۲۵ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۲۴
کد خبر: 83171483
T T
۰ نفر

بافت تاريخي شهر نراق تعيين حريم شد

۲۵ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۲۴
کد خبر: 83171483
بافت تاريخي شهر نراق تعيين حريم شد

اراك - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي گفت: بافت تاريخي شهر نراق با هدف صيانت و حفاظت از ميراث گذشتگان تعيين حريم شد.

به گزارش ايرنا، «عليرضا ايزدي» روز سه شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: با ارزش ترين بافت تاريخي استان مركزي مربوط به شهر نراق است و رويكرد اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان نيز صيانت از اين ظرفيت ارزشمند تاريخي استان است.
وي ادامه داد: شهر نراق به عنوان يك مقصد گردشگريمعرفي شده و به منظور پيشگيري از كندي در تغيير كاربري ها و ساخت و سازهاي ناهمگون، اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان نظارت مستمر با همكاري دستگاه هاي مربوطه را در دستور كار خود قرار داده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي اظهار داشت: شهر نراق به واسطه بافت تاريخي كم نظير، نزديكي به غار نخجير، طبيعت و جغرافياي ديدني و تاريخ كهن، از ارزشمندترين شهرهاي استان در توسعه مطلوب گردشگري به شمار مي رود اما در اين مسير تهديدهاي بسياري براي اين شهر وجود دارد.
ايزدي افزود: بافت تاريخي شهر نراق مجموعه اي از عناصر معماري و شهرسازي شامل بازار، خانه هاي تاريخي، آب انبار، مسجد، حمام و معابر تاريخي است كه بيشتر مربوط به دوره قاجاريه و شماري نيز مربوط به دوره زنديه است كه ارزش بافت را به لحاظ سبقه تاريخي و ساختاري بالا مي برد.
وي افزود: بازار شمس السلطنه، آب انبار حاج عبدالباقي، مسجد محله پايين، خانه فاضلين نراقي، امامزاده سليمان از آثار ثبت ملي شده اين بافت به شمار مي روند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي افزود: حريم هاي آثار و بافت هاي تاريخي با توجه به اهميتي كه از لحاظ ملزومات قانوني براي بناها و محوطه‌هاي ارزشمند تاريخي و فرهنگي دارند، در راستاي مديريت كلان و صيانت از آثار به ‌مثابه ابزاري ضروري هستند كه در صورت نبود، تهديد هاي بسياري را متوجه آثار تاريخي مي كند، از اين رو همزمان با ثبت آثار ملي، روند تعيين حريم ها نيز در دستور كار قرار مي گيرد.
بيش از 2 هزار جاذبه گردشگري در استان مركزي شناسايي شده كه 855 اثر تاكنون در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
شهرتاريخي نراق واقع در 15 كيلومتري مسير دليجان به كاشان داراي 70 كيلومترمربع وسعت است كه از طبيعت زيبا و آب و هواي معتدل كوهستاني برخوردار است.
اين شهر در حوزه قطب گردشگري جنوب استان مركزي واقع شده كه از جمله ظرفيت هاي گردشگري آن آب انبارهاي حاج مهدي نراقي، مسجد جامع نراق، بازار شمس السلطنه، كاروانسرا و پل دودهك، قلعه و غار كهك و غار نخجير است.
6991/6013/