تصور می كند چین را سركوب و محدود خواهد كرد اما، درواقع، آمریكا محكوم به شكست است. به زعم من، نتیجه جنگ تجاری آمریكا و چین، تسریع روند آسیایی سازی آسیا، وابستگی بیشتر متقابل اقتصادی و سیاسی كشورهای آسیایی و بازگشت به سیستم چندقطبی است كه در آن هیچ كشوری به تنهایی بر منطقه مسلط نباشد.
وی با اشاره به منابع گاز و نفت در غرب آسیا، فناوری در شمال شرق آسیا، نیروی كار ارزان در جنوب شرق آسیا و تولید مواد غذایی در آسیا، افزود، صاحبنظران غربی اغلب از دید انگلیس و آمریكا به توسعه آسیا نگاه می كنند، دیدی كه آسیا را در وجود یك قدرت برتر و استعماری به نام چین خلاصه می كند كه از طریق سرمایه گذاری در زیرساخت ها و بدهی مالی در حال توسعه است.
به اعتقاد خانا، رویكرد تجاری تقابلی 'دونالد ترامپ' در قبال چین نشان دهنده درك نكردن پویش های اقتصادی و سیاسی منطقه است. رابطه تجاری چین با همسایگانش بسیار قدیمی تر از رابطه تجاری اش با آمریكاست. رابطه تجاری اروپا و چین بسیار قدیمی تر از رابطه با آمریكاست. آمریكا صادر كننده بیشترین تكنولوژی به چین نیست.
وی افزود، جنگ تجاری آمریكا و چین به شركت هایی آمریكایی كه با چین داد و ستد دارند، لطمه می زند. شركت های چینی و احتمالا شركت های سایر كشورهای آسیایی با جایگزین كردن كالاهای سایر كشورهای آسیایی و اروپایی، به دنبال به حداقل رساندن خطر آشفتگی های سیاسی بیشتر هستند. داشتن این تصور كه آسیا میدان نبرد قدرت های رقیب و درگیر بازی حاصل جمع صفر است، باعث شده است آمریكا تصمیات زیانبار و دارای نتیجه عكس بگیرد. آمریكا از پیوستن به سازمان ها و برنامه های تحت مدیریت چین، مانند طرح یك كمربند، یك جاده و بانك سرمایه گذاری زیرساخت آسیا خودداری كرده است. بسیاری از تصمیمات آمریكا نتیجه نداشتن شناخت است و در نهایت مایه پشیمانی است.
آساق**1088**1663**
تهران - ایرنا - 'پاراگ خانا'، نویسنده آمریكایی هندی تبار، معتقد است، آمریكا در آینده آسیا جایی ندارد، آینده جهان به منطقه آسیا گره خورده است و جنگ تجاری آمریكا و چین موجب تسریع روند همگرایی اقتصادهای آسیا و تضعیف نقش آمریكا در این منطقه می شود.