۲۵ دی ۱۳۹۷، ۱۷:۳۶
کد خبر: 83172158
T T
۰ نفر
نگاه خانواده هاي يزدي به فوتبال بانوان نياز به تغيير دارد

يزد - ايرنا - جمعي از مسئولان و مربيان فوتبال و فوتسال يزد با اشاره به اينكه در استان، استعدادها و علاقه‌مندان زيادي به اين رشته‌ها وجود دارند، بر ضرورت تغيير نگاه خانواده‌ها براي تشويق فرزندان خود براي ورود به آن تأكيد كردند.

به گزارش ايرنا، آنها عصر روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ايرنا از اينكه در يزد برخلاف خيلي از استان‌ها توجهي به ورزش فوتبال و فوتسال بانوان نمي‌شود، انتقاد و بر فرهنگ‌سازي آن توسط رسانه‌هاي گروهي تأكيد كردند.
آن‌ها اعتقاددارند كه در استان اكثر خانواده‌ها فقط مسائل علمي و قبولي در آزمون‌ها سراسر فرزندان خود را براي ورود به مراكز آموزش عالي موردتوجه قرار مي‌دهند، درحالي‌كه اهميت فعاليت‌هاي ورزشي بر كسي پوشيده نيست و ورود به آن خود موجب موفقيت در عرصه‌هاي علمي است.
نايب‌رئيس هيات فوتبال استان يزد در امور بانوان گفت: همه‌ساله توسط اين هيات نسبت به برنامه‌ريزي براي برگزاري ليگ‌ها و مسابقات در رده‌هاي سني مختلف اقدام‌هاي خوبي انجام مي‌شود.
نجمه رنجبر افزود: به‌رغم اهميت موضوع و اطلاع‌رساني كه انجام مي‌شود خيلي از بانوان از حضور در رقابت‌ها و جشنواره خودداري مي‌كنند علت اصلي اين است خانواده‌ها اهميت زيادي براي ورزش فوتبال و فوتسال قائل نيستند.
وي تصريح كرد: هم‌اكنون فقط يك باشگاه ورزشي بانوان در رشته فوتسال استان فعاليت دارد و اين امر به‌هيچ‌وجه زيبنده و پذيرفته براي استاني برخوردار مثل يزد نيست.
عضو هيات علمي دانشگاه علم و هنر يزد اظهار داشت: بايد فرهنگ‌سازي و توجه به ورزش به‌خصوص فوتبال و فوتسال كه در اكثر استان‌ها انجام مي‌شود در اين استان موردعنايت قرار گيرد .
رنجبر گفت: اين هيات آمادگي برگزاري ليگ‌ها، مسابقات و همراهي در اعزام گروه‌ها براي رقابت‌هاي ملي را دارد و بايد خانواده‌ها نسبت به همراهي و تشويق فرزندان خود اقدام كنند.
همچنين استاد تربيت‌بدني دانشگاه آزاد اسلامي و داور ليگ فوتسال بانوان كشور مي‌گويد: ظرفيت‌هاي خوبي در بين بانوان يزدي براي فعاليت‌هاي ورزشي به‌خصوص در رشته‌هاي فوتسال و فوتبال وجود دارد.
بنفشه داوري افزود: نبود حامي مالي براي تشكيل گروه‌ها براي حضور در رقابت‌هاي كشوري و همچنين همراهي نكردن برخي از خانواده‌ها نيز ازجمله مشكلات اين حوزه است.
وي به اهميت برگزاري ليگ فوتبال و فوتسال بانوان، تشكيل دوره‌هاي دانش‌افزايي براي مربيان و داوران، توجه به ورزش بانوان در مدارس و دانشگاه‌ها و تقويت شهرستان‌ها براي ارتقاي وضعيت موجود تأكيد كرد.
در ادامه كارشناس ورزش بانوان يزد هم گفت: همانطوركه بانوان در رقابت‌هاي علمي موفق هستند در عرصه ورزش و فوتسال و فوتبال حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارند.
فاطمه ثلاثي افزود: بايد ابتدا باشگاه‌هاي ورزشي بانوان راه‌اندازي شود و سپس با شناسايي علاقه‌مندان و جذب حامي مالي حضوري مؤثر در ليگ كشور داشته باشيم.
وي اظهار داشت: همه‌ساله توسط هيات فوتبال براي بانوان رقابت‌هايي برگزار مي‌شود كه اگر شهرستان‌ها و گروه‌ها حمايت و همراهي كنند شاهد تحول در اين بخش خواهيم بود.
همچنين رئيس هيات فوتبال استان يزد گفت: از برنامه‌هاي محوري و مورد تأكيد اين هيات، برگزاري ليگ، دوره‌هاي علمي و دانش‌افزايي و حضور در رقابت‌هاي كشوري است.
عبدالرضا دستا خاطرنشان كرد: تاكنون در اين بخش توسط امور بانوان هيات كارهايي انجام‌شده است در صورت همراهي بيشتر بخش خصوصي و حاميان مالي ، گروه‌ها تقويت مي‌شوند.
همچنين مسئول ورزش بانوان اداره كل ورزش و جوانان يزد مي‌گويد: 45 درصد ورزشكاران سازمان‌دهي و بيمه‌شده استان در قالب 45 هيات استان و 200 هيات شهرستان در بيشتر رشته‌ها را بانوان تشكيل مي‌دهند و 41 نفر هم به‌عنوان نايب‌رئيس بانوان در هيات هاي ورزشي فعاليت دارند .
آزاده دهقان افزود: در يزد و بيشتر شهرستان‌هاي استان براي جذب بانوان به ورزش و فراهم كردن زمينه آسايش و حضور آن‌ها حداقل يك سالن اختصاصي براي فعاليت‌هاي ورزشي اين قشر پيش‌بيني شد و از ساير امكانات موجود و برحسب ضرورت و به تفكيك در طول سال استفاده مي‌كنند.
اين مسئول ورزش بانوان استان ادامه داد: در سال 1396، خانم‌هاي ورزشكار يزد به 200 مسابقه قهرماني كشور و 15 بار هم در مسابقات برون‌مرزي اعزام شدند و 313 مدال در مسابقات كشوري ، ليگ‌ها و رقابت‌هاي داخلي و برون‌مرزي كسب كردند.
دهقان تصريح كرد: 53 دوره داوري و 71 دوره مربيگري در سال 1396 برگزار شد و دوره‌هاي استعداديابي و توجه به ارتقاي علمي و عملي جامعه ورزشي زيرپوشش جزو برنامه‌هايي است كه در سال 1397 ادامه دارد .
وي آنچه را ظرفيت‌هاي بسيار خوب در بين بانوان براي ورود به عرصه ورزش خواند بر ضرورت همراهي و حمايت بخش خصوصي و خيران در كنار دولت براي فراهم كردن امكانات موردنياز تأكيد كرد و يادآور شد: تيم داري هزينه‌بر است و نياز به حاميان مالي براي حضور گروه‌ها در مسابقات دارد.
دهقان به‌ضرورت حمايت ساير دستگاه‌هاي اجرايي و فرهنگي به‌خصوص شوراي شهر و شهرداري همگام با اداره كل ورزش و جوانان استان براي مشاركت در برنامه‌هاي ورزشي بانوان تأكيد كرد و انجام آن را خواستار شد.
به گفته اين فعال عرصه ورزش بانوان يزد، توسعه و گسترش فعاليت‌هاي ورزشي اين قشر هزينه‌بر است و خانواده‌ها به‌تنهايي از عهده آن برنمي‌آيند، لازم است با فرهنگ‌سازي و اطلاع‌رساني درست و به‌موقع و با معرفي قهرمانان و مدال‌آوران جهاني و ملي زمينه جلب حاميان مالي و گسترش ورزش اقدام شود.
استان يزد با يك‌ميليون و 138 هزار نفر جمعيت،48 هيات ورزشي و 65 هزار زيرپوشش بيمه هستند.
49 درصد جمعيت استان را بانوان تشكيل مي دهند.
7536/ 2047