خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۵ دی ۱۳۹۷، ۲۰:۰۱
کد خبر: 83172336
T T
۰ نفر
ابعاد زندگی شهید زین الدین نقد شد

تهران - ایرنا - كتاب (رمان) مستوری مربوط به ابعاد زندگی سردار شهید مهدی زین الدین از فرماندهان دوران دفاع مقدس با حضور نویسنده كتاب و منتقدان در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نقد و بررسی شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، كتاب مستوری با توجه به ابعاد زندگی شهید زین الدین به ماجرای زندگی پس از جنگ رزمندگان و نگاه امروزشان و اینكه در حال حاضر چگونه فكر می كنند پرداخته و این ویژگی آن را متفاوت و جذاب كرده است.
رمان جدید صادق كرمیار با عنوان مستوری‌ و اتفاقات مربوط به سردار شهید مهدی زین‌ الدین، مهرماه سال 97 توسط انتشارات كتاب جمكران منتشر و راهی بازار نشر شده است.
كرمیار در این جلسه كه در موزه دفاع مقدس برگزار شد گفت: مستوری كه درباره زندگی شهید زین الدین است را در سال 78 نوشتم وتحقیقات خود را همان موقع آغاز كرده و سپس نگارش آن شروع شد.
وی با اشاره به اینكه نوشتن كتاب را چند سالی كنار گذاشتم و در سال 94 - 95 آن را بازنویسی كردم، تصریح كرد: برخی از شخصیت ها فقط برای خانواده نیستند مانند شهید زین الدین، ایشان متعلق به همه جامعه است و ما نمی توانیم وی را محصور به خانواده كنیم و مسائل دیگر را بیان نكنیم.
نویسنده كتاب اظهار كرد: در حوزه ادبیات ، آن موضوعاتی كه لازم بود در این كتاب آوردم تا به چارچوب كتاب كمك كند. وظیفه من نبوده است كه مسائل را مانند شبكه های اجتماعی بازگو كنم.
در ادامه این نشست محمدگودرزی منتقد این كتاب گفت: این كتاب رئالیستی است البته ما نباید انتظار داشته باشیم زندگینامه شخصیت اصلی داستان عینا در كتاب آورده شود.
این منتقد با بیان اینكه كتاب مستوری علاوه بر مطالعات ادبی، ارزش مطالعات فرهنگی نیز دارد، ادامه داد: واقعیت به اضافه تخیل، می شود رمان، اما نباید نوشته از پایگاه واقعی خود دور شود و از طرفی هم نمی توان 100 درصد منطبق با واقعیت نوشته شود.
وی با اشاره به اینكه از لحاظ موضوعی این كتاب سیاسی - اجتماعی است و بحث دفاع مقدس و تبعات آن در متن این كتاب بارز است، افزود: شیوه روایت رمان در 14 فصل است و یك راوی مركزی در این كتاب مشاهده می شود.
گودرزی تاكید كرد: در این كتاب به ماجرای زندگی پس از جنگ رزمندگان و نگاه امروزشان و اینكه در حال حاضر چگونه فكر می كنند پرداخته است.
وی با تاكید بر اینكه كتاب مستوری نثر روان، تعلیق های زیاد و قابلیت تصویری بودن دارد، گفت: نویسنده كتاب داستان گوی خوبی است اما برخی از نویسندگان نمی توانند داستان را به خوبی بازگو كنند.
گودرزی با تاكید بر اینكه این رمان خواندنی و گیراست، افزود: رمان با ظرافت به شخصیت ها می پردازد و قرار نبوده این كتاب مانند مقالات سیاسی نوشته شود.

** رمان مستوری و شهید زین الدین

داستان رمان مستوری با نامزدی سیامك و سپیده آغاز می‌شود، سیامك فرزند خسروی در شركت تولید مواد غذایی طیور فعالیت می‌كند و سپیده دانشجو است. ماجرایی باعث می شود كه سیامك از شركت استعفا دهد و هم زمان نسبت به این كه خسروی پدر اوست، دچار شك و تردید شود. در این شرایط سیامك ترجیح می‌دهد زندگی سپیده را به سرنوشت خود گره نزند و تلاش می‌كند نامزدی و ازدواج با سپیده را به‌هم بزند. امّا سپیده كه عاشق سیامك است، وقتی متوجه موضوع می‌شود، با سیامك همراهی می‌كند تا به راز زندگی او پی ببرد.
در ادامه داستان، شواهدی به دست می‌آید كه پای مهدی زین‌الدین را به داستان باز می‌كند و سیامك و سپیده به تصور این كه ممكن است با پیدا كردن زین الدین، پدر خود را نیز پیدا كند، راهی قم می‌شوند. آن‌ها به كتاب‌فروشی پدر زین‌الدین می‌روند و وارد خانواده او می‌شوند.
خانواده زین‌الدین به پرسش‌های آنها جواب می‌دهند و مخاطب با پیش رفتن داستان با زندگی مهدی و برادرش مجید آشنا می‌شود. خواننده این كتاب سپس با دوستان دوران دبیرستان شهید زین‌الدین آشنا می‌شود تا این كه سیامك در تحقیقاتش درباره این شخصیت به سوالات جدیدی بر می‌خورد.
اجتمام ** 1095 ** 1355 **
۰ نفر