۲۴ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۴۵
کد خبر: 83170273
T T
۰ نفر
میزگرد «بررسی فرونشست زمین» در ایرنا سمنان برگزار شد

سمنان - ایرنا - میزگرد «بررسی پدیده فرونشست زمین» روز دوشنبه در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این میزگرد، ایرج رئیسیان مدیركل مدیریت بحران استانداری، علی اصغر ذوالفقاری مدیر گروه دانشكده كویرشناسی دانشگاه، محمد ابراهیم ذاكری رئیس گروه تلفیق و بیلان شركت آب منطقه ای استان و فرهاد عبدالشاه معاون اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان حضور داشتند.
مسوولان و صاحب نظران در میزگرد ایرنا، از پدیده فرونشست زمین، به عنوان زلزله خاموش و حادثه ای تدریجی در سال های اخیر نام بردند كه بی توجهی به آن خسارت های جبران ناپذیری را در سطوح مختلف به همراه دارد، اما با این اوصاف روند این پدیده قابل كنترل و پیشگیری است.
به گفته حاضران در میزگرد، تغییرات اقلیمی و خشكسالی های پیاپی و بلندمدت، نبود مدیریت در مصرف آب در بخش های مختلف شهری و صنعت و استفاده از روش های سنتی آبیاری در بخش كشاورزی طی سال های گذشته موجب شده است تا بخش قابل توجهی از منابع آبی كشور خشك شود و فرونشست سطح آب سفره های زیرزمینی را در بسیاری از مناطق كشور به همراه داشته باشد كه پیامد این اتفاقات فرونشست زمین است.
به باور كارشناسان، برداشت بی رویه از منابع آب های زیرزمینی در سمنان، كاهش بارندگی و افزایش دما منجر به خشكسالی ها در استان شده، كه خطر فرونشست در دشت های استان را تشدید كرده است.
كارشناسان در میزگرد عنوان كردند: اصلاح الگوی مصرف و در بخش كشاورزی، صنعت و آشامیدنی، فرهنگ سازی در استفاده بهینه از منابع آبی، آبیاری زمین های كشاورزی به روش های نوین، كاهش برداشت آب از سفره های زیرزمینی و اجرای طرح های آبخیزداری از عوامل تاثیر گذار در مقابله و پیشگیری از پدیده فرونشست زمین است.
به اعتقاد مسوولان، مجهز شدن چاه های آب به كنتور هوشمند، اجرای طرح های آبخیزداری و اصلاح الگوی كشت و ایجاد كشاورزی گلخانه ای از اقدام های موثر انجام شده به منظور مقابله با فرونشست زمین در استان سمنان است.
به گفته كارشناسان در بیش از 150 كشور جهان پدیده فرونشست رخ داده است و این پدیده مختص كشور ایران نیست، طبق تحقیقات انجام شده، پدیده فرونشست زمین 209 دشت از دشت‌های كشور از جمله دشت‌های كاشمر، تهران، مشهد، كاشان، سمنان، دامغان، گرمسار و رفسنجان را با مشكل مواجه كرده است.
بیشترین نرخ فرونشست زمین 30 سانتی متر بر سال مربوط به دشت های رفسنجان و كاشمر و كمترین نرخ فرونشست زمین چهار و سه دهم سانتی متر بر سال متعلق به دشت‌های جمكران و كاشان است .
در حالی كه در جهان نشست زمین بیش از چهار میلی متر در سال بحران نامیده می شود، به طور میانگین سالانه 10 تا 12 سانی متر در دشت سمنان، در دشت گرمسار هشت سانتی متر و 12 سانتی متر در دشت ایوانكی نشست زمین در دشت های استان رخ می دهد.
شرح كامل این میزگرد روز شنبه 29 دی 97 در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) سمنان منتشر می شود.
7342/6103