روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه روز چهارشنبه به نقل از دكتر حسین بیگلری افزود: داروهای نیروزا در مواردی به شكل مواد آنابولیك، هورمون های رشد و داروهای كورتن مثل دگزامتازون به شكل تركیبی توسط برخی از جوانانی كه آگاهی كافی در این خصوص ندارند، مصرف می شود.
رئیس كارگروه سلامت و امنیت غذایی معاونت اجتماعی گفت: یك ورزشكار سالم با تغذیه مناسب و رعایت اصول ورزش معمولا نیازی به استفاده از مكمل های بخصوصی ندارد، در واقع جوانان و ورزشكاران باید تحت مشاوره كارشناس ورزش یا پزشك ورزش صحیح بكنند.
وی تصریح كرد: از آنجا كه فرهنگ پهلوانی و تكریم ورزشكارن در استان كرمانشاه جایگاه ویژه ای دارد زیبنده نیست شاهد افزایش موارد نارسایی كلیه، كبد، پوكی استخوان و عوارض قلبی و عروقی پیشرفته در برخی ورزشكاران باشیم كه به دلیل ناآگاهی به مصرف مواد نیروزا روی آورده اند ضمن اینكه مصرف این گونه مواد از نظر اخلاق ورزشی نیزغیرصحیح بوده و جز دوپینگ تلقی می شود.
بیگلری بیان كرد: طبق مقررات بین المللی و كشوری ورزش در صورتی كه در حین مسابقات ورزشی و انجام نمونه گیری های مرتبط استفاده از مواد نیروزا در بدن یك ورزشكار به اثبات برسد فرد با محرومیت از مسابقات ورزشی و خطر باطل شدن تمامی افتخارات ورزشی مواجه می شود.
وی گفت: به منظورآگاه سازی حداكثری سازمان ورزش و جوانان و آموزش و پرورش در باره عوارض ناشی از مصرف مواد نیروزا اطلاع رسانی صورت گرفته است اما نیاز به اطلاع رسانی بیشتر وجود دارد.
بیگلری بیان كرد: در سالهای اخیر شاهد افزایش موارد ناشی از سومصرف مواد نیروزا بودیم كه آمار دقیقی دراین باره در دسترس نیست زیرا همواره عده ای مخفیانه و عده ای خودسرانه نسبت به مصرف این داروها اقدام می كنند ضمن اینكه وجود مكمل های ورزشی تقلبی ازدیگر معضلاتی است كه عوارض ناشی از مصرف را دوچندان می كند.
8066
كرمانشاه - ایرنا - رئیس كارگروه سلامت و امنیت غذایی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه گفت: در سالهای اخیر شاهد افزایش عوارض داروهای نیروزا بر سلامت برخی جوانان و ورزشكاران و تأثیرات سوء بر روی كلیه، كبد، قلب عروق، سسیستم اسكلتی، استخوانی و نیز فشارخون هستیم.