حسین قدمیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مبدل دارای كاربرد در نیروگاه های گازی، صنایع ، فضاهای اداری و مسكونی در شرایط آب و هوایی خشك و گرمسیری است.
این پژوهشگر ادامه داد: مبدل حرارتی خنك كننده هوای ورودی كمپرسورها توسط «لیلا صیدآبادی» دانش آموخته كارشناسی ارشد رشته مهندسی انرژی تجدیدپذیر در پژوهشكده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی ایران و با راهنمایی دكتر «حسین قدمیان» و دكتر «محمد امینی» طراحی و ساخته شده است.
عضو هیات علمی پژوهشكده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی ایران گفت: این دستاورد علمی دارای تاییدیه سطح فناوری از سایت رسمی هفته پژوهش وزارت علوم بوده كه ثبت اختراع شده و آماده تجاری سازی است.
وی اظهار داشت: این مبدل برای اولین بار در جهان ساخته شده و مشابه خارجی و داخلی ندارد.
این محقق و پژوهشگر گفت: دستیابی به كاهش دمای متوسط 6 درجه سانتی گراد برای 9 ساعت كاری در گرم ترین روز تابستان از جمله مزیت های این دستاورد علمی است .
قدمیان افزود: عدم تغییر در ساختار هندسه نیروگاه، بی نیازی از مصرف آب به عنوان سیال عامل، كاهش هزینه تعمیرات و نگهداری آسان سیستم ، سازگاری با محیط زیست و عدم تولید گاز كربندیاكسید، قابلیت انعطافپذیری و عدم مصرف منبع تامین انرژی بیرونی از دیگر مزایای این فناوری است.
وی با اشاره به ضرورت تولیدانبوه این مبدل حرارتی، گفت: با تولید انبوه این اختراع می توان قدرت
توربین های گازی را بدون ایجاد، نصب و راه اندازی یك توربین گازی جدید، افزایش داد.
قدمیان بیان داشت: از آن جایی كه نیاز به كاهش دمایی بیشتر، زمان كاركرد بالاتر و همچنین هزینه سرمایه گذاری پایین تر در نیروگاه و صنعت مد نظر است این مبدل به عنوان یك دستاورد ارزشمند در این زمینه معرفی شده است.
وی ادامه داد: این طرح در گام نخست توسعه نرم افزاری پیدا كرد و شبیه سازی سه بعدی دینامیك تابع زمان آن انجام گرفت و در مرحله بعد نمونه پایلوت آزمایشگاهی آن ساخته شد و مورد آزمون و تست قرار گرفت.
پژوهشگاه مواد و انرژی دارای چهار پژوهشكده انرژی، سرامیك، نیمه هادی ها، فناوری نانو و مواد پیشرفته است.
تاكنون 600 پروژه بزرگ و كوچك تحقیقاتی در زمینه مواد و انرژی در پژوهشگاه مواد و انرژی به سرانجام رسیده است.
محققان این پژوهشگاه تاكنون اختراعات زیادی در سطح جهانی ، منطقه و كشور به ثبت رسانده كه بخشی از این دستاوردها تجاری سازی شده است.
آبگرمكن خورشیدی و آب شیرین كن نمونه هایی از اختراعات محققان این پژوهشگاه است.
پژوهشگاه مواد و انرژی وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات وفناوری در مشكین دشت فردیس استان البرز مسقر است.
7413/ 6155
كرج - ایرنا - عضو هیات علمی پژوهشكده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی ایران مستقر در البرز اعلام كرد كه برای نخستین بار در جهان «مبدل حرارتی تركیبی زمین نهاد» برای خنك كردن هوای ورودی كمپرسورهای نیروگاهی و صنعتی در این پژوهشگاه طراحی و ساخته شد.