۲۳ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۲۵
کد خبر: 83168704
T T
۰ نفر
هزینه های جاری سال آینده 9 درصد افزایش می یابد

تهران-ایرنا- سخنگوی كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: در لایحه بودجه سال 1398 كل كشور هزینه‌های جاری معادل 320 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده كه نسبت به سال قبل 9 درصد رشد می یابد.

«محمد مهدی مفتح» با تشریح جلسه امروز - یكشنبه- این كمیسیون كه با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، افزود: دولت بودجه را در دو سطح تقدیم مجلس كرد، سطح اول 407 هزار میلیارد تومان و در سطح دوم با پیش‌بینی برخی از ارقام كه اگر آنها تحقق پیدا كند، 40 هزار میلیارد تومان دیگر نیز به این بودجه اضافه می‌شود و در مجموع 447 هزار میلیارد تومان می‌شود.
وی ادامه داد: در سطح منابع درآمد بودجه، منابع عمومی و شركت‌ها را داریم كه در كمیسیون تلفیق در حال بررسی است و در سطح مصارف، تصویر كلی كه دولت در قالب بودجه تقدیم مجلس كرده است.
سخنگوی كمیسیون تلفیق مجلس یادآور شد: هزینه‌های جاری معادل 320 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده كه رشد آن نسبت به سال قبل 9 درصد است و تنها موردی كه رشد پیدا كرده است حقوق و دستمزد است كه 20 درصد رشد نشان می دهد.
مفتح خاطرنشان كرد: در لایحه بودجه سال آتی بخش عمرانی 62 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده كه دقیقاً رقم سال گذشته است و رشدی نداشته است.
وی یادآور شد: در لایحه بودجه 98 برای بخش تملك مالی نیز 22 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده كه نسبت به سال گذشته حدود 19 درصد كاهش را شاهد هستیم.
سخنگوی كمیسیون تلفیق مجلس همچنین گفت: اعداد بزرگ بودجه متعلق به حقوق و دستمزد است كه 95 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده، در حوزه رفاه اجتماعی 122 هزار میلیارد تومان و در حوزه بازپرداخت اوراق امور مالی 19.2 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است كه از بودجه امسال بتوانیم پرداخت در سال 98 داشته باشیم.
وی ادامه داد: از نظر میزان كسب درآمدهای دولت در حوزه درآمد مالیاتی 126 هزارمیلیاردتومان پیش بینی شده است و در خصوص درآمد حاصل صادرات نفت با این موانع صادرات نفت میانگین 1.5 میلیون بشكه نفت در روز پیش بینی شده و قیمت هر بشكه نفت 54 دلار در نظر گرفته شده است.
سخنگوی كمیسیون تلفیق مجلس یادآور شد: همچنین تسعیر قیمت ارز برای كالاهای اساسی چهار هزار و 200 تومان و برای بقیه كالاها هشت هزار تومان در نظر گرفته شده است كه متوسط پنج هزار و 500 تومان در نظر گرفته شده است.
مفتح افزود: از درآمدهای ارزی براساس قوانین بالادستی و قانون برنامه باید مقداری به صندوق توسعه ملی واریز شود كه برای سال 98، 20 درصد برای صندوق توسعه ملی ، 14.5 درصد برای شركت نفت و مابقی برای كل بودجه پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان كرد: براین اساس 6.6 میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی، 4.8 میلیارد دلار برای شركت نفت و گاز و سهم دولت رقمی حدود 21.7 میلیارد دلار خواهد بود كه در مجموع سعی شده لایحه دولت به نحوی واقع بینانه پیش بینی شود تا در سال آینده تصمیمات درستی گرفته شود.

** ‌چگونگی افزایش حقوق كارمندان و افراد تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی را دقیق بررسی می كنیم‌
سخنگوی كمیسیون تلفیق با بیان این كه این كمیسیون در بررسی های خود تلاش می كند به این اطمینان برسد كه این اعداد تحقق پذیر است، یادآور شد: به همین دلیل در فرآیند رسیدگی به لایحه بودجه وقت زیادی را برای بررسی كلیات قرار دادیم و نماینده دولت به طور كامل لایحه، اعداد ، ارقام و اهداف و درآمدها و هزینه ها و همچنین استدلال های پشتیبان را تشریح كرد.
مفتح تصریح كرد: نمایندگان هم موارد مدنظر خود را بیان كردند و بعد از آن دیوان محاسبات و مركز پژوهش ها نظرات خود را ارایه می كنند و بعد از گذشت این مراحل كلیات بودجه به رای كمیسیون گذاشته می شود و وارد بررسی جزییات می شویم.
وی همچنین گفت: ما بدنبال این هستیم جهت گیری بودجه و مشكلات احتمالی سال آینده ، ‌چگونگی افزایش حقوق كارمندان و چگونگی حمایت از افراد تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی را به صورت دقیق بررسی كنیم،‌ همچنین دیگر هدف گذاری در اسناد بالادستی در كمیسیون تلفیق بررسی می شود و بعد از آن به رای می گذاریم و سپس واردجزییات می شویم.
وی ابراز امیدواری كرد با بررسی جامع و كامل این لایحه گزارشی را به صحن علنی تقدیم كنیم كه در تصویر كاملی وضع اقتصادی كشور در سال آینده را مدیریت كند.
سخنگوی كمیسیون تلفیق مجلس خاطرنشان كرد: این كمیسیون طبق آیین نامه دوهفته فرصت بررسی این لایحه را دارد كه تا دوهفته دیگر قابل تمدید است اما براساس روال گذشته احتمالا طی سه هفته كار این كمیسیون به اتمام می رسد.

**بدهی دولت در محدوده قابل قبولی است
مفتح در ادامه به بدهی های دولت اشاره كرد و یادآور شد: یكی از نكات مهم در بودجه بدهی هایی است كه برای دولت ایجاد شده است. ما در قانون رفع موانع تولید دولت را مكلف كردیم كه گزارش سالانه بدهی ها و مطالبات دولت را بعد از تایید سازمان حسابرسی به مجلس ارایه كنند.
وی گفت: برهمین اساس این گزارش ارایه شد و براساس آن بدهی دولت در 29 اسفند 96 ، 282.8 هزارمیلیاردتومان است و مطالبات در دولت در این تاریخ 139 هزار میلیاردتومان است كه بدهی خالص دولت 143 هزار میلیاردتومان می شود كه این رقم بزرگی نیست.
نماینده مردم تویسركان در مجلس با بیان این كه بدهی دولت در سه سطح طبقه بندی شده است، گفت: بدهی به اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی 60 هزارمیلیادتومان،‌ موسسات و نهادهای عمومی و غیردولتی 69.4 هزار میلیاد تومان و بانك ها و موسسات مالی و اعتباری 86.1 هزارمیلیاردتومان است.
مفتح افزود: طبق این گزارش بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی 69.3 هزارمیلیارتومان ، بدهی به اشخاص دارنده اوراق بدهی (سررسید نشده) 55.8 هزارمیلیارتومان ، بدهی به بانك ها 49.7 هزار میلیار تومان و بدهی به بانك مركزی 42.4 هزار میلیار تومان است.
وی ادامه داد: تصوری كه وجود داشت این بود كه دولت بدهی فراوانی دارد اما این طور نیست و اعداد نشان می دهد كه این بدهی در محدوده قابل قبولی است.
مفتح یادآور شد: از سال 92 تا 97 ،‌136 هزارمیلیارتومان اوراق بهادار منتشر شده است كه در لایحه بودجه سال 98 هم میزان اوراق بهادار 77 هزارمیلیارتومان پیش بینی شده است این در حالی است كه طبق برنامه ششم میزان اوراق بهادار باید حداكثر 44.5 هزارمیلیارتومان باشد.
این نماینده مردم در دولت دهم گفت: دولت برای تسویه اوراق در سال 98 اعداد و ارقامی را در بودجه پیش بینی كرده است تا بدهی دولت افزایش پیدا نكند.
سیام**1058**1336
۰ نفر