۲۴ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۵۴
کد خبر: 83169879
T T
۰ نفر
جهانگیری: نخبگان برای عبور از شرایط تحریم به دولت كمك كنند

تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری مراقبت از سلامت بهداشتی و روانی مردم در شرایط تحریم را ضروری دانست و گفت: نخبگان و دانشمندان كشور باید برای عبور از این شرایط به دولت كمك كنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «اسحاق جهانگیری» صبح امروز - دوشنبه - در بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی اظهار داشت: دانشمندان، محققان و دانشمندان، دولت را یاری كنند تا عزتمندانه تحریم ها را مدیریت و از آن عبور كنیم.
وی تاكید كرد: باید از سلامت بهداشتی و روانی مردم در شرایط تحریم مراقبت كنیم تا جامعه آسیب نبیند به همین جهت دولت اعتبار و بودجه مناسبی تصویب كرده است اما نیازمند حمایت و همه نخبگان و مشاركت بخش خصوصی هستیم.
معاون اول رییس جمهوری تصریح كرد: جامعه پزشكان از معتبرترین گروه ها نزد مردم هستند و می توانند به پشتوانه دانش و تخصص و ابزارها و دستاوردهای خود و همین اعتبار به عنوان سرمایه اجتماعی به دولت برای عبور از شرایط كنونی و حفظ و ارتقای سلامت جامعه كمك كنند.
جهانگیری همچنین گفت: در این شرایط كه با تهدیدها و تنگناها مواجه هستیم مسئولیت اصلی حفظ سلامت و بهداشت جامعه به عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی و معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری به عنوان نهاد حكومتی و همیاری و همیاری موسسات دانش بنیان و مراكز علمی و تحقیقاتی كشور است.
وی از صدا و سیما نیز خواست گزارش ها و دستاوردهایی كه امروز در این جشنواره ارایه شد را برای مردم اطلاع رسانی كند تا هموطنان آگاه شوند كه متخصصان و دانشمندان این سرزمین چه اقدامات بزرگی پس از انقلاب اسلامی انجام داده اند.
معاون اول رییس جمهوری همچنین با قدردانی از تمام پژوهشگران دانشمندان و محققان عرصه پزشكی و مراكز تحقیقاتی و پژوهشی كه در طول 24 دوره جشنواره علوم پزشكی رازی برگزیده شدند و جایزه دریافت كرده اند به آنها تبریك گفت.

**بخش پزشكی و بهداشتی جامعه همیشه در صدر اولویت ها و مسایل كشور است
جهانگیری در ادامه سخنان خود به آغاز جشن های چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اشاره كرد و افزود: باوجود همه محدودیت ها و مشكلاتی كه وجود داشته موفقیت های بی شماری در این سال ها در بخش های مختلف به ویژه در حوزه پزشكی و سلامت كشور به دست آمده است و لازم است رسانه ها به خصوص صدا و سیما گزارش هایی را كه امروز در این مراسم بیان شد، بارها پخش كنند تا مردم هم در جریان این دستاورد ها قرار بگیرند.
وی تصریح كرد: بخش پزشكی و بهداشتی جامعه همیشه در صدر اولویت ها و مسایل كشور قرار دارد دستاوردهای كم نظیری هم در این عرصه به دست آمده است و به همین دلیل باید تحقیقات و پژوهش همواره جز اصلی این حوزه باشد تا بتواند هر ساله دستاوردهای جدیدتری حاصل شود.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه جامعه ایران همواره دستخوش تغییرات جمعیتی، سیاسی، فرهنگی و بین المللی است، گفت: از طرفی جامعه با شرایط تهدید و تنگنا نیز مواجه است كه می تواند به صورت طبیعی بر مسایل اصلی ما مانند بهداشت و سلامت تاثیر گذاشته و محدودیت ایجاد كند كه حفظ وارتقا سلامت جامعه جز اصلی ترین وظایف دستگاه های حكومتی است.
جهانگیری همچنین گفت: دستاوردهای پزشكی و بهداشتی كشور در سطح ملی و بین المللی شكوفایی علمی را به نمایش گذاشته كه قادر است به نقاط ملی و بین المللی ارتقا یابد و جشنواره رازی می تواند بیانگر نمونه ای از همین دستاوردهای قابل ارائه، در سطح ملی و بین المللی است.

**اقتصاد دانش بنیان باید محور اصلی اقتصاد مقاومتی است
وی دستاوردهای پزشكی كشور پس از انقلاب اسلامی چه در دوران دفاع مقدس و چه پس از این دوران را جز برترین دستاوردهای كشور و جز برگ های زرین در تاریخ انقلاب اسلامی عنوان كرد و گفت: مسئولان باید در چهلمین سال انقلاب باید در این بخش بیش از سایر بخش های اجرایی و اقتصادی فعالیت كنند.
وی افزود: در بخش صنعت روزی وارد كننده همه كالاهای صنعتی بودیم اما امروز در خیلی از رشته های صنعت كارخانه ساز شده ایم و طراح كارخانه شده این ودر مناقصات بین المللی در مناقصه های بین المللی ساخت نیروگاه شركت می كنیم و در بسیاری از تجهیرات پزشكی كه در داخل می سازیم را هم صادر می كنیم.
معاون اول رییس جمهوری با تاكید بر ضرورت توسعه پایدار در ایران تصریح كرد: توسعه و دستاوردهای علم و فناوری سنگ زیربنای توسعه است و می تواند باعث استحكام ایران و نظام شود.
جهانگیری، اقتصاد دانش بنیان را محور اصلی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی نسخه ای است كه ما برای اقتصاد كشور در مقطع فعلی و برای عبور از شرایط سخت تدوین كرده ایم؛ اقتصاد باید متكی به اندیشه و دانش فرزندان این كشور باشد اگر اقتصاد متكی به مغز فرزندان این كشور دانش بنیان باشد و اگر توسعه علم و فناوری زیر بنای اصلی توسعه كشور باشد آینده مطمینی در انتظار كشور مردم و جوانان كشور خواهد بود.
جهانگیری مسئولیت اصلی برنامه ریزی توسعه بر مبنای علم و فناوری را متوجه وزارتخانه های علوم و تحقیقات و بهداشت درمان و آموزش پزشكی و همچنین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری به عنوان دستگاه های حكومتی دانست و گفت: دانشمندان و بزرگان كشور كه در بخش های مختلف در دانشگاه ها كه مشغول فعالیت علمی هستند، باید در این زمینه فعالیت كنند.

**باید برای برون رفت از شرایط دشوار برنامه داشته باشیم
معاون اول رییس جمهوری همچین گفت: شرایط دشوار و خطیر كنونی باید برای همه نخبگان كشور باید بازگو شود و توضیح داده شود كه امروز چه مشكلاتی ایران را تهدید می كند.
جهانگیری افزود: برای برون رفت از این شرایط دشوار اول باید خوب به مشكلات و شرایط واقف بوده و به مسائل مردم آگاه باشیم و در مرحله بعد برای خارج شدن از این شرایط، برنامه داشته باشیم.
وی بیان كرد: برای برنامه ریزی برون رفت از این شرایط مكرر به سوی دانشگاه و دانشگاهیان دست دراز كرده ام، با 13 دانشگاه برتر دانشگاه های وزارت علوم حدود 6 ماه جلسه برگزار كرده ام و از آن ها خواسته ام كه كشور و مردم ایران نیازمند هستند از این مشكل كه ناخواسته تحمیل شده است فكر كنند و برنامه بدهند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: یك زمانی آمریكایی های هسته ای را بهانه كرده بودند و ما یا مذاكره نمی كردیم و یا خوب مذاكره نمی كردیم؛ ممكن بود برخی بگویند «شما هم مشكل دارید، خوب مذاكره كنید تیم مذاكره كننده قوی بگذارید و بنشینید گفت و گو كنید» كه البته ؛ ما نیز همه این كارها را انجام دادیم، با 6 قدرت بزرگ دنیا مذاكره و به توافق رسیدیم و شورای امنیت نیز توافق بین المللی را تایید كرد؛ اما آمریكایی ها با قلدری و یك طرفه از برجام خارج شدند و مجدد ایران را تهدید و تحریم كردند

**باید مقابل آمریكایی ها ایستادگی كرد
معاون اول رییس جمهوری افزود: عزت یك ملت و كشور اجازه نمی دهد هر كس خواست با عزت و حیثیت ملت بازی كند، باید مقابل آمریكایی ها ایستادگی كرد و آنها را پای منطق و عقل و گفت و گو رساند.
جهانگیری با تاكید بر این كه «برای مدیریت عزتمندانه تحریم ها و اداره كشور باید راهكار و برنامه داشته باشیم» افزود: نخبگان و صاحب نظران جامعه در مقطع فعلی می توانند نقش داشته باشند و به كشور كمك بكنند تا از این شرایط عبور كند دولت نمی تواند به تنهایی این دوران سخت را خوب مدیریت كند و پیش ببرد و از آن عبور كند.
وی توضیح داد: 13 دانشگاه وزارت علوم تدوین برنامه عبور را از شرایط تحریم را در اولویت و دستور كار اصلی خود قرار دادند؛ تیم های مشترك در زمینه مسائل اقتصادی، بانكی و سرمایه اجتماعی تشكیل دادند و نتاج را برای ما ارسال كردند و جلسه های مختلفی با رییسان دانشگاه ها و كارگروه ها گذاشتیم
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان كرد: پیام آن جلسه با دانشگاه ها این بود كه «دانشگاهیان در كنار دولت ایستاده اند و برای عبور از شرایط ست كشور برنامه تدوین می كنند تا از شرایط سخت پشت سر بگذاریم»؛ این پیام مهم را باید به جامعه منتقل كنیم.

** 97 درصد داروهای كشور ساخت داخل است
جهانگیری به گزارش های توانمندی پزشكی در جشنواره رازی اشاره و بیان كرد: ما از یك نظام پزشكی بسیار قوی،علمی و توانمند برخورداریم كه این توانمندی می تواند برای عبور از شرایط فعلی به كشور كمك كند.
وی تاكید كرد: سلامت جامعه مهمترین بخشی است كه در دوران تحریم باید مراقبت كنیم تا آسیب نبیند البته تا حد زیادی خوش بین هستیم و منابع آنرا نیز پیش بینی كرده ایم.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه 95 تا 97 درصد داروها ساخت داخل كشوراست، افزود: معاون فناوری رییس جمهوری گفتند كه برای این 97درصد حدود 500 میلیون دلار ارز اختصاص یافته و در این شرایط برای 3 تا 5 درصد باقیمانده كه داروی وارداتی است، یك میلیارد و 800 میلیون دلار ارز لازم است.
جهانگیری تاكید كرد: باید همت كنیم تا آن سه درصد داروی وارداتی را هم در داخل تولید كنیم و یا مصرف آن را كنترل كنیم تا میزان فشار به اقتصاد كشور در این شرایط كاهش یابد.

**جامعه پزشكی از گروه های معتبر در جامعه است
جهانگیری پزشكان كشور را یكی از معتبر ترین گروه های مورد اطمینان در جامعه برشمرد و گفت: در تمام نظرسنجی ها، جامعه پزشكی جز بالاترین رده اعتماده مردم ایران است؛ پزشكان گروهی هستند كه هم ابزار علمی و دانش و تخصص و هم سرمایه اجتماعی برای عبور از شرایط سخت كشور را دارند و كشور در این شرایط به این سرمایه اجتماعی نیازمند است.
جهانگیری تصریح كرد: پیشرفت ، اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی و همچنین توانمندی كه امروز در جامعه پزشكی وجود دارد برای امروز و آینده ایران سرمایه بزرگی است و باید قدردان آن باشیم و از آن به نحو مطلوب بهره ببریم.
به گزارش ایرنا، بیست و چهارمین دوره جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سعید نمكی سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و محمدباقر لاریجانی و رضا ملك زاده معاونان این وزارتخانه در تهران برگزار شد.
این جشنواره همه ساله به منظور تجلیل از محققین برجسته ایرانی و معرفی فعالیت های تحقیقاتی برتر علوم پزشكی با تاكید بر جنبه های نوآوری در دو بخش افراد حقیقی و مراكز تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه علوم پزشكی برگزار می‌شود.
در مرحله اول بیست و چهارمین دوره جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی 300 نفر شركت كننده در سه گروه علوم بالینی و سلامت، علوم پایه پزشكی و ابداعات، اختراعات و فناوری ثبت نام كردند، كه بر اساس بررسی ها و داوری ها، صبح امروز با حضور معاون اول رییس جمهوری و اهدای لوح از 11 برگزیده حقیقی و 18 برگزیده حقوقی تقدیر شد.
سیام*3070**1336